S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Marius, ai idee cum a ramas cu mamicile care sunt in CIC si asteapta un nou bebe: au dreptul la prenatal si postnatal? Stiu ca Ordonanta avea o omisiune in aceasta problema dar nu stiu daca modificarea a corectat-o. Multumesc mult!

Oana 12+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liaT spune:

Buna, Marius
Am reusit sacitesc ordonanta dar sa fiu sincera m-a bagat si mai mult in ceata, referitor la drepturile celor care sunt deja in CIC si care mai asteapta un copil. Poate reusesti tu sa ma lamuresti.
Eu am nascut in 2004 in octombrie,(fetita are acum 1an si10 luni) si sunt insarcinata in luna a 5 a urmand sa nasc dupa 20 decembrie.Problema e ca din noua ordonanta nu stiu daca mai beneficiez de indemnizatie si daca pot intra in prenatal direct sau trebuie sa fac cateva zile de prezenta la servici, pentru activarea contractului de munca, avand in vedere ca din data de 10 0ctombrie data la care ar trebui sa incep lucru si data probabila a nasterii sunt aprox.70 de zile.
Astept un raspuns ca sa stiu ce e de facut pe mai departe.
Iti multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din punctul meu de vedere va trebui sa revi la serviciu si imediat dupa aceea sa intri in prenatal. Mai apoi postnatal(minimm 422 de zile) apoi CIC2 - nu vad de ce ar fi vreo problema.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Marius, am si eu o rugaminte: lamureste-ma si pe mine:

Trebuie sa nasc in jur de 15 noiembrie, si as vrea sa-mi iau concediu de odihna de pe 28 oct timp de 2 saptamani(cat mai am), iar dupa aceea sa intru direct in postnatal 42 de zile, ptr ca apoi in CIC. Adica sa-mi iau doar cele 42 de zile obligatorii si atat. Se poate, sau trebuie sa iau un anumit nr de zile si inainte sa nasc?
Si in cazul in care nasc in cele 2 saptamani de concediu de odihna, este vreo problema?

Roxana24+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Nu sunt obligatorii decat doar cele 42 de zile postnatal din maxim 126 cat admite legea. Dupa aceea daca prin lege ai dreptula la CIC poti sa intri in CIC. Concediul de odihna la cat ai dreptul poate fi luat anterior nasterii iar daca nasti in acea perioada urmeaza in mod automat postnatal (cele 42 de zile).

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amaya

Marius, ai idee cum a ramas cu mamicile care sunt in CIC si asteapta un nou bebe: au dreptul la prenatal si postnatal? Stiu ca Ordonanta avea o omisiune in aceasta problema dar nu stiu daca modificarea a corectat-o. Multumesc mult!

Oana 12+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Legislatia este actualizata pe pagina legislativa.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Multumesc.

Roxana24+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady23 spune:

Marius am si eu o intrebare care nu-mi da pace.
anul acesta pe 25 ian dupa 1an si7 luni lucrate la o firma mi s-a inchis cartea de munca si mi s-a deschis incepand cu data fe 1 feb la o alta firma , deci am 5 zile nelucrate.urmeaza sa nasc in jur de 6.01.2007 deci nu o sa am 12 luni lucrate la aceasta firma. Pot sa pltesc cele 5 zile nelucrate ca sa nu mai am intrerupta cartea de munca? Concediul post-natal intra in aceste 12 luni pt. ca atunci ar fi ok.
please help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.aly spune:

draga mady,din cate stiu eu(si nu cred ca ma insel)fractia de luna este considerata luna intreaga.deci,luna ian. este considerata luna completa.bafta si un bb sanatos si frumos alinutza38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady23 spune:

Multumesc mult ptr raspuns Alinutza.
Ai dreptate am aflat si eu intre timp.
Nastere usoara si bebic sanatos si mancacios
+17

Mergi la inceput