S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariosmk spune:

am revenit mai nelamurita decat eram inainte.eu am contract individual de munca la casa de pensii si imi platesc si asigurarile de sanatate de 2 ani neintrerupt.Acum sunt insarcinata in 6 luni si urmeaza sa nasc in luna iunie.Vreau sa stiu daca o sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului avand in vedere faptul ca nu am intrerupt nici macar o zi plata asigurarilor.Am fost informata ca nu as beneficia deoarece de la 1 ianuarie 2006 a intrat o alta lege in vigoare, cum ca ar trebui sa am venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii.Nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez.
Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mag2007 spune:

Buna!
As avea si eu o intrebare: as putea sa nu-mi intrerup deloc serviciul dupa ce nasc?sau sunt obligata neaparat la zilele de postnatal?(mentinonez ca nu vreau sa intru in CIC).In cazul in care as putea sa nu-mi intrerup deloc as lua 200 ron + 100 ron(stimulentul)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este obligatoriu.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grumpy spune:

draga mag 2007 asta am cautat si eu in ultimele luni
dar rezultat: daca nu iei cele 42 zile minim (realitatea e ca nu te poate obliga nimeni) asa cum vroiam eu sa fac, adica sa imi iau doar concediu de odihna, iti pierzi toate drepturile
adica stimulentul (normal alocatia nu se poate pierde fiindca e dreptul copilului nu al tau dar asta nu stiu exact), poate premiul de nastere de la angajator, in mod sigur nu poti scurta ziua cu 2 ore sau cele 2 pauze de alaptat, in cazul meu nu voi mai fi scutita de garzi ceea ce e de neimaginat cu bebe de 2-3 luni care poate e alaptat
deci concluzia mea a fost ca desi pt cele 6 sapt voi pierde 6 luni nu prea am ce face decat sa imi iau 42 zile de postnatal

poate marius ne spune mai exact, daca se pierde doar stimulentul sau si premiul nastere si alocatia
daca doar stimulentul care oricum e acum mic poate la tine merita sa nu iei concediu postnatal, la mine chiar si 1 mil conteaza pt ca voi plati bona si noi amandoi suntem bugetari asa ca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariosmk spune:

Am fost si m-am interesat la fortele de munca, si au spuc ca nu o sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, deoarece casa de pensii nu mai are nicio legatura cu asta.Asa ca am platit degeaba atata timp. Asta este;asta este sistemul la noi in tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

buna ziua,
as avea si eu o intrebare: daca peste 3 luni intru in concediu de matrenitate (cele 142 de zile sau cate sunt) si tot peste 3 luni as avea posibilitatea sa intru intr-o comisie de proiecte phare (proiect care se va desfasura pe o perioada de 18 luni si voi fi remunerata) deci voi prinde si o parte din crestere copil (perioada pe care nu as vrea sa o pierd) , as putea sa beneficiez si de cei 8 mil si de remuneratia pe proiectul phare?

sorina 23+
poze1
poza2
uite asa cresc 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c_gabi77 spune:

seara buna
va rog sa imi spuneti si mie unde se depune dosarul pt cic si ce acte sunt necesare.

mii de multumiri celor care posteaza info aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nedela spune:

am si eu o intrebare! stie cineva ce se aude cu indemnizatia ? se acorda 85% din salariu mediu sau ceva de genu? si concediul de sarcina si lauzie cate zile are pana la urma? merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi_ana25 spune:

buna ziua! sunt o graviduta in 4 luni jumate si nu m-am interesat niciodata de indemnizatie insa citind aici vad ca incep sa am indoieli...lucrez cu contract de munca de mai bine de 3 ani neintrerupt si inafara de platile catre CAS si somaj precum si alte taxe si impozite catre stat eu nu am platit niciodata nimic catre vreo institutie, vad ca sunt cateva persoane care au platit asigurarea de sanatate "din mana" si in unele cazuri nu beneficiaza de cresterea copilului...vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a intampina greutati in a-mi dobandi drepturile legale in urma nasterii copilului...
totodata vroiam sa stiu daca toate mamicile beneficiaza de bani sau produse pt trusoul copilului si de unde se primesc aceste plati...
dealtfel mai am o lamurire desi am citit tot ce ati postat aici...ziceati ceva de o prima de la angajator la nastere...este valabil pt toata lumea sau numai pentru cei care au stipulat acest fapt in contractul individual de munca...
va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa scap de niste nelamuriri. De fapt vreau sa ma inarmez cu legi ca sa imi pot obtine drepturile.
Sunt gravida in 4 luni si as dori sa stiu daca ramane in picioare posibilitatea de a lua minim concediu postnatal de 42 zile conform Ordonantei de Urgenta 96/2003 si daca pot beneficia de dispensa de 16 ore pe luna pentru control medical. Si inca ceva, pentru perioada de concediu prenatal si postnatal se tine cont de zilele de concediu de odihna aferente acestei perioade?
As vrea sa stiu ce legi stau la baza acestor prevederi. Inspectorul nostru de resurse umane are obiceiul de a lua hotarari numai in favoarea patronului. Asa ca am hotarat sa vin cu ceva palpabil ca sa pot beneficia de drepturile mele.
Va multumesc !

Mergi la inceput