S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iko spune:

Buna ziua
MARIUS va rog daca se poate sa primesc si eu un raspuns
Am nascut in 31 10 2007 dar anu trecut in mam angajat in 23 10 2006 la o firma si am lucrat pina 11 11 2006 si in 27 luna respectiva mam angajat la o alta firma la care sant angajata si la momentu respectiv intrebarea mea ar fii daca pot beneficia deindemniza pt. cresterea copilului desi am avut intreruperae respectiva daca nu unde trebe sa platesc sa beneficiez de acest drept la casa de asigurari de sanatate sau la fondu de pensii va rog frumos sa ma ajutati
In alta ordine de idei as vrea sa stiu cand trebe depuse actele respective la primarie in perioada post natala sau dupa terminarea acesteia (ma refer si a actele pentru alocatia de copii si pt. indemnizatia pt. crstera copilului
Multumesc anticipat Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Destul de riscant. Nu ai 12 luni asigurate din ceea ce vad ci 11 luni si jumatate. Pe de alta parte se admite o singura data o intrerupere asa incat eu zic ca ai sanse. Trebuie sa iti depui dosarul dar nu stiu exact ce acte iti trebuiesc. Scrie pe aici pe la legislative daca o sa cauti vei gasi.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc de raspuns
Marius inca o intrebare as avea daca nu se acepte alea 11 luni jumate ieste posibil sa pot plati cotizatiile respective ulterior ,si undese plateste la casa de pensii sau la sanatate
Multumesc anticipat m-ai incurajat un pic ca de cand am aflat legea cu cele 12 lumi de zile nu am mai dormit sant cu nervi lapamint multumesc inca o data sper sa mi se accepte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Stagiul celor 12 luni il ai indeplinit pt ca si fractiunile de luna sunt considerate intregi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

quote:
Originally posted by marius

quote:
Originally posted by flavia ramona

Vin si eu cu o intrebare pt ca nu reusesc sa aflu raspuns din alta parte. Asadar, situatia mea e urmatoarea:

Sunt insarcinata si in acelasi timp in CIC1. Cand voi naste, primul copil va avea cam 1 an si 10 luni. Stiu ca pot sa intru in CIC2 direct, dar problema este ca firma la care am lucrat este in faliment, asadar cum voi fi eu platita in perioada postnatala, cele 42 de zile? Eventual, ma afecteaza asta si in perioada prenatala?

Care e ideea daca esti in CIC1 intri in CIC2 de ce iti bati capul cu pre si postnatal? Administrezi direct dosarul pt CIC2.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Multumesc foarte mult Marius. Sunt foarte multe pareri si eram derutata. As mai avea o intrebare daca se poate, in limita timpului tau disponibil:
-cand depun dosarul pentru CIC2, cand se termina CIC1 sau la sfarsitul celor 42 de zile de dupa nastere?
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Cand se termina CIC1. Nu mai intri in postnatal pentru ca CIC1 depaseste 42 de zile de la data nasterii celui de-al doilea copil.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cool

*Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din nr de zile lucratoare din acea luna
Se accepta CA O SINGURA DATA fractiunea de luna sa fie constituita dintrun numar mai mic de zile lucratoare
*Cele 10 luni din 12 erau necesare pana la data de 01.01.2006. Dupa aceasta data stagiul necesar este de 12 luni.

buna cool am o rugaminte sa-mi spui unde gasesc legea care se refera la intreruperea celor 12 luni.Am cautat dar nu o gasesc
mersi anticipat
iko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Buna ziua,
Am si eu o intrebare.Conform Contractului colectiv de munca:
Art.17
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficieaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.

Dar exista cumva o lege care sa ne protejeze pe noi angajatii, sa nu fim dati afara de la locul de munca daca ne intoarcem acum sau la sfarsitul CIC?Eu am o fetita de 10 luni aproape si vreau sa ma intorc la munca, insa pe locul meu angajasera pe cineva inca de cand aveam eu 2 luni de sarcina si mi-au facut multe mizerii, incat am ajuns la 5 luni de sarcina cred ca de stres, sa intru in concediu medical pt. ca aveam risc de pierdere a sarcinii. Insa eu imi doresc si al doilea bebe si oricum nu vreau sa-i las sa scape asa, pt. ca aveam un post foarte bun(sales coordinator), deci post cu studii superioare, sigur nu conteaza asta , insa cu atat mai mult nu vreau sa ramana totul ,,neterminat''.Din cauza lor am avut probleme mari de sanatate si am luat bani putini in pre/post natal si acum ori ma intorc, ori mai astept si mai fac al doilea bebe.Insa problema este ca am nascut cu cezariana si pot ramane insarcinata dupa 1an si jumatate minim (la recomandare doctorului), deci oricum ar trebui sa ma intorc la serviciu cateva luni....Si socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, nu ramai insarcinat cand vrei.
Ma scuzati daca am batut campii! Va rog sa-mi spuneti daca angajatii sunt protejati de lege, daca au copii in intretinere.
Numai bine, Liliana

Mergi la inceput

Nu in sensul la care te referi. Adica asa cum nici un salariat nu poate fi obligat sa lucreze pentru un angajator tot asa nici un angajator nu poate fi obligat sa lucreze cu un angajat. Aceasta este piata foreti de munca bazata pe relatie libera cerere - oferta.
Dar legea protejeaza mamele insarcinate sau cu copii mici in raporturile de munca existente dar in limitele prevazute de legile in vigoare. Dar nu ceva de genul "as dori sa ma razbun".
Poate reformulezi situatia ta si ce anume ai dori si relatia actuala cu angajatorul si vedem concret daca si ce anum se poate in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Buna Marius,
Cred ca ai inteles gresit cu ''vreau sa ma razbun''(daca chiar vroiam, puteam sa-i dau in judecata, cu dovezi scrise, ca mi-au facut ceva foarte urat, insa nu are sens sa mai discut) si eu inca probabil ca mai sunt frustrata de situatia care a fost.In mare ideea este ca as dori sa ma intorc la vechiul serviciu, insa cred ca mi-ar face in continuare zile negre.Imi doresc insa si al doilea bebeu, nu pot sa incerc sa raman insarcinata decat dupa un an si jumatate, asadar probabil ar trebui sa ma intorc la ei 2-3 luni.Sunt protejata de lege sa nu pot fi data afara macar in perioada aceasta? Precizez ca nu aveau nici un motiv, ma refer pe plan profesional, sa se comporte cum au facut-o.Totul s-a intamplat dupa ce i-am anuntat in scris ca sunt insarcanata.Nu stiu daca m-am facut inteleasa cat de cat, sper insa sa ma ajuti macar cu un sfat...Multumesc,Liliana

Mergi la inceput