S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E Ok daca ajungi in prenatal si apoi in postnatal nu mai are importanta daca ai comntract de munca sau nu. Din postnatal se face un dosar care nu mai are legatura cu locul de munca sau existenta unui contract de munca la acea data. Esre esential ca inainte cu 12 luni fata de data nasterii copilului sa fi fost asigurata cu venituri fiscale (carte de munca, somaj maternitate, PFA etc.) Dupa nastere sunt obligatorii cele 42 de zile din maternitate si CIC merge automat - nu cghiar automat trebuie sa-ti faci dosarul de care aminteam. Banii nu ii vei mai incasa de la locul de munca pentru ca statul roman iti va plati asigurarea nu angajatorul.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iully spune:

Buna ziua!Vin si eu cu o intrebare.Sunt angajata cu data de 1 ianuarie 2007 si urmeaza sa nasc in luna decembrie 2007(25 dec).Vreau sa-mi spuneti dc e corect rationamentul meu.Ca sa considerate 12 luni trebuie sa lucrez teoretic pana pe 15 dec.Dar dc eu imi iau concediul de odihna (21 de zile) numarand invers de pe 15 dec chiar dc nasc inainte de 15 dec n-as putea primi indemnizatie?Doar concediul de odihna e dreptul meu,oricum nu produc nimic pe perioada lui.
sper ca am fost explicita si va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Nu-ti mai bate capul... e Ok in cazul tau. Ai dreptul si la maternitate si la CIC. Este admisa o fractiune de luna din cele 12 solicitate de lege.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iully spune:

Multumesc frumos!!Un raspuns incurajator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msfhbo spune:

Buna seara!Situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata , 30 de saptamani, data probabila a nasterii fiind 23 iulie 2007.
Lucrez la stat, sunt invatatoare si intre 01.11.2005-31.08.2006 am avut concediu pentru studii.Asta la norma de baza, pentru ca, in paralel, am lucrat cu norma partiala(4 ore) la o firma.Am deci venituri profesionale in ultimele 12 luni anterioare nasterii, numai ca o luna nu e acoperita la norma de baza, ci dincolo, la firma, la norma partiala.
Intrebarea este: e totul in regula dpdv al CIC-ului?Pot sa iau sau voi avea probleme din cauza acelei luni?
MULTUMESC!

Mergi la inceput

Nu vei avea probleme. Atat norma intreaga cat si cea partiala este admisa de lege. Asa cum ai precizat ai 12 luni asigurate. Legea nu face referire la timp partial sau norma de baza.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msfhbo spune:

Multumesc mult, Marius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellarot spune:

Nu stiu daca am nimerit-o postand aici dar....am nevoie de niste lamuriri:
Am o fetita nascuta in 02 aug 2005. Sunt insarcinata in 21 saptamani cu al -2-lea copil, urmand a naste pe la jumatatea lui octombrie, si as vrea sa stiu daca voi mai putea beneficia de indemnizatie de crestere pana la 2 ani pt al 2-lea copil si in ce conditii, avand in vedere ca firma la care am lucrat a fost dizolvata in 19 septembrie 2005.
Raman neacoperite 2 luni jumate (din 3 august pana la DNP 16 oct.2007)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Ellarot

Mergi la inceput

Nu e chiar asa. Exista prenatal care poate fi maxim 126-42= 84 de zile adica mai mult decat ai nevoie.
CIC1->prenatal->postnatal->CIC2

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellarot spune:

Buna Marius , multumesc de raspuns , dar mi s-a spus ca nu pot intra in prenatal pentru ca nu are cine sa-l plateasca:(( firma nemaiexistand.
.imi trebuie o baza legala ........

Mergi la inceput