sambata sau duminica??
Raspunsuri - Pagina 3
Adela99 spune:
mey, io sigur zic o prostie acum ... da' daca duminica e prima zi a saptamanii, logic ar fi ca sambata (a saptea zi) sa fie zi de odihna, nu?
acum, ce se intelege prin odihna?
fdoina spune:
quote:
Originally posted by denizel
Krelia, iti raspund strict la intrebare: ai de ales intre a pazi o porunca data de Dumnezeu si o porunca data de oameni.
Interesanta remarca...eu de aici trag concluzia ca tu ai stat de vorba direct cu El, ca altminteri porunca aia la care te referi tot de la un om ai aflat-o
asteptam sa ne spui ce ti-a mai spus
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by fdoinaquote:
Krelia, iti raspund strict la intrebare: ai de ales intre a pazi o porunca data de Dumnezeu si o porunca data de oameni.
Interesanta remarca...eu de aici trag concluzia ca tu ai stat de vorba direct cu El, ca altminteri porunca aia la care te referi tot de la un om ai aflat-o
pai, in cazul asta toate discutiile pe teme crestine (sau cum sa ma exprim) nu-si au rostul, ca toate citatele si cuvintele intelepte tot de la oameni vin, inclusiv Biblia ... sau?
ca sa ma mentin pe aceeasi linie ;-)
irina.c. spune:
quote:Duminica era prima zi a saptamanii la evrei,a saptea zi fiind sambata.Asa era in VT -sambata,a saptea zi ,trebuia ca tot evreul,cu familia,musafirii,slugile si animalele lui sa stea sa se odihneasca. 14.Ziua a saptea este ziua de odihna a Domnului Dumnezeului tau. Sa nu faci in ziua aceea nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici boul tau, nici asinul tau, sau alt dobitoc al tau, nici strainul tau care se afla la tine, ca sa se odihneasca robul tau si roaba ta cum te odihnesti #351;i tu.
Originally posted by Adela99
mey, io sigur zic o prostie acum ... da' daca duminica e prima zi a saptamanii, logic ar fi ca sambata (a saptea zi) sa fie zi de odihna, nu?
acum, ce se intelege prin odihna?
15. Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptului si Domnul Dumnezeul tau te-a scos de acolo cu mina tare si cu brat inalt si de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa pazesti ziua odihnei si sa o tii cu sfintenie. Deuteronom 5
Dupa cum se vede,ambata ca zi de odihna era data pentru evrei,ca ei sa-si aduca aminte de ceea ce a facut Dumnezeu pentru ei,scotandu-i din robia egipteana.Pentru crestini a venit Hristos si ne-a dat odihna credintei si a harului,de aceea noi serbam Invierea Domnului in ziua in care ea s-a petrecut,adica duminica.Si din Epistola catre Evrei,cap.44. Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale".
5. Si In acelaSi loc, zice iarasi: "Nu vor intra intru odihna Mea!".
6. Deci, de vreme ce ramane ca unii sa intre in odihna, iar aceia carora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat,
7. Dumnezeu hotaraste din nou o zi, astazi rostind prin gura lui David, dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus: "Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre".
8. Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna.
9. Drept aceea, s-a lasat alta sarbatoare de odihn#259; poporului lui Dumnezeu.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"In aceste vremuri,
cineva nu poate fi crestin cu jumatate de inima,
ci fie in intregime, fie deloc."
Serafim Rose
megbeng spune:
asta e subiectul pentru care m-am certat eu cu soacra..de fapt eu i-am facut observatie si ea a fost foarte diplomata si..nu prea a comentat ( pentru ea)..
asta a fost si motivul pentru care am insistat sa ne mutam de la ei, sa stam singuri...adica facea treaba duminica...nu ca o regula, dar nu conta ca avea toata sambata la dispozitie sa calce o bluza sau sa spele ceva, daca nu avea chef, calca/spala duminica...a avut o perioada in care nu i-a mers bine si am insistat sa nu mai faca treaba duminica..fac eu tot ce e nevoie, numai sa nu o vad trebaluind duminica..no way!
ne-am mutat..si de ex duminica trecuta ne-a sunat sa ne intrebe daca nu vrem sa ne aduca paine de casa ca tocmai a facut-o...a copt duminica!..mie asta mi se pare lipsa de respect, asa ca i-am multumit,da am zis ca eu nu mananc din painea aia si, din nou, am rugat-o sa nu mai faca treaba duminica si sigur o sa-i mearga mai bine..dar se pare ca nu ma crede..ce stiu eu, o mucoasa de 24 de ani, pe langa ea care are dublul varstei mele
fdoina spune:
quote:
Originally posted by Adela99quote:
pai, in cazul asta toate discutiile pe teme crestine (sau cum sa ma exprim) nu-si au rostul, ca toate citatele si cuvintele intelepte tot de la oameni vin, inclusiv Biblia ... sau?
ca sa ma mentin pe aceeasi linie ;-)
Adela, sunt sigura ca ai inteles
Personal, marturisesc ca sunt destul de nesigura ce vrea Dumnezeu de la mine, ce si cum este Dumnezeu, cred ca mai am cale luuunga de parcurs pana sa-L cunosc. Dar cred sincer ca altii L-au cunoscut, si stiu ce si cum
fdoina spune:
hihi, si am mai remarcat un detaliu dragut
cineva (danye) s-a logat se pare special ca sa ne spuna ca :
1) e ortodoxa
2) nu se inchina la icoane, nu crede in Spovedanie, si nu crede ca duminica e ziua de odihna( dupa Biblia ortodoxa)
cum zicea cineva: chiar credeti ca certificatul de botez e cel care conteaza?
denizel spune:
quote:
Doina, Doina, greu e cu "ranchiunili" astea, nu? :)
Nu stiu tu ce simti dar eu, atunci cand citesc Biblia pot sa spun ca stau de vorba direct cu El.
Eu ma bucur ca te intereseaza sa afli ce mi-A mai spus, dar nu cred sa stiu altceva decat stii si tu deja: dragoste, dragoste si iar dragoste.
Crezi ca s-ar putea sa nu transformam si topicul asta in camp de bataie? Ma gandeam la un simplu si pe inteles schimb de idei. Fara indexuri, fara acuzatii, fara mirari prea mirate si fara rautati gratuite.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Adela99 spune:
hihihi, io cred ca te inseli in privinta ei, se pare ca s-a logat pentru ca participa la Miresele anului (da, am fost curioasa si m-am uitat la profil, imi recunosc pacatul)... mie mi se pare ok ca ea se considera ortodoxa, chiar daca nu e mai catolica decat Papa
xenocid spune:
Ce penibil e cu subiectul asta la zona artelor.
N'ar fi visat in veci soacra lui NuMaIntereseaza ca pasiunea ei de a face duminica gogosi pe genunchi va ajunge subiect de discutii teologice. Sau ca HabarN'am nu coase sambata si duminica spre imensa usurare a aproape 15 mii de membri ai forumului
Ma duc sa deschid si eu un subiect, de exemplu "Unde Dumnezeu mi'am pus cheile" doar ca sa vad daca ajunge aici.
Alin
*segmentation fault*