S-a modificat OU 148/2005
Raspunsuri - Pagina 17
adi2003 spune:
Acum l-am gasit. Banuiesc ca la acesta te referi.
Mi-ar fi de folos un exemplu de calcul - daca e cineva dispus sa exemplifice.
Multumesc.
marius spune:
Am sa proiectez o simulare de calcul concediu de maternitate si pt salarii mai mari.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
spetzyao spune:
quote:
Originally posted by marius
Am sa proiectez o simulare de calcul concediu de maternitate si pt salarii mai mari.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Multumesc!
mi-ar (cred ca ne-ar fi) tare de folos o asemenea simulare!
marius spune:
gasiti la adresa de mai jos:
Acuma intelegeti ca am pus numele meu doar de dragul exemplului
www.romleas.ro/dc/maternitate.pdf
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
cris_m spune:
legat de OUG 91/22.11.2006 cu privire stabilirea la bazei de calcul pentru concedii medicale si alte indemnizatii,la art 10 se face precizarea ca se face media pe ultimele 6 luni,in limita a 12 salarii minime nationale lunar
oricum,pare o mare aberatie sa se plafoneze concediile medicale la 550 ron...dar la noi orice este posibil.
statul pastreaza procentele cand e vorba sa colecteze bani si introduce plafoane maximale cand vine vorba sa dea.
numai bine!
cris_m
mamescu spune:
MARIUS,eu cateva intrebari pentru tine,daca vrei,te rog ,sa ma lamuresti:
1-eu lucrez la un SA cu 11 angajati,am salariul net de 1300,sunt in consiliul de administratie si iau si de acolo 200 lei;bineinteles ca iau si dividende.Intrebare:la 4 ian am intrat in prenatal-asta inseamna ca o sa iau 550 in loc de 85% din sal meu,nu?(scuze,dar contabila noastra nu stie mai nimic)
2-eu sunt si colaborator la o societate de asigurari si iau in jur de 100 lei pe luna.Intrebare:mai am dreptul la indemnizatia CIC,daca lucrez si aici si in consiliul de administratie si iau si dividende?Daca nu,ce ar trebui sa fac:sa il pun pe sotul meu la asigurari ,sa ma scot din consiliul de administratie si sa nu semnez pt dividende?
3-salariul bonus am inteles ca s-a modificat.Deci voi lua echivalentul salariului mediu pe firma mea?
Sper ca nu te-am zapacit prea mult!Iti multumesc anticipat si sa stii ca astept raspunsul tau!
irina,cu bb1-3 ani si bb 2 -14zile
marius spune:
Conform ultimelor modificari din ianuarie 2007 (inca nu le-am pus pe pagina legislativa) raspunsurile mele sunt urmatoarele:
1. DA (ai exemplificare pe topicul de modele de salarizare in aceasta sectiune)
2. Dividendele nu sunt efectul unui lucru prestat ci a profitului obtinut si repartizat pe baza unor actiuni detinute la acea societate. Nu influenteaza CIC. Poti sa ramai in consiliu, poti sa ridici dividende.
3. Da asa este insa si eu caut aceasta informatie cu salariul mediu din punct de vedere valoric. Personal o consider o ambiguitate.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
mamescu spune:
Multumesc mult,MARIUS!M-am lamurit deplin.Cand stii ceva sigur de salariul bonus ne spui te rog?A,si cu comisionul de la soc. de asigurari cum ramane?Acolo platesc impozit 10% si il iau lunar.afecteaza CIC sau nu?Il trec pe sotul meu ca si colaborator acolo daca influenteaza CIC?
Multumesc inca o data,MARIUS!
Eseea spune:
Marius te rog sa explici si pentru mine. Nu ma pricep deloc la legislatia muncii. Ce sa inteleg de aici? Ca indiferent ce salariu ai, in prenatal si postnatal iei max 550 RON pe luna?? Pai atunci nu va mai sta nimeni cele 126 de zile! Cel putin nu dupa nastere! Tota lumea va fi practic obligata sa stea doar cele 42 de zile obligatorii si apoi CIC, unde iei 600 RON! Asa e?
Aceste prevederi se aplica oricarui concediu medical? Eu am probleme cu sarcina si stau in CM de la mijlocul lunii decembrie ( inclusiv internari). Asta inseamna ca voi lua 550 RON pe luna??
26w
my baby
addinel spune:
ce nu inteleg eu din modelele tale: persoana aflata in cic are sume calculate. aceste sume nu se ridica de la primarie, iar pe statul firmei la care lucreaza este trecuta cu sume 0???
mercik
18+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."