S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Salutare !
Am revenit zilele aste din concediu -am fost plecati 9 zile din ro si nu ne-am uitat le tv- si soacra mea mi-a spus ca au anuntat la tv ca se va mari suma de 8 mil , dar nu a fost atenta si nu a inteles mare lucru.
Intrebarea mea este : e adevarat sau nu?

Multumesc anticipat !

Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza33 spune:

Nu stiu daca ar fii trebuit sa deschid topic separat pt intrebarea mea dar nu-mi este foarte limpede un anumit aspect al ultimei hotarari de guvern ...Conform acestei modificari se extinde categoria celor care vor avea dreptul la indemnizatia de nastere astfel incat si mamicile care au lucrat in strainatate cu contract de munca si pot sa dovedeasca acest lucru, pot beneficia de concediu de maternitate...stiti cumva daca la capitolul asta intra si persoanele fizice autorizate?Si de cand este aplicabila aceasta modificare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza33 spune:

mie nu-mi raspunde nimeni?marius...,anyone?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daryana spune:

Buna Marius,
Poate ne lamuresti si pe noi cu urmatoarele probleme ca si noi ne-am prins urechile in legea 19 :
Cumnata mea este studenta in anul 4, facultatea urmand sa o termine peste 2 ani si isi doreste un copil.
1. Este necesar sa se angajeze sau sa termine studiile ca sa poata beneficia de CIC?
2. Daca da-isi poate continua studiile in timpul CIC sau este obligata sa intrerupa?
Multam mult, cele bune.

mamica de bb David (18 iun 2006)
pozici [ url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/adriantugui/album?.dir=a96cre2" ]foto[ /url ]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns perdy spune:

Am nascut pe1.08.2006,in luna martie 2006am ramas insarcinata,firma la care am lucrat si-a incetat activitatea.Trebuie sa nasc la sf luni noiembrie,voi beneficia de indemnizatie pt al-2-lea copil daca din august-noiembrie nu lucrez sau trebuie sa intru in somaj(CIC1s-a terminat in august)? Am nevoie urgent de un sfat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krisu spune:

Buna ziua! Si eu am nevoie de un sfat!
Lucrez in strainatate din ianuare 2006 cu contract de munca local, adica nu m-a trimis nimeni din Romania. Totodata, in Romania imi platesc singurica cotizatiile pentru asigurarile sociale la Casa de Pensii, inca din septembrie 2005. Voi naste in decembrie 2006. Pot beneficia eu de indemnizatia pentru ingrijire copil pana la varsta de 2 ani si copilul meu de alocatie? Daca da in ce conditii? Pentru ca in Polonia nu am acest drept decat pentru 4 luni, apoi stau fara bani acasa... Va multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pup spune:

am si eu o intrebare pt marius
eu sunt una dintre mamicile care asteapta indemnizatia de crestere cu 10 luni de cotizare
am depus dosarul la primaria timisoara(l-au primit
)iar cand am intrebat la dir muncii raspunsul lor a fost ca inca nu s-au publicat normele de aplicare a legii....
daca o sa beneficiez totusi de indemnizatia de crestere as vrea sa stiu din ce luna o sa mi se plateasca indemnizatia?
si de ce dureaza asa mult mormele astea pt ca eu stiam ca in termen de 60 de zile de la publicarea legii trebuie sa apara si ele?
multu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Pup Normele au aparut in MO din 17 aug 2006, respectiv HG 1025/09.08.2006

Mergi la inceput

multumesc mult pt raspuns

Mergi la inceput

am nevoie de un raspuns urgent daca se poate va rog
eu am inceput serviciul in data de 7 iunie 2005 si am nascut in 9 martie 2006,deci intru la categoria celor cu 10 luni de cotizare
nu sunt in clar cu fractiunile de luna
stie cineva ceva?
beneficiez sau nu de indemnizatie?
multu'

Mergi la inceput