S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am actualizat pagina legislativa cu HG 1205. Am fost plecat din tara de doua saptamani asa ca am sa raspund pe rand in zilele care urmeaza.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza33 spune:

eu una m-am lamurit cu noua reglementare cum ca nu beneficiezi de indemnizatie daca n-ai lucrat cu contract individual de munca in strainatate(asa ca PFA-ul meu cred ca se pune) dar m-ar interesa cum se pune problema in cazul in care-l incep de luna viitoare (aici in Romania)si nasc mai devreme de 10 luni...
stie cineva?cum voi platii si ce voi platii in toate lunile astea?scuze daca par cam aeriana dar nu mai sunt la curent cu formalitatile de genul asta din Romania....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mircex spune:

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Sotia mea are vechime neintrerupta pe cartea de munca, dar in perioada septembrie-decembrie 2005 a beneficiat, la cerere, de concediu fara plata. Ea urmeaza sa nasca la sfarsitul lunii noiembrie 2006. Poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? Daca nu, ce se poate face? Se poate depune cotizatia pentru lunile de concediu fara plata?

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

BUNA ZIUA!

Care sunt drepturile banesti, postanatale, ale unei femei care va naste in aprox. 2 luni si care in ultimii 2 ani nu a lucrat ?
Ce alternative are ? Poate plati, retroactiv, obligatiile catre biget pe ultimele 10 luni (la Primarie, ma gandesc?).

Astept raspunsul dvs si va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo0 spune:

quote:
Originally posted by furni

BUNA ZIUA!

Care sunt drepturile banesti, postanatale, ale unei femei care va naste in aprox. 2 luni si care in ultimii 2 ani nu a lucrat ?
Ce alternative are ? Poate plati, retroactiv, obligatiile catre biget pe ultimele 10 luni (la Primarie, ma gandesc?).

Astept raspunsul dvs si va multumesc.

Nu poate beneficia de drepturi banesti. (indemnizatie)

http://community.webshots.com/user/furni001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Buna Marius,

imi poti spune te rog daca pot obliga angajatorul sa depuna dosarul pentru mine? Legea este un pic ambigua, dar mie mi se pare normal sa depuna ei actele. Problema e ca ei se cam fofileaza. Am vreo baza legala?

Multumesc,

Sabina

Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos

Mergi la inceput

Din cate stiu, nu sunt obligati. Ramane in sarcina ta.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliana76 spune:

Buna ziua! Am citit si eu legislatia, dar nici eu nu sunt pe deplin lamurita.
Si eu sunt plecata legal din tara,la doctorat si in acelasi timp am platit la Casa de Pensii.
Urmeaza sa nasc anul viitor in martie si as dori sa stiu daca pot beneficia de aceleasi drepturi ca si o viitoare mamica din tara care lucreaza.
Multumesc anticipat, Iuliana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza33 spune:

trebuie sa ridic si eu o problema si cu toate ca nu vreau sa par off-topic si nici incomodez pe nimeni cu observatia mea, totusi nu intelg de ce nicaieri pe toate forumurile pe care le-am vizionat, nimeni nu rapsunde mamiciilor care lucreaza in strainatate...sunt ele oare invizibile?
Imi pare rau, dar consider ca suntem totusi romani, oriunde ne-am afla in lumea asta larga...

Mergi la inceput

Nu are nici o legatura cine unde este. Exista posibilitatea ca nimeni sa nu stie sa dea un raspuns.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput