S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Pot sa pun o intrebare directa?
Sunt si eu o graviduta dornica de a afla cat mai multe amanunte despre concediul pentru ingrijirea copilului. Este sau nu este 85 % pana la varsta de 2 ani a copilasului?
Multumesc si imi cer scuze daca am fost prea directa!

isabeluta17+
bebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Buna,

am impresia ca Marius reprezinta, aparent, salvarea noastra pe acest subiect insa am citit toate mesajele postate si multe dintre ele au ramas fara raspuns sau cu niste raspunsuri hilare, scurte sau fara ca sa mai stim cui i s-a raspuns exact. Mai concret e cu cateva mesaje mai sus un raspuns "este obligatoriu"... cui i-ai raspuns Marius cu aceste cuvinte? pe mine m-ai bagat in ceata si ma enerveaza ca esti foarte scump la vorba; daca tot dai indicatii despre una alta aici, macar formuleaza, te rog eu si poate si alte fete, mai complet si mai pe intelesul nostru, inclusiv cu numele celei careia ii raspunzi. Multumesc si sper ca nu te-am deranjat cu criticile mele.

Acum, daca mai putem flutura steguletul alb in vant, te intreb si eu cate ceva.

1. Pentru primirea alocatiei copilului, de 200 ron, e nevoie sa depun documentatie undeva? sau de la momentul inregistrarii nasterii copilului la starea civila a sectorului unde apartin intru automat in evidentele cuiva si va sosi lunar acea alocatie prin posta. Sau cum se procedeaza pt.alternativa cu virament in cont a banutilor?

2. Eu fiind PFA, colaborator pe multi bani, initial nu am stiut ca trebuie sa platesc si CAS 29,5% la casa de pensii - ca deh' a sosit BARZA si la mine si daca statul da un banut, de ce sa nu-l luam si pe acela... ca de dat ne-am saturat! (de 6,5% CASS la casa de asig.de sanatate... plus impozitul de 16% eram constienta).. insa neplatindu-mi acel CAS care acum e colosal si oricum nu-l pot plati retroactiv, pt.ca nu am contract de asigurare deschis la casa de pensii de la data intrarii ca PFA, nu beneficiez de indemnizatia de 600 ron. Am citit ca s-a scris ca daca renunti la CIC vei primi totusi 100 ron pe langa alocatia copilului. Intrebarea e urmatoarea: neintrand in acest CIC, se acorda totusi 100 ron? sau nimic? e valabil numai pt.mamicile care renunta la cei 600 la care aveau dreptul? sau e valabil pt. TOATE mamicile? Eu pot sa cred ca se acorda preferential, adica doar celor care au beneficiat de 600 ron si daca renunta la ei in favoarea muncii, li se acorda o suma modica de 100 ron pentru gest... sau pentru ce...? dar pot sa ma si insel. Care este adevarul?

Daca imi raspunzi cu vreo lege sau cu vreun alt topic, ma intreb serios ce rol mai are subiectul acesta!?

karligutza, sapt.30 si printesa din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

quote:
Originally posted by karligutza

Buna,

am impresia ca Marius reprezinta, aparent, salvarea noastra pe acest subiect insa am citit toate mesajele postate si multe dintre ele au ramas fara raspuns sau cu niste raspunsuri hilare, scurte sau fara ca sa mai stim cui i s-a raspuns exact. Mai concret e cu cateva mesaje mai sus un raspuns "este obligatoriu"... cui i-ai raspuns Marius cu aceste cuvinte? pe mine m-ai bagat in ceata si ma enerveaza ca esti foarte scump la vorba; daca tot dai indicatii despre una alta aici, macar formuleaza, te rog eu si poate si alte fete, mai complet si mai pe intelesul nostru, inclusiv cu numele celei careia ii raspunzi. Multumesc si sper ca nu te-am deranjat cu criticile mele.

Acum, daca mai putem flutura steguletul alb in vant, te intreb si eu cate ceva.

1. Pentru primirea alocatiei copilului, de 200 ron, e nevoie sa depun documentatie undeva? sau de la momentul inregistrarii nasterii copilului la starea civila a sectorului unde apartin intru automat in evidentele cuiva si va sosi lunar acea alocatie prin posta. Sau cum se procedeaza pt.alternativa cu virament in cont a banutilor?

2. Eu fiind PFA, colaborator pe multi bani, initial nu am stiut ca trebuie sa platesc si CAS 29,5% la casa de pensii - ca deh' a sosit BARZA si la mine si daca statul da un banut, de ce sa nu-l luam si pe acela... ca de dat ne-am saturat! (de 6,5% CASS la casa de asig.de sanatate... plus impozitul de 16% eram constienta).. insa neplatindu-mi acel CAS care acum e colosal si oricum nu-l pot plati retroactiv, pt.ca nu am contract de asigurare deschis la casa de pensii de la data intrarii ca PFA, nu beneficiez de indemnizatia de 600 ron. Am citit ca s-a scris ca daca renunti la CIC vei primi totusi 100 ron pe langa alocatia copilului. Intrebarea e urmatoarea: neintrand in acest CIC, se acorda totusi 100 ron? sau nimic? e valabil numai pt.mamicile care renunta la cei 600 la care aveau dreptul? sau e valabil pt. TOATE mamicile? Eu pot sa cred ca se acorda preferential, adica doar celor care au beneficiat de 600 ron si daca renunta la ei in favoarea muncii, li se acorda o suma modica de 100 ron pentru gest... sau pentru ce...? dar pot sa ma si insel. Care este adevarul?

