sambata sau duminica??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danye spune:

Nu o sa raspund la intrebarea ta, Krelia; sunt ortodoxa, merg cand si cand la biserica(nu sunt o bisericoasa), nu ma mai inchin la icoane, cred mai mult in legatura personala cu Dumnezeu decat in spovedirea la preot, ce sa mai : sunt o pacatoasa ca multi altii. Hai sa-ti spun ce am gasit eu: Matei cap 5 versetul 17/18, spune asa: "Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau poorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc". ( Deci dupa parerea mea umila, cade teoria conform careia Iisus a inviat duminica si de aia am pastrat noi duminica )
" Caci adevarat zic voua: Inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o carta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate "Si tot in Matei cap 28 versetul 1: Dupa ce a trecut sambata, cand se lumina de ziua intai a saptamanii (Duminica), au venit Maria Magdalena si cealalta Marie, ca sa vada mormantul."Citatele au fost reproduse din Biblie ortodoxa - 1994.Asa a inceput totul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Pentru mine, duminica e sfanta, nu spal rufe si nu cos!
Asa am fost crescuta! Asa facea si mama!

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Nici neu nu spal duminica, de cate ori am facut-o mi s-a intamplat ceva rau si nu cred in coincidente.
Maine sunt Mosii vechi, se dau de pomana cani cu cirese si cu tandafiri

Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

iubita..ai incredere in ce ti-am zis eu...l-am intrebat pe tata care e PREOT!!!!

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu spal duminica. Nici in Sambetele mortilor, nici in sarbatori cu cruce rosie in calendar, indiferent cand pica. Nu-i greu de loc.

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Krelia, iti raspund strict la intrebare: ai de ales intre a pazi o porunca data de Dumnezeu si o porunca data de oameni.
(exact cu aceasta intrebare mi-am facut debutul glorios pe forum:))

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Initial creeata de krelia

PS.....daca moderatorii considera ca subiectul ar sta mai bine la zona artelor, il voi muta degraba.

am doo intrebari:

1. cum il muti? cu matura si farasu'? il tragi cu ata? il impingi?
2. cand ai de gand s-o faci? sper ca nu sambata sau duminica, sa nu cumva sa pacatuiesti.

fetele de pe DC www.youtube.com/watch?v=4Y33-RHhfho&search=alla" target="_blank">sexy babusca

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibaba spune:

quote:
Originally posted by ana_maria222

Iti spun eu: nu se spala in Sambata Mortilor....cand se fac parastasuri la tine in familie si la alte sarbatori trecut cu cruce rosie in calendar (care au loc sambata)...
Iar duminica nu se spala.......

Ana Maria dar de ce nu se spala in Sambata mortilor ?exista un motiv logic? ca a face treaba nu e un pacat iar daca nu e duminica (cand sunt de acord ca Dumnezeu vrea sa ne odihnim ), atunci nu vad care este problema ...
pe la tara am auzit o explicatie care nu prea are sens petru mine " nu se spala in ziua respectiva pentru ca nu trebuie sa faci "laturi" ... dar mi se pare o superstitie ... de asta intreb exista o explicatie logica pentru care nu trebuie sa faci treaba in ziua respectiva ...ca eu urmez o regula numai daca ii gasesc si un sens ... si restrictia e doar la spalat sau la orice fel de treaba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

nici eu nu spal si nu cos duminica.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Initial creeata de krelia

Se spune ca "nu se spala duminica"...duminica trecand drept zi sfanta...si majoritatea sunt convinsa ca procedam asa.
De curand insa, cineva mi-a rasturnat "teoria", spunandu-mi ca de fapt, ziua sfanta nu este duminica, ci..sambata...conform Bibliei...si ca...prima zi a saptamananii...ar fi de fapt, duminica.pana la urma, pentru Dumnezeu nu avem nevoie de o anumita zi sfanta...noi trebuie sa-l sarbatorim pe el in fiecare zi.....insa, totusi...din punct de vedere religios..cum este corect??
Sambata e considerata sarbatoare/zi sfanta...sau duminica??..caci..dk ma intorc la vechiul testament, sambata - sabat - zi sfanta...noul testament..duminica - prima zi a saptamanii...Imparatul Constantin care a decis ca zi de odihna si sarbatoare duminica..in locul sambetei...PS.....daca moderatorii considera ca subiectul ar sta mai bine la zona artelor, il voi muta degraba.
No more kinky stuff! Soon to be a married woman!
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Nu a decis Imparatul Constantin nimic,primii crestini ,impreuna cu Sfintii Apostoli,se adunau in prima zi a saptamanii(duminica) pentru frangere painii(Sfanta Impartsnie) si rugaciune,fiindca asa i-a calauzit Duhul Sfant sa faca.Sfantul Imparat Constantin a oficilizat doar ceea ce deja era respectat de catre Biserica.La sinodul din Ierusalim, printre cele patru dispoziti, pe care trebuiau sa le respecte cei care intrau in crestinism, simbata nu exista (Faptele Apostolilor 15: 29). Sfintul Pavel mustra pe galatenii si colosenii care vor sa se intoarca la sarbatorile iudaice. "Nimeni sa nu va judece pentru mincare sau bautura, sau cu privire la vreo sarbatoare, sau luna noua sau simbete, care sint umbra celor viitoare, iar trupul (este) al lui Hristos>> (Coloseni 2:16; Galateni 4: 9-11).Nicaieri in Noul Testament nu este amintita porunca de a tine sambata si cererea de a fi respectata.
Hristos a calcat sabatul(sambata) de multe ori,spre disperarea fariseilor.Hristos a inviat duminica,Duhul Sfant a coborat peste Sfintii Apostoli duminica,tot atunci luand nastere si Biserica(Fapte 2,1-5) .Primii crestini se adunau duminica (Fapte 20:7).Primii crestini puneau bani deoparte pentru ajutorarea altora duminica(1 Corinteni 16:2).Duminica s-a tinut intotdeauna de catre crestini,fiindca noi nu mai suntem sub legile iudaice,ale VT,ci sub harul lui Hristos.
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"In aceste vremuri,
cineva nu poate fi crestin cu jumatate de inima,
ci fie in intregime, fie deloc."
Serafim Rose

Mergi la inceput