Cum arata Dumnezeul tau?
Raspunsuri - Pagina 4
Elise spune:
quote:
Am vazut multe reportaje cu copii chinuiti, si la noi, dar mai mult in tarile sarace. Ma indoiesc ca lor le alina cineva durerile si ma indoiesc ca ei mai au vreo speranta. Cat despre trecutul peste, poate doar pe lumea cealalta.
Tocmai in momentele proaste ai nevoie sa crezi ca ai un Dumnezeu alaturi.
In cele bune te descurci si singur....
Si da, cred ca si la granita cu lumea cealalta ai nevoie de EL.
Poate cea mai mare nevoie.
Pentru ca nu mai e nimeni altcineva cu tine.
Dar Dumnezeul tau cum arata, Diana?
Ca un problem solving pt toate situatiile dificile din viata?
Ca pe cineva care iti aloca fericirea la gramaj?
Sau iti traseaza destinul in functie de merite?
Elise
iren spune:
Poeziile shi prozele sint frumoase, dar n-ash vrea ca subiectul meu sa mearga la arte, asha ca va rog frumos sa-mi spunetzi cum arata Dumnezeu in viziunea personala, daca arata in vre-un fel anume.
Ash dori ca shi agnosticii sa scrie la acest subiect, sa-mi spuna daca shi l-au imaginat vreodata pe Dumnezeu, fie doar ca shi personaj biblic- pentru multzi, biblia nu este altceva decit o carte interesanta, oarecum istorica, iar Dumnezeu este un personaj de poveste, ca sa zic asha.
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Diana_b spune:
Eu nu sunt credincioasa. Nu pot sa cred ca exista un Dumnezeu care lasa copiii sa sufere. Tocmai de aia intreb, cand il zugraviti pe Dumnezeu asa de frumos, ca e milos si bun, va ganditi de ce ii lasa pe copiii aia sa sufere atat? Poate si ei se roaga la un Dumnezeu. Pe ei de ce nu ii ajuta?
Si nu-mi spuneti ca copiii sufera pt. greselile parintilor. Nu cred ca ati accepta ca daca voi faceti vreo greseala, copiii vostri sa sufere de foame, de frig, de durere, sa-i vedeti privind in gol fara nici o speranta.
Nu vreau sa credeti ca am ceva impotriva credinciosilor, respect credinta tuturor, de aia nici nu ma apuc sa vorbesc cu nimeni despre ce cred eu, pt. ca stiu ca majoritatea oamenilor sunt credinciosi. Dar din cand in cand imi ies din pepeni si simt nevoia sa spun ce gandesc.
Probabil ca mi-ar fi mai usor daca as crede ca exista Dumnezeu, as stii ca ma ajuta cineva.
Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva. Nu asta a fost intentia mea.
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
Alyssa spune:
Ciudat... Dumnezeul meu nu are fata! Adica nu mi-l imaginez aratind a "cineva".
Dar "il simt" ca pe o mare de iubire, de perfectiune spre care tind in fiecare zi.
Acum, ca tot se potriveste... am citit in ziarul de dimineata ca un tip din State parca, a sarit gardul in sectiunea cu lei de la gradina zoologica, si-a dat jos pantofii si geaca si a strigat in gura mare "Daca Dumnezeu exista, ma va proteja de acesti lei"... Ahaaa!... L-au avut ca gustarea de seara! ...
doruletz spune:
Ca un Mos Craciun pentru adulti numai ca mult mai ineficient.
Un lucru e insa sigur: daca exista, D-zeu e ateu
RaluD spune:
Am avut un dialog personal cu Dumnezeu intr-o perioada dificila a vietii mele.
Si sotul meu la fel.
Nu, nu sunt nebuna. Dumnezeu nu mi-a vorbit, ci mi-a raspuns prin fapte, atat de clar si categoric incat acum nu ma mai indoiesc de existenta Lui, desi inainte nu eram credincioasa, puterea stiintei era mai presus de toate pentru mine.
Diana, esti o persoana foarte buna. Si acei copilasi iti dau ocazia sa-i ajuti si sa fii si mai buna.
Nu stii (nimeni dintre noi nu stie) care este "imaginea de ansamblu" pentru acei copii. Viata noastra ca entitati individuale, cred eu, are o alta semnificatie decat aceea de a ne hrani, de a ne imbraca sau de a nu suferi.
Nimeni nu doreste sa sufere, el sau copiii lui, dar nu o data pe mine suferinta m-a facut mai buna, daca am facut un minim efort sa inteleg ce lectie am de invatat.
Se spune ca Maica Domnului plange pentru suferinta noastra. Ea stie ca asa trebuie sa se intample si tot i-e mila de noi, ar prefera sa nu suferim. Tot asa si noi pentru copiii nostri.
Acei copii sunt ingeri pe pamant. Si pentru cativa ani de suferinta, vor fi fericiti vesnic. Este parerea mea, nu incerc sa o impun nimanui.
In fapt, ma astept sa-si bata joc lumea de ea...
Dumnezeul meu este un parinte bun si sever in acelasi timp. Daca gresesc, ma atinge cu nuielutza, daca fac bine, ma rasplateste. Dar ma iubeste si eu Īl iubesc. Regulile sale de baza sunt definite foarte clar, prin Cele Zece Porunci. Este un Dumnezeu foarte "prezent", foarte real, nu unul indepartat si impersonal.
O noapte buna tuturor si fie sa simtiti prezenta lui Dumnezeu in viata voastra.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm
adusca spune:
quote:
Originally posted by doruletz
Ca un Mos Craciun pentru adulti numai ca mult mai ineficient.
Un lucru e insa sigur: daca exista, D-zeu e ateu
si io cum is facuta dupa chipul si asemanarea lui, normal ca-s si io atee.
ce ma mira pe mine e ca in Romania acest lucru e de necrezut: "cum adica sa nu crezi?"
am mai povestit asta pe forum, redau ca mi-e lene sa scriu iar:
vine un client cat eram io in pravalie si ma saluta: "Hristos a inviat"
n-am ce face si-i raspund: "asa cica, nu-mi dau cu parerea"
el: "aaaa, sunteti de alta religie"
io: "nu, sunt atee"
el: "inteleg, faceti parte dintr-o secta"
io: "nuuuuuuu, suuuuuuuunt ateeeeeeee"
el: "da, am inteles, credeti in alceva"
io: "nu dom'le, nu cred in nimic"
el: "adica, aveti alta credinta, am priceput, baptista cumva?"
io: "dom'le, daca ziceam ca-s agnostica te bagam in ceata, asa-i?"
el: "a? ce-ati zis?"
io: "adevarat a'nviat"
fetele de pe DC www.youtube.com/watch?v=4Y33-RHhfho&search=alla" target="_blank">sexy babusca
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
arboria spune:
Dumnezeul meu nu are chip
Daca are, atunci il vad cand ma uit in oglinda
Sau cand ma uit la oricine altcineva sau la orice altceva
anda141 spune:
quote:
Originally posted by Diana_b
Am vazut ca ati scris f. frumos de Dumnezeul vostru, ca fiind un Dumnezeu bun si milostiv si intelept.
Dar cum credeti ca arata Dumnezeul copiilor care mor de foame, care sunt bolnavi, care sunt batuti de parinti, care sufera ingrozitor?
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
Sa nu uitam ca pe pamant mai este cineva -Diavolul - el este care face aceste lucruri.
Si ca sa raspund si eu la intrebare, Dumnezeu este pentru mine , in primul rand prieten,un Prieten care nu m-a dezamagit niciodata pana acum, un Parinte care imi poarta de grija in orice moment si ma ajuta in orice problema,care ma mustra atunci cand gresesc, care iarta,care ma invata sa iubesc si sa iert,care imi da putere sa merg mai departe indiferent de probleme...si nu il ultimul rand Dumnezeu este Unic,Puternic,nu poate fi invins, este nemuritor....si lista ar putea continua.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
noemi marian spune:
Si eu am fost atee,dar acum cred.Nu am nici o imagine despre el,nici un chip si nici o forma.Pt mine El este peste tot.In flori,pasari,fluturi,oameni,suflet.Daca ridic o piatra si ma uit sub ea El este acolo.Si-L simt in mine,linga mine si peste mine,pt ca ma consider copilul Lui.Si am un Tata altruist si intelept.
Noemi