Daca imi raspunzi cu vreo lege sau cu vreun alt topic, ma intreb serios ce rol mai are subiectul acesta!?

1. trebuie sa te duci tu sa depui la primarie (sectorul in care locuiesti) o cerere tip de la ei si o copie dupa certificatul lui bebe.
2. din cate stiu eu nu se da e vala bil doar pentru persoanele aflate in plata indemnizatiei si care se intorc la serviciu.

nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site

piscotel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

nicole2005 multumesc mult pentru raspuns. Esti o draguta.

Inca am un gust amar despre acest topic, nu prea se lamureste lumea aici, voi simtiti ca e altfel?

dar, mai bine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grumpy spune:

eu am ramas cu cele mai multe intrebari fara sarpuns
oricum sper ca nu sunt neviota ca intru in CIC pe care apoi sa il intrerup ca sa iau macar milionul
adica dupa cele 42 zile daca ma intorc la servici sper ca primesc acel 1 mil
daca stie cineva spuneti ca numai de asta iau cele 42 zile altfel imi iau o luna concediu de odihna si nu intrerup
si chiar am nevoie de fiecare banut ca am un salar de mizerie si bona ma va costa (si trebuie sa ma intorc nu pot sta in cic din motive bine intemeiate, nu banii evident la asa salar)
si in plus, fetelor (care va intoarceti la serviciu) nu putem protesta cumva pt discriminare? ma refer la acele bonuri ce cresa adica daca nu duci copilul la cresa (nu vreau si nu pot la 6 sapt) de ce nu primesc si eu echivalentul celor 3,1 mil care se dau pt cresa (si asta conditionat pt anumite crese) ? ca doar trebuie platita bona, si daca ar fi de acord fara conditionare ca sunt in stare sa spuna sa facem carte munca la bona
nu stiu cum se face dar poate avem pe cineva sa ne reprezinte , sa trimitem semnaturi, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Scuze ca mai formulez si eu aceasta intrebare am vazut ca s-a mai discutat dar raspunsul a fost succint si vreau sa ma asigur ca este asa.Sunt in CIC si am inchiriat apartamentul nostru in care locuim, contractul e facut pe numele meu si asa e inregistrat la finante, sotul fiind plecat din tara. Pot sa am probleme din aceasta cauza, imi afecteaza indemnizatia? Va multumesc foarte mult, scuze ca am insistat cu intrebarea dar vreau sa stiu daca e ok daca nu...sa reziliez urgent contractul.

Silvi si bebe Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu afecteaza, e Ok.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Marius iti multumesc mult, m-am pus si eu pe citit Codul fiscal si am vazut ca "venitul" acesta se incadreaza in art 61 la venituri din cedarea imobilelor si deci nu e venit din activitati independente, m-am gandit eu ca e ok dar vroiam sa ma consult si cu altcineva sa nu ma trezesc ca imi suspenda indemnizatia. Multumesc inca o data pentru promptitudine.

Silvi si bebe Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

Buna ziua!
Scuzati, nu stiu exact dak am postat bine la acest subiect, dar am si eu doua nelamuriri.
Sunt administrator la firma mea, sotul e angajat aici,iar eu am o declaratie de venit inregistrata la fortele de munca si-mi platesc impozitul acolo. Asigurare de sanatate nu am, pt k cei de la C.A.S. ma obliga sa platesc 5 ani din urma, din care 2 ani am contribuit la c.a.s.(abia atunci mi-au facut carte de munca cei din Italia),deci imi raman vreo 3 ani si ar trebui sa platesc 24 mil.Sunt foarte multi bani. In cazul asta nu stiu dak pot sa-mi fac asigurare medicala la o firma de asigurari.
Precizez k am nevoie de adeverinta de salariat pt a putea sa fac o investigatie (laparoscopie). Cei de la Spitalul Elias imi va lua in considerare dak voi duce adeverinta pe numele sotului?
In cazul meu voi putea beneficia de indemnizatie dak voi ramane insarcinata sau ar trebui sa-mi fac angajare pe firma?
Va multumesc anticipat, chiar am nevoie de raspunsul vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela29 spune:

va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa iau cele 126 de zile de concediu pre si postnatal pentru a putea intra apoi in concediul de cresterea copilului sau este suficient sa iau doar cele minim 42 zile de postnatal?

quote:
Initial creeata de cool

S-a modificat OU 148/2005 cu OU 44/14.06.2006 aparuta in MO nr 545/23.06.2006

Mergi la inceput