S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana Stefana spune:

Buna mamici/burtici
Deoarece subiectul cu plafonarea concediului de maternitate ma priveste direct, m-am interesat la casmb (vedeti pe site-ul lor, sunt si tel. de contact, exista o discutie cu exemple si pe formul CASMB-ului) si este vorba despre plafonarea la 12 sal. minime brute pe tara lunar, adica 12 luniX 390ron=4680 lei; daca media veniturilor pe ultimele 6 luni depaseste aceasta suma (adica daca castigati in general peste 46 de mililoane) atunci statul va plafoneaza la aceasta suma.
Asa ca luati-va concediu linistite, nici vorba daca aveti venituri mari sa va plafoneze cineva la 500 roni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai facut un calcul concret ca sa vezi ce suma iese lunar pentru plafonul maxim de mai sus?
Si pentru o buna informare pe modelul dat pe numele meu (Pernes Marius ) desi e deplasat exemplul trebuia sa scriu Maria eventual (:]) dar ca si calculatie s-a utilizat un castig in anul 2006 de 330 Ron pt ianuarie - iunie 2006 respectiv 1.000 Ron pentru iulie-decembrie 2006. Dupa cum se poate observa am ales intentionat suma de 1.000 Ron pt a depasi plafonul maxim admis de lege si restul de plata este de 515 Ron desi din calcul (85% la o baza de 6.000 Ron) ar iesi in mod cert o suma mult mai mare.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliamov spune:

As vrea sa ma clarifice si pe mine cineva
As vrea sa concep un bebe si nu stiu daca e momentul in sensul ca : nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Eu am primit indemnizatie de somaj din luna sept 2006 - dec 2006.
La 1 dec m-am angajat.
Daca vrem sa concepem bebelasul acum (februarie 2007) pot beneficia de indemnizatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

marius poate sunt eu mai batuta in cap dar pana la urma tot nu inteleg. indiferent de salariul avut luam 500 RON sau luam 85% din salariul avut cu conditia ca venitul nostru sa nu depaseasca nu stiu cate zeci de milioane?

8+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iuliamov

As vrea sa ma clarifice si pe mine cineva
As vrea sa concep un bebe si nu stiu daca e momentul in sensul ca : nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Eu am primit indemnizatie de somaj din luna sept 2006 - dec 2006.
La 1 dec m-am angajat.
Daca vrem sa concepem bebelasul acum (februarie 2007) pot beneficia de indemnizatie?

NJu stiu sa fac speculatii. Un singur lucru este cert: cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului trebuie sa fie asigurate.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irinabobe

marius poate sunt eu mai batuta in cap dar pana la urma tot nu inteleg. indiferent de salariul avut luam 500 RON sau luam 85% din salariul avut cu conditia ca venitul nostru sa nu depaseasca nu stiu cate zeci de milioane?

8+

Nu se iau 85% din media veniturilor brute realizate in oricare 6 luni din ultimele 12 anterioare intrarii in prenatal cu conditia ca aceasta baza sa nu depaseasca plafonul impus de lege. In cazul in care este depasita valoric se va lua in considerare nivelul maxim plafonat indiferent de valoarea efectiva a veniturilor brute realizate.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Buna ziua Domnul Marius, am si eu o intrebare pt dvs. Sora sefei mele este incadrata in aceiasi firma cu mine ca administrator. Dansa mai are o societate la care este administrator unic si este insarcinata in 8 luni Beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului?
a multumesc

eu

Mergi la inceput

Daca realizeaza venituri impozabile profesionale sau asimilate celor profesionale pe perioada minima prevazuta de lege va beneficia.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculici spune:

As vrea sa stiu si eu in ce act normativ scrie ca trebuie sa iti informezi angajatorul in scris ca esti insarcinata

Stie cineva va rog?

13+

Mergi la inceput

Nu esti obligata.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput