Cum arata Dumnezeul tau?
Raspunsuri - Pagina 3
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by Elena
Daniel Chirileanu
(Joce, tu poate ai auzit de el)
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Cum sa nu, l-am cunoscut personal. Insa ii apreciez proza mai mult, cea scrisa pentru tineri.
I plan on living forever. So far, so good
emilyjeuly spune:
INTERVIU CU DUMNEZEU
Am visat ca am avut un interviu cu Dumnezeu.
•«Deci vrei sa ai un interviu cu mine?» a întrebat Dumnezeu.
•«Daca ai timp...» am raspuns eu.
Dumnezeu a zâmbit, spunând:
•«Timpul meu este vesnic. Ce te gândesti sa ma întrebi?»
•«Ce te surprinde cel mai mult la omenire?»
Dumnezeu a raspuns:
•«Se plictisesc cu copilaria, se grabesc sa creasca mari si apoi iarasi tânjesc sa fie copii.»
•«Îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea.»
Bratele lui Dumnezeu m-au luat si am tacut un moment, apoi am întrebat:
•«Ca un parinte, care sunt câteva din lectiile vietii, pe care vrei sa le învete copiii Tai?»
Dumnezeu a raspuns zâmbind:
•«Sa învete ca ei nu pot face pe nimeni sa-i iubeasca. Ce pot face însa, este sa se lase iubiti.»
•«Sa învete ca cel mai valoros lucru nu este ceea ce au în viata lor, ci pe cine îl au în viata lor.»
•«Sa învete ca nu-i bine sa se compare pe ei însisi cu altii.»
•«Sa învete ca o persoana bogata nu este una care are cel mai mult, ci una careia îi trebuie cel mai putin.»
•«Sa învete ca doar în câteva secunde pot provoca rani adânci în persoana iubita si pot trece multi ani ca sa le vindece.»
•«Sa învete sa ierte, prin practicarea iertarii.»
•«Sa învete ca exista persoane care îi iubesc mult, dar pur si simplu nu stiu sa exprime sau sa-si arate sentimentele.»
•«Sa învete ca banii pot cumpara orice, dar nu...FERICIREA!»
•«Sa învete ca doi oameni pot privi la acelasi lucru, dar îl pot vedea foarte diferit.»
•«Sa învete ca nu totdeauna este suficient sa fie iertati de altii, ci de asemenea trebuie sa se ierte pe ei însisi.»
•«Si sa învete ca EU sunt aici cu ei, întotdeauna
Asta este Dumnezeu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Emily
Poze
Mireasa de 15 iulie
Our honeymoon
RaluD spune:
Emily, tu esti cumva Pestisor?
Foarte bine le spui.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm
emilyjeuly spune:
quote:
Originally posted by RaluD
Emily, tu esti cumva Pestisor?
Foarte bine le spui.
da, sunt in zodia pestilor!!! de ce??????
Emily
Poze
Mireasa de 15 iulie
Our honeymoon
lily spune:
Astazi exista diverse interpretari ale Bibliei unde este descris Dumnezeu. Dar Dumnezeu este unul singur-asa spune Biblia.
Catre cine sau ce se indreapta gindurile noastre in fiecare dimineata? Care este modul nostru de a ne inchina ? De cine ne temem cel mai tare?
Modul in care il vede cineva pe Dumnezeu cred ca are influenta asupra vietii lui, asupra faptelor lui, asupra modului de gindire.
Nu mi L-am imaginat niciodata ca pe un Mos...desi auzeam ca asa ar fi El sau vedeam diverse picturi .Insa desigur ca pe un Intelept, da.
M-am gindit-logic, rational cum ar trebui sa arate?
Daca Biblia il prezinta ca un Tata,iar noi sintem copiii Lui, atunci El este bun, iubitor, protector , mereu atent cu noi, gata sa ne asculte cererile si rugaciunile, rabdator.
Daca este Duh, noi trebuie sa ne inchinam in duh, asa ca degeaba ne fortam sa le aratam altora credinta, ea nu se vede . Se vad insa faptele izvorind din ea.
Daca este Adevar, trebuie sa vorbesti adevarul, si nu minciuni.
Dar in lumea de azi, minciuna e prezenta peste tot-asa ca daca esti sincer, risti ca lumea sa te considere ori nebun , ori fraier/naiv sau sa te desconsidere .
El este Drept si Sfint. Insa inima omului este pacatoasa - orice gind sau vorba care nu este pe placul Lui este un pacat.
Desi oamenii gresesc, sint pacatosi, se indeparteaza de El, Dummnezeu ii ingaduie sa traiasca si nu ii omoara imediat. Probabil de aceea ateii arata cu degetul acuzator spre toti aceia care gresesc: criminali, hoti, escroci, prostituