S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

quote:
Originally posted by valide

Buna dimineata!
Eu nu mai inteleg nimic. Toata lumea indiferent de salariu va primi 550 in pre si postnatal?!
Marius, am o rugaminte.Imi poti spune cat voi lua in prenatal daca am un salariu de baza de 1544, brutul este de 2 506, iar net 1669.Sporurile se mai iau in considerare? Caci am 10% vechime si alte sporuri 45%.
Sper sa ma lamuresc.
Multumesc.

Ca sunt revoltata e putin spus. Adica eu cand le platesc contributiile le platesc tot asa, plafonat si corelat cu salariul minim pe economie? Eu sper doar ca se interpreteaza gresit ordonanta si este asa cum spune Oana Stefana...

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dideip spune:

Buna ziua Dl.Marius sunt o viitoare mamica care are o mare dilema si anume, eu sunt secretara la o firma de confectii cu un salariu net de 650 Ron si as dori sa vin la servici(daca se poate)pana la 9 luni pentru ca nu imi convine sa stau acasa si sa fiu platita cu 85%.Intrebarea mea este:Se poate sa vin la servici pana la 9 luni si sa nu imi afecteze cu nimic dupa nastere?
MULTUMESC DIN SUFLET.

Paula25+

poze

poze bebe
http://lilypie.com/create_baby_days.php?r=32901

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by dideip

Buna ziua Dl.Marius sunt o viitoare mamica care are o mare dilema si anume, eu sunt secretara la o firma de confectii cu un salariu net de 650 Ron si as dori sa vin la servici(daca se poate)pana la 9 luni pentru ca nu imi convine sa stau acasa si sa fiu platita cu 85%.Intrebarea mea este:Se poate sa vin la servici pana la 9 luni si sa nu imi afecteze cu nimic dupa nastere?
MULTUMESC DIN SUFLET.

Paula25+

poze

poze bebe
http://lilypie.com/create_baby_days.php?r=32901

Da se poate insa intrebarea este daca poti tu.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Dideip - dupa ce nasti va trebui sa iti iei obligatoriu 42 de zile de postnatal (platite cu 85%) pt. ca altfel nu poti beneficia de CIC. Dar oricat de grei ti-ar fi te rog eu mai ia si inainte cateva zileca sa te odihnesti pt. ca dupa tare greu iti va fi.

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamescu spune:

Sa inteleg ca cele 126 de zile de pre si post natale nu sunt obligatorii?sigur?doar cele 42 postnatale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Doar cele 42 postnatale sunt obligatorii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Buna ziua,
as dori sa ma lamuriti si pe mine cu indemnizatia pt CIC in urmatorul caz:
- prietena mea va naste in luna mai 2007, in 2006 a lucrat pana in mai la o firma, apoi a intrerupt lucru si s-a reangajat in luna septembrie 2006 , in perioada in care nu a fost angajata a platit la casa de pensii dar am inteles ca nu e valabil
- pe de alta parte ea e actionar unic si administrator intr-o firma
1.ce ar trebui sa aduca doveditor( de pe firma) ca sa se incadreze la acordare indemnizatie CIC ?
2. ar trebui sa intrerupa activitatea pe firma daca va intra in CIC
3. daca s-a casatorit intre timp trebuie facute ceva mopdificari pe firma
Mersi anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcdima spune:

Domnule Marius,
Va rog sa ma lamuriti in doua privinte:
1. O persoana care are doar UN contract partial de munca de 2 ore/zi poate beneficia de CIC 600 ron ?
2. O persoana care are un contract individual de asigurat cu CNAPS, dar nu realizeaza venituri salariale poate beneficia de acelasi CIC 600 ron ?
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by novus

1.ce ar trebui sa aduca doveditor( de pe firma) ca sa se incadreze la acordare indemnizatie CIC ?
2. ar trebui sa intrerupa activitatea pe firma daca va intra in CIC
3. daca s-a casatorit intre timp trebuie facute ceva mopdificari pe firma

1. Din pacate, nu indeplineste conditiile pt a beneficia de indemnizatie; va primi doar alocatia copilului, de 200 RON, pana bb implineste 2 ani;
2. in CIC nu are voie sa obtina venituri profesionale;
3. nu stiu :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by mcdima

1. O persoana care are doar UN contract partial de munca de 2 ore/zi poate beneficia de CIC 600 ron ?
2. O persoana care are un contract individual de asigurat cu CNAPS, dar nu realizeaza venituri salariale poate beneficia de acelasi CIC 600 ron ?

1. Pentru perioada de dinainte de iulie 2005 trebuia contract de 8 ore pe zi; dupa acea data, sunt bune si contractele cu timp partial;
2. Trebuie sa obtina venituri din exercitarea unei profesii.

Mergi la inceput