S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ba da il plateste Casa de asigfurari de sanatate de care apartii. Nu cunosc exact procedura. Cred ca pe card ar fi cel mai bine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annmary77 spune:

Buna seara!Am si eu o intrebare.Am nascut pe 31.03.2007.Am fost in prenatal de pe 13.02.2007 pana pe 31.03.2007-47 zile.De pe 01.04.2007 am intrat in postnatal pana pe 01.06.20078-61 zile.in total sunt 108 zile.As vrea sa-mi depun dosarul pt cic dar cei de la locul meu de munca imi cer sa-mi mai iau inca 18 zile ca sa fac 126.Eu stiu ca obligatorii sunt numai 42 zile dupa nastere.E normal sa nu pot intra acum de pe 01.06.2006???

Ann mami de Alex Gabriel (29.12.2002) si Denis Mihai (31.03.2007)

Mergi la inceput

Asa cum ai precizat prin lege sunt obligatorii maxim 42 de zile postnatal.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mike_luci spune:

Conform ordonantei 148/2005 trebuie sa ai 12 luni de cotizare in ultimul an anterior nasterii copilului.
Aceste 12 luni pot si formate si din diferite situatii (a-l).

Daca interpretezi exact atunci si daca ai o zi lipsa nu te incadrezi pentru concediu maternal.

Cazul meu exact:
Copilul s-a nascut pe 31.05.2007
In ultimul an am schimbat angajatorul: data incheierii contractului in cartea de munca 08 august 2006.
Data inceperii contractului nou: 15 septembrie 2006.
Deci in ultimul an anterior nasterii copilului am o intrerupere de 37 zile.

Care e situatia?

Multumesc

Mergi la inceput

Exact---ul acesta a durat 37 de zile de aceea. Daca era sub 30 era OK.

Intrebare:
Ce numesti "concediu maternal"?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mike_luci spune:

Salut Marius

Prin concediu maternal inteleg exact concediul pentru cresterea copilului :

"Art. 1. - (1) Īncepānd cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, īn ultimul an anterior datei na#351;terii
copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.
571/2003 privind Codul fiscal, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare, beneficiaz#259; de concediu pentru cre#351;terea
copilului īn vārst#259; de pān#259; la 2 ani sau, īn cazul copilului cu handicap, de pān#259; la 3 ani, precum #351;i de o
indemniza#355;ie lunar#259; īn cuantum de 800 lei (RON)."

Problema care o pun eu... ok..nu te incadrezi sa iei cei 600RON.
Dar beneficiezi de asigurare sociale (asigurare medicala)?
Sau dupa concediu post natal trebuie sa te intorci la munca pentru a fi asigurat....

De ce naiba au modificat legea 19/2000?
Nu era ok 10 luni din 12?
Nu prea se impaca modificarea asta cu nota de fundamanetare a ordonantei 148

Mergi la inceput

Ok sa nu mai spunem maternal... nu are legatura. Ingrijirea copilului e suficient.

Deci care sunt intrebarile concret?
Da ai asigurare medicala atata vreme cat se plateste asigurarea medicala sau nu se plateste dar doar in cazurile admise de lege (exceptii)

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voicu_bebi spune:

buna ziua ! as dori sa stiu si eu pt o viitoare mamica care nu a mai lucrat pana acum si termina facultatea , sunt sanse sa beneficieze de indemnizatie la anul viitor ? am inteles ca de la anul indemnizatia va fi de 360 lei si vor beneficia si cele care nu au lucrat asa este ?

19 august 2006!

Mergi la inceput

Habar nu am eu merg pe principiul " in conformitate cu..."

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaurdea spune:

Buna. As vrea sa va intreb si eu,daca stie cineva ceva in legatura cu ajutorul pt. familia monoparentala.Daca eu sunt divortata,am un venit pe cartea de munca de 572 ron si fetita ar trebui sa primeasca pensie alimentara de 90 ron,eu as putea beneficia de acest ajutor si ce acte imi trebe? Va multumesc anticipat!!!

Mergi la inceput