S-a modificat OU 148/2005
Raspunsuri - Pagina 27
marius spune:
quote:
Originally posted by ysa26
Buna ziua!
Scuzati, nu stiu exact dak am postat bine la acest subiect, dar am si eu doua nelamuriri.
Sunt administrator la firma mea, sotul e angajat aici,iar eu am o declaratie de venit inregistrata la fortele de munca si-mi platesc impozitul acolo. Asigurare de sanatate nu am, pt k cei de la C.A.S. ma obliga sa platesc 5 ani din urma, din care 2 ani am contribuit la c.a.s.(abia atunci mi-au facut carte de munca cei din Italia),deci imi raman vreo 3 ani si ar trebui sa platesc 24 mil.Sunt foarte multi bani. In cazul asta nu stiu dak pot sa-mi fac asigurare medicala la o firma de asigurari.
Precizez k am nevoie de adeverinta de salariat pt a putea sa fac o investigatie (laparoscopie). Cei de la Spitalul Elias imi va lua in considerare dak voi duce adeverinta pe numele sotului?
In cazul meu voi putea beneficia de indemnizatie dak voi ramane insarcinata sau ar trebui sa-mi fac angajare pe firma?
Va multumesc anticipat, chiar am nevoie de raspunsul vostru.
Vor lua in considerare doar daca tu apari pe asigurarea sotului tau ca si co-asigurata.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
marius spune:
quote:
Originally posted by gabriela29
va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa iau cele 126 de zile de concediu pre si postnatal pentru a putea intra apoi in concediul de cresterea copilului sau este suficient sa iau doar cele minim 42 zile de postnatal?quote:
Initial creeata de cool
S-a modificat OU 148/2005 cu OU 44/14.06.2006 aparuta in MO nr 545/23.06.2006
Sunt obligatorii doar cele 42 de zile postnatal din total 126 cat ai dreptul.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
Mirabelac spune:
Vreau sa va intreb si eu ceva daca se poate: eu voi intrerupe CIC-ul la data de 1 iunie si va intra sotul meu cu aceeasi data, intrebarea este daca eu mai pot reveni peste o perioada de timp inapoi in CIC, odata intrerupt contractul de suspendare a activitatii. Multumesc mult!
Mirabela, mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.
marius spune:
Poti sa revii dar nu va mai fi sotul.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
gabriela29 spune:
quote:
Originally posted by mariusquote:
Originally posted by gabriela29
va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa iau cele 126 de zile de concediu pre si postnatal pentru a putea intra apoi in concediul de cresterea copilului sau este suficient sa iau doar cele minim 42 zile de postnatal?quote:
Initial creeata de cool
S-a modificat OU 148/2005 cu OU 44/14.06.2006 aparuta in MO nr 545/23.06.2006
Sunt obligatorii doar cele 42 de zile postnatal din total 126 cat ai dreptul.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
Mirabelac spune:
quote:
Originally posted by marius
Poti sa revii dar nu va mai fi sotul.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
Multumesc mult pt. raspuns, Marius!
Mirabela, mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.
lovemy spune:
Va rog sa-mi spuneti si mie daca pot lua concediu de maternitate avand in vedere ca eu sunt angajata de 1 an si 7 luni pe perioada determinata(pe contract nu scrie perioada)Lucrez la spital pe post de asistenta si colega mea de pe postul de titular mai are cred 1 an de zile din cei 2 ani.
CL
marius spune:
A dreptul, daca este timpul sa beneficiezi de el. In ce sapatamana esti?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
lovemy spune:
Multumesc pentru raspuns!
Am 5 saptamani dar mie teama ca dupa concediul de maternitate voi ramane fara post.Vreau sa stau 2 ani pentru ca acum nu o sa mai am ajutor pe socrii mei(au mai imbatranit si sunt bolnavi)