S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Fetelor, va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine.
Situatia e cam asa.

Pe 10 martie termin cei 2 ani de CIC si ma intorc la lucru. Bun.
Tocmai am aflat ca sunt insarcinata din nou. Bebe 2 se va naste in octombrie, deci voi avea doar 7 luni in campul muncii de la terminarea CIC-ului.

In situatia asta, voi beneficia de CIC pentru bb2?

Multumesc

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Buna gravidutelor.
Cf legii dupa ce anunti angajatorul acesta e obligat sa efectueze un raport de evaluare a riscurilor si sa te informeze despre aceste riscuri. Vi s-a intamplat la vreuna sa refuzati sa semnati aceasta informare intrucat considerati ca sunt mult mai multe riscuri la care sunteti expusa si nu au fost trecute? Ce se poate intampla? Multumesc

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelicbride spune:

buna tuturor. Marius, am si eu o nelamurire. trebuie sa nasc luna aceasta si vreau sa stiu daca voi putea beneficia de CIC, avand in vedere ca am lucrat in perioada 16.01.2006-19.06.2006 la o firma si apoi din 11.09.2006 pana in prezent la alta firma.
informatiile pe care le-am primit pana acum sunt contradictorii....ba mi se spune ca e nevoie de 10 luni lucrate...ba ca trebuie 12, ba ca trebuie consecutiv. de la firma mi-a spus sa imi fac un contrat de asigurare individual pe perioada in care am pauza....insa la casa de pensii mi-s spus ca nu se poate? ce pot sa fac...va rog sa ma lamuriti si pe mine . stiu ca legea e interpretabila si fiecare institutie o interpreteaza cam cum vrea ea....
nu mi se pare normal ca pentru simplul fapt ca angajatorul nu ti-a facut actele la timp..sau pur si simplu 2 luni de zile nu ai lucrat, insa ai fost in intretinerea parintilor care au platit asigurarile si petnru tine sa nu poti beneficia de CIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul este negativ. Trebuie 12 luni asigurate anterior datei nasterii copilului.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

quote:
Originally posted by andrruzza

Fetelor, va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine.
Situatia e cam asa.

Pe 10 martie termin cei 2 ani de CIC si ma intorc la lucru. Bun.
Tocmai am aflat ca sunt insarcinata din nou. Bebe 2 se va naste in octombrie, deci voi avea doar 7 luni in campul muncii de la terminarea CIC-ului.

In situatia asta, voi beneficia de CIC pentru bb2?

Multumesc

Si pe mine ma intereseaza acest aspect!!! Adica daca daca perioada concediului de maternitate este luata in calculul cotizatiei de 12 luni.

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Va rog sa ne votati www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=23" target="_blank"> aici poza "Parinti Fericiti" Va multumim!!!

Echipa verde ca smaraldul - "Dordia-Nastad-oLo-Liris" - noi vom dobori recordul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

De cand a aparut noua lege in ianuarie 2007, ma framanta urmatoarea problema: in lege se precizeaza clar ca cei 2 ani de CIC sunt considerati vechime in munca si in serviciu. Cateva articole mai jos se afirma ca prevederile resp. se aplica pers. care la data de 31 dec. 2005 se aflau in CIC. Eu am nascut in iunie 2004 si am revenit la serv. pe 9 iunie 2006.
Intrebarea e: in cazul meu se considera vechime in munca si serv?

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns!
Va multumesc!

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Da se aplica, vechime in munca

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

am o nelamurire. am fost la serv personal de la serv si mi s-a spus ca iarasi s-a schimbat legea privind concediul pre si post natal, astfel incit este obligatorie o perioada de 68 de zile dupa nastere si 68 de zile anterior acesteia.
deci s-a marit perioada de la 126 de zile la 136, sau nu stiu astia de la mine de la serv?
eu intru in sapt 28 iar medicul de fam m-a asigurat ca pot intra in prenatal incepind cu sapt 29, avind in vedere faptul ca voi naste prin cezariana programata si nu voi ajunge la termenul maxim al sarcinii.
exista schimbari in acest sens?
multumesc anticipat,
IULIA

26+ cu bebe FLORIN MARIO

Mergi la inceput

Din cate stiu eu, nu.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grumpy spune:

sper ca nu e adevarat....unde ai auzit?
pe mine asta m-ar termnina fiindca intentionez sa imi iau doar 42 de zile si sa ma intorc la serviciu
si astea ma incurca fiindca pt 6 sapt pierd 6 luni...e ceva mai complicat dar in esenta cam asta e
eu as fi vrut sa nu imi iau nimik, doar concediu de odihna si as fi rezolvat inca 1-2 luni la mica intelegere, dar inteleg ca asa pierd toate drepturile banesti de dupa nastere (prima de nastere de la angajator si 1 mil /luna la intoarcerea la serviciu care desi sunt fff putin ma vor ajuta cat de cat la salariul bonei, mai ales ca salariul meu e mic)
e adevarat, nu? ca trebuie sa iau minim 42 zile

Mergi la inceput