S-a modificat OU 148/2005

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Marius, am si eu o intrebare, daca ma poti ajuta!
Pe mine ma intereseaza daca la anul cand voi naste, voi beneficia de indemnizatia de 8 milioane.
Situatia mea este urmatoarea: eu locuiesc aici si sunt angajata aici dar si in Romania la firma la care am lucrat, careia-i platesc lunar toate darile catre stat. Mai exact, figurez la ei ca si angajat cu salariu in regula, nu mi s-a intrerupt cartea d emunca si am continuitate din 1997, iar lunar eu imi achit datoriile catre stat ca orice angajat, exact asa cum faceam si cand lucram in tara la aceeasi firma.
Intrebarea mea este daca la anul voi naste aici, cand ajung in Romania si voi declara copilul, pentru ca vreau sa aiba si cetatenie romana, statul imi plateste indemnizatia?

Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nana:
Da vei beneficia doar daca vei ajunge si vei domicilia in Romania.
Pribo:
Am citit (mai) cu atentie raspunsul din punctul meu de vedere este unul favorabil. Are dreptul la CIC pentru ca intre data finalizarii licentei si data nasterii este un interval mai mic de 60 de zile.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by marius

Nana:
Da vei beneficia doar daca vei ajunge si vei domicilia in Romania.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Marius, eu am domiciliul in Romania, in vara m-am casatorit si schimbat actele iar acum figurez la adresa unde sotul este proprietar, deci nu sunt in nici un caz cetatean roman cu domiciliul in strainatate, pe pasaport nu apare asa ceva.

Nana, aspiranta la titlul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pribo spune:

Multumesc Marius!!! Mi-ai dat o veste buna. O sa ma duc sa depun dosarul sa vedem si ce zic cei de la primarie. Sper sa fie un raspuns favorabi. Multumesc inca o data...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

si eu am cateva nelamuriri...am fost angajata 01.2002-03.2004 cu carte de munca in tara, apoi am lucrat in strainatate 04.2004-09.2005, am revenit in tara unde sunt angajata incepand cu 01.01.2006.

urmeaza sa nasc luna asta, in jur de 13-15 nov., oare beneficiez de indemnizatie? n-am inteles foarte bine daca dupa noua ordonanta sunt necesare 10 sau 12 luni asigurate inainte de nastere..
multumesc.

fatima 38+ si eva ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadap spune:

Buna,
Am auzit cum ca ieri ar fi aparut ceva nou in Monitor cu privire la aplicarea unui plafon in functie de salariul mediu pe economie pentru zilele de concediu pre+post natal - care s-ar si incadra de acum incolo ca si concediu medical. Stie cineva mai multe detalii despre acest lucru?

Merci,

Dada 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

Buna, am si eu o problema, vreau sa raman insarcinata luna viitoare prin FIV si nu stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului avand in vedere ca mi-am schimbat locul de munca( am incheiat la vechiul loc pe 01.10.2006 si am contractul nou incepand cu 20.10.2006) si am o pauza de 20 de zile. Nu as putea sa-mi platesc singura asigurarile pe acea perioada ca sa pot beneficia de indemnizatie???

Multumesc frumos si astept un raspuns cat mai repede!!!

PUSSI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

A

quote:
Originally posted by dadap

Buna,
Am auzit cum ca ieri ar fi aparut ceva nou in Monitor cu privire la aplicarea unui plafon in functie de salariul mediu pe economie pentru zilele de concediu pre+post natal - care s-ar si incadra de acum incolo ca si concediu medical. Stie cineva mai multe detalii despre acest lucru?

Asa este, a aparut pe 6 noiembrie, legea 399 de aprobare CU MODIFICARI a OUG 158/2002. Nu am apucat sa o aprofundez, dar par a fi modificari majore. Voi reveni dupa ce o citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am actualizat pagina legislativa.

PS:
Rozi - daca te rog ma ajuti atunci ca poti cu informatii sa completez pagina legislativa ?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMAMATEI spune:

[quote]Originally posted by dadap

Buna,

Buna seara,
Am si eu o intrebare: urmeaza sa nasc in dec 2006, voi sta 3 luni cu bb acasa, dar nu in medical (am doua concedii de odihna de luat efectiv/nu si pe hartie...)Dupa aceste 3 luni sotul poate intra in CIC fara ca eu sa-mi iau acel concediu postnatal? Mentionez ca indeplinescte conditiile de vechime; Fiind bugetar iar eu lucrand la particular este mult mai convenabil ca el sa stea cu bb 9doar pana la un an).

Va multumesc,

Mergi la inceput