S-a modificat OU 148/2005
Raspunsuri - Pagina 18
gore78 spune:
Marius, as avea si eu rugamintea sa ma lamuresti in situatia mea: sunt numai in concedii medicale de la inceputul sarcinii acum avand 29 de sapt., am intrebat dr. de fam. si mi`a zis ca pot intra in prenatal doar de 32sapt. Intrebarile mele ar fi:
1. pe 30.01.07 se termina medicalul, chiar nu pot sa cer mai devreme prenatalul? ar tb sa nasc pe 13-15 aprilie, iar de comisii m`am cam saturat.
2. ma vor afecta in vreun fel medicalele in viitor, ma refer la CIC etc., si dak da in ce fel
3. are ceva dak am inceput anul direct cu medicale fara sa fi lucrat nici macar o zi?
Iti multunesc frumos. :)
clara
Androix spune:
quote:
Originally posted by Eseea
Marius te rog sa explici si pentru mine. Nu ma pricep deloc la legislatia muncii. Ce sa inteleg de aici? Ca indiferent ce salariu ai, in prenatal si postnatal iei max 550 RON pe luna?? Pai atunci nu va mai sta nimeni cele 126 de zile! Cel putin nu dupa nastere! Tota lumea va fi practic obligata sa stea doar cele 42 de zile obligatorii si apoi CIC, unde iei 600 RON! Asa e?
Aceste prevederi se aplica oricarui concediu medical? Eu am probleme cu sarcina si stau in CM de la mijlocul lunii decembrie ( inclusiv internari). Asta inseamna ca voi lua 550 RON pe luna??
26w
my baby
Asta am intrebat si eu pe pagina precedenta daca am voie sa fac? Adik sa stau doar cele 42 de zile obligatorii? Stie cineva sa-mi raspunda si mei, va rog?
Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2
Oana Stefana spune:
Referitor la OUG 91/22.11.2006, ambiguitatea e la ea acasa; se spune asa :" baza de calcul...se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni,..., pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar"
Deci calculul ar fi urmatorul: se aduna sumele din ultimele 6 luni, se imparte suma obtinuta la 6, pentru a obtine media, apoi aceasta se compara cu 12 salarii minime brute...deci nici vorba de plafonarea la suma de 550 roni; suparate pot fi doar mamicile a caror venit brut lunar depaseste suma de 3960 ron, venitul lor se plafoneaza...
parerea mea, de in 34 de sapatamani
valide spune:
Buna dimineata!
Eu nu mai inteleg nimic. Toata lumea indiferent de salariu va primi 550 in pre #351;i postnatal?!
Marius, am o rugaminte.Imi poti spune cat voi lua in prenatal daca am un salariu de baza de 1544, brutul este de 2 506, iar net 1669.Sporurile se mai iau in considerare? Caci am 10% vechime si alte sporuri 45%.
Sper sa ma lamuresc.
Multumesc.
eca spune:
Buna ziua
Eu sunt noua pe forum dar am vazut ca pot gasi raspunsuri la mai multe probleme.
Marius te rog spune-mi in urma modificarii OUG 148, cei 2 ani pentru ingrijirea copilului se considera vechime in munca?
Si daca poti ,spune-mi pentru cei din ramura justitie e valabil CCM unic la nivel national pt.2005/2006 ca pe net nu am gasit nimic cu privire la ramura justitie. multumesc
marius spune:
1. Vis a vis de salarii am sa refac diferite modele de salarizare in concordanta cu modificarile legislative de la 1 ianuarie 2007 si am sa le pun pe server.
2. CIC este considerat vechime
3. CCMN pt 2005-2006 nu mai este in vigoare nu am deocamdata CCMN 2007-2011 din cate am inteles. Imediat ce intru in posesia lui il voi pune pe server.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
adi2003 spune:
Pct. 3:
http://www.codulmuncii.ro/legislatie/contract_colectiv_de_munca_la_nivel_national_2007-2010.html
andradap spune:
Domnule Marius,
Daca in anul 2006 am luat licenta, terminand cursurile unei facultati la zi, dar pana in prezent nu am contract de munca... pot beneficia, conform cu ART3. modificat prin amendament (nr. crt 4 pe coloana 3 din tabelul dewww.cdep.ro/comisii/egalitate_sanse/pdf/2006/av669_05.pdf" target="_blank">aici)? Am gasit acest AVIZ (pe care l-am prezentat mai sus) si nu stiu daca sa cred ca este adevarat sau daca a fost votat... Nu prea ma pricep la termenii "avocatesti" asa ca m-am gandit sa va cer ajutorul...
In cazul in care eu nu pot beneficia (desi conform acelui articol... eu as inclina sa cred ca DA...), sotul meu, (care in prezent este student la POLITEHNICA) care da licenta anul asta... cam la doua luni dupa nasterea copilului ar putea beneficia el de indemnizatia de 600 RON???
Va multumesc anticipat pt. raspunsul dumneavoastra!!!
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 24+ cu Antonio
marius spune:
1.Moral discutand asa ar fi fost trebuit sa fie dintotdeauna, este un Amnedament corect dar deocamdata este la stadiul de avizat in CD. Sper sa fie aprobat si mai departe si ulterior publicat in MO. Daca se va intampla asta in aceasta forma atunci parintii studenti vor avea dreptul la CIC.
Eu va tin pumnii sa devina realitate.
2. Simina merci pt link il voi citi chiar daca este doar la stagiul de proiect neavand caracter oficial.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006