S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da nu poti fi concediata minim 6 luni de la revenirea la serviciu in limitele impuse de art 76 punctul 3 din CCMN 2895 pe care l-am pus mai jos

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC nr. 2.895 din 29 decembrie 2006

la nivel national pe anii 2007-2010

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI

PUBLICAT ĪN: MONITORUL OFICIAL, Partea V nr. 5 din 29 ianuarie 2007

ART. 76

(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau de concediu legal platit pentru īngrijirea copilului īn varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Iti multumesc din suflet Marius!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Buna!

Am si eu o intrebare...Pe 25 martie mi se termina indemnizatia pentru primul copil si in mod normal ar trebui sa ma intorc la lucru...problema e ca o am aproape 8 luni de sarcina la acea data si nu prea o sa fiu apta de munca...Pot sa-mi mai iau concediu medical in cazul asta (mai am dreptul la cele 126 de zile daca de 2 ani sunt in concediu pentru cresterea copilului)?

Va multumesc!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Fii serioasa cum sa mergi la serviciu ? Intri direct in concediul de maternitate (prenatal) il obtii de la medic. De acolo nasti apoi postnatal si direct in CIC2.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Marius, ce stii, s-a modificat ceva in legatura cu indemnizatia mamelor? Stii, proiectul de lege initiat de cateva deputate focoase... Sunt sanse sa se poata opta pentru 85%din salariu sau 6 mil. lei?.

Multumesc,
Musete

Mergi la inceput

Nu stiu nimic oficial in acest sens. Adica azi este valabil ce a fost si ieri.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Multumesc frumos pentru raspuns Marius!

Weekend placut!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Ciao tuturor,

Sunt o mamica de la "odiseea de ian-feb" si am o fetita de aproape 3 luni.

Mie mi se termina concediul de maternitate pe 14.04.2008 (cele 126 de zile). Eu as vrea sa ma intorc la munca pe 1.05.2008.
Pt 2 saptamani, nu mai alerg sa-mi fac dosar pt indemnizatia de 600 RON (practic din 14.04.2008 intru in CIC).
Intrebarea mea este: tebuie s-anunt firma ca mai stau 2 sapt. acasa (chiar dak ei nu ma mai platesc) sau pot sa ma intorc pur si simplu pe 01.05.2008 ?

Si, as mai vrea sa stiu dak , in urma faptului ca ma intorc la munca (deci nu beneficiez de cei 600 RON) trebuie sa fac o cerere (sau altceva)? Pentru ca am inteles ca statul imi da drept "recompensa" 100 RON

Multumesc pentru raspunsuri

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculet spune:

Buna o problema stresanta

Problema mea e urmatoarea: sunt insarcinata in 8 sapt,sunt in concediu medical,pt ca am un hematom;la serv am dus concediul medical,in care scrie ca am concediu toata luna martie,urmand sa se prelungeasca.
Ginecologul nu-mi garanteaza sarcina...iar cei de la servici,imi cer scrisoare medicala,cum ca nu ma mai duc pana nu nasc;ginecologul a zis ca nu-mi scrie asa ceva.
Ce sa fac,cum sa procedez? Nu le este celor de la servici suficent concediul medical,pt a intelege ca am o probema? (sunt asistenta medicala,si vor sa angajeze temporar pe cineva)

Mergi la inceput

Este suficient concediul medical. Ce tampenie iti solicita. Nu ai o astfel de obligatie.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput