sambata sau duminica??

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Desi suntem in spatiul virtual unde discutiile se citesc si nu se aud, tot "dialog al surzilor" mi se pare cea mai potrivita caracterizare pentru subiectul asta... E pacat, scopul acestor subiecte ar trebui sa fie sa ne informam si nu sa incercam sa ne convingem unii pe altii de adevarul religiei noastre care, evident, e diferit de adevarul altei religii sau de al agnosticilor sau de al ateilor, ca altfel am fi toti la fel. Pana la urma cred ca tot de la respectul intre noi pleaca totul, pt ca in momentul in care respecti convingerile celuilalt nu simti nevoia neaparat sa ii demonstrezi ca tu ai dreptate in niste chestiuni care stii bine ca sunt intepretabile si tin de credinta intima a fiecaruia.
Nota bene, nu ma refer la nimeni in mod special. Constat ca toata lumea poarta aceasta discutie ca si cum ar fi vorba de ceva care se poate demonstra clar cu argumente istorice, insa in mod clar baza de pe care se argumenteaza e diferita pt fiecare. Mi se pare normal ca pt ortodocsi Noul Testament a fost scris de "biserica", pt ca dpdv al crestinilor ortodocsi "biserica" a luat nastere la Cincizecime si s-a perpetuat prin "punerea mainilor" pana azi. Dpdv al neoprotestantilor insa, "biserica" asta nu exista, pe cand dpdv al lui Xeno e o prostie. So, din punctul meu de vedere, aveti doua optiuni: sau sa luati aceste discutii cu titlu pur informativ, de genul ia sa vedem ce cred ortodocsii, ce cred neoprotestantii, ce cred evreii, etc, sau s-o lasati balta. Dorinta de a convinge si de a institui un consens este absolut lipsita de orice sansa.

Am zis!

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

cata, da nu se poate demonstra ca Biblia era deja scrisa in cea mai mare parte (evident -nu in forma de care beneficiem noi astazi-) pana la Cincizecime?

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Pai, pe de o parte, au fost si evrei prin care a vorbit Duhul, si care tainic au vorbit despre Hristos, deci si ei SUNT BISERICA, chiar daca la momentul cand au scris ei, Biserica nu se intemeiase inca pe pamant.
Pe de alta parte, cine a hotarat care anume din scrierile evreilor sa faca parte din Biblie? nu tot Biserica?

Si pe urma, fetelor, noi vorbim aici de un Dumnezeu care a creat universul...va dati seama? credeti ca daca El considera ca doar "studiul" unei carti( hihi, ce ciudat suna, de parca Dumnezeu poate fi cunoscut cu mintea, pai atunci xeno ar fi probabil un mare credincios) ne e suficient ca sa-L cunoastem, nu putea sa ne dea o varianta scrisa direct, la mana, ca doar vorbim de un Dumnezeu care s-a intrupat?...si-n felul asta evitam si neconcordantele intre diversele editii si traduceri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by dianette

nu m-ar mai interesa de un Dumnezeu din asta caruia sa nu stii cum sa I te adresezi, ce sa faci ca sa-I fii pe plac, ce vrea El de la noi etc. etc.

mie asta mi s-a parut cea mai sincera si mai relevanta afirmatie de pe topicul asta
adica io'nteleg asa: atata timp cat Dumnezeu esta cum mi-ar place mie de El, e ok, daca nu, treaba Lui, mie nici ca-mi mai pasa

ala e dumnezeu cioplit, dupa chipul si infatisarea omului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:
Originally posted by dianette

nu m-ar mai interesa de un Dumnezeu din asta caruia sa nu stii cum sa I te adresezi, ce sa faci ca sa-I fii pe plac, ce vrea El de la noi etc. etc.

mie asta mi s-a parut cea mai sincera si mai relevanta afirmatie de pe topicul asta
adica io'nteleg asa: atata timp cat Dumnezeu esta cum mi-ar place mie de El, e ok, daca nu, treaba Lui, mie nici ca-mi mai pasa

ala e dumnezeu cioplit, dupa chipul si infatisarea omului

Of mai Doina, nici nu stiu cum s-o spun, ca iar te superi si cine stie ce mai zici... Totusi: cum ai putut sa dai o asemenea interpretare si cum poti sa analizezi niste cuvinte scoase din context?

Jocelyn, eu iti inteleg foarte bine punctul de vedere si dorinta ta de a spune si altora tot ce stii. Totusi, discutia a trecut demult de faza schimbului pasnic de idei. Fii sigura ca persoana aceea ipotetica, eventual interesata de subiectul Sabat sau Biblie va apela la PM (mai tii minte cate PM-uri am schimbat noi doua? )
Eu cred ca argumentele care ar face sa sune "clopotelul" fiecaruia au fost deja aduse (de ambele parti). Asa ca vorba Catalinei, "Dorinta de a convinge si de a institui un consens este absolut lipsita de orice sansa" (pe alt forum, la acelasi subiect s-a ajuns deja la pagina 31 si e din ce in ce mai rau )

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

cata, da nu se poate demonstra ca Biblia era deja scrisa in cea mai mare parte (evident -nu in forma de care beneficiem noi astazi-) pana la Cincizecime?

Io n-am zis nika de Biblie, io am zis de Noul Testament si am amintit de asta ca si exemplificare. Nu pledez pt nici una dintre parti, pe mine personal nu ma intereseaza daca e "corect" sa tii sambata sau duminica, nu mi se pare esential. Ceea ce mi se pare esential este ca daca ai o anumita religie sa incerci sa o respecti atata cat poti. Prin urmare, daca esti ortodox, tine duminica asa cum spune biserica ta, daca esti adventist de ziua a 7-a tine sambata, daca esti evreu tine sabatul. Pt ca argumente pt fiecare parte se gasesc, si evident ca adeptii fiecarei parti vor tine cu dintii de ele. Iar unde e "dreptatea" numai Dumnezeu stie - si zau imi vine greu sa cred ca Lui i se pare asta foarte important. Cred ca de multe altele ar trebui sa ne facem noi probleme.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

cata, atat timp cat e porunca si face parte din cele 10 inseamna ca Dumnezeu doreste sa o respectam si ca e la fel de importanta ca si celelalte. gata, incerc sa ma abtin

atat mai spun aici, sper ca voi reusi sa nu mai intervin, ai dreptate denizel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

Joycelin....esti AZS?sincer....

nunta oradea-5 august
nunta ploiesti-13 august

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

Jocelyn...scuze pt greseala - te-am botezat!!! :)

nunta oradea-5 august
nunta ploiesti-13 august

Mergi la inceput

Pai n-am ascuns niciodata, cred ca stie toata lumea de la zona artelor cel putin

Mergi la inceput