S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna!!

Fetele, Marius, aveti idee daca sunt beneficiara de stimulent deja, trebuie sa mai fac vreun demers acum ca se schimba legea sau automat in loc de 3 mil., voi primi 1 mil, si in loc de 240.000 - 2 mil. ?

Multumesc mult.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Deocamdata nu se stie. Normal e sa nu trebuiasca ca doara tot acolo sunt dosarele. Dar sa vedem ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Merci frumos, Mercedes.
Si mie mi se pare normal fara alergatura in plus.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Daca Codri face 2 ani in februarie 2007 intru la stimulent de 100RON sau se aplica doar pentru mamicile care au nascut in 2006?

Lorellay si Scumpy Codrin
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spetzyao spune:

sunt noua pe forum si as vrea un raspuns la urmatoare aproblema: am un salar de incadrare de 814 ron si un brut care oscileaza intre 1000-1100 ron.Am intrat in concediu prenatal in 9 dec si am luat pe luna dec un slar de 500ron. Spuneti-mi si mie cum se calculeaza aceasta indemnizatie de concediu prenatal? Am intrebat contabilele si au zis ca nu merge cu 85% din media brutului pe ultimele 6 luni ca depasesc nu stiu ce prag si ca legea s-a modificat si pot lua maxim 550ron! E adevarat? (mentionez:lucrez in invtamant)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by atudor

Hello! Scriu si eu in speranta ca ma veti putea lamuri in legatura cu CIC-ul. Am nascut pe 31 octombrie, sunt inca in post-natal pana pe 4 februare 2007. Din acel moment trebuie, practic, sa intru in CIC. Ce acte sunt necesare pt asta? Le depun tot unde am depus actele pt alocatie si pt ajutorul de 1.900.000 (banuti pt primul copil)? E nevoie de ceva de la firma unde lucrez? Cine acorda concediul asta? vine de la sine timp de 2 ani? daca il intrerup la un moment dat, ce se intampla, anunt pe cineva?

Pentru intrarea in CIC trebuie sa faci un dosar (tot pe subforumul asta este un subiect cu ce contine), pe care il depui la directia de munca. La angajator faci o cerere de intrare in CIC. Angajatorul trebuie sa-ti dea o adeverinta cu stagiul de cotizare din ultimul an anterior nasterii.
Daca intrerupi CIC, trebuie sa anunti tot la Directia de Munca, unde vei depune un alt dosar, asemenator primului, pentru obtinerea stimulentului. Acesta va fi de 100 RON. (vine pe langa alocatia de stat pentru copil de 200 RON)

Poate fi facut acest dosar de o persoana imputernicita prin notariat?
In cazul in care mama naste prin cezariana si nu se recupereaza suficient ptr a alerga pe la usi cu astfel de dosare?

Nana, 5+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Iarna in Islanda
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by spetzyao

sunt noua pe forum si as vrea un raspuns la urmatoare aproblema: am un salar de incadrare de 814 ron si un brut care oscileaza intre 1000-1100 ron.Am intrat in concediu prenatal in 9 dec si am luat pe luna dec un slar de 500ron. Spuneti-mi si mie cum se calculeaza aceasta indemnizatie de concediu prenatal? Am intrebat contabilele si au zis ca nu merge cu 85% din media brutului pe ultimele 6 luni ca depasesc nu stiu ce prag si ca legea s-a modificat si pot lua maxim 550ron! E adevarat? (mentionez:lucrez in invtamant)

Da e adevarat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Concret, cum s-a ajuns la plafonul de 550 RON?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In conditiile astea pot renunta la post natal dupa cele 42 de zile? Adica eu sunt in cic pana pe 13 mai 2007, iar dpn-ul urmator e in jur de 26 mai 2007. Ma gandeam sa intru intre 13 mai si 26 in prenatal + inca 42 de zile postanatal si apoi sa-mi bag dosarul pentru cic2. Pot sa fac asa, chiar daca nu s-au scurs toate cele 126 de zile?

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by adi2003

Concret, cum s-a ajuns la plafonul de 550 RON?

Prin modificarea legislatiei, este un subiect exact pe aceasta tema.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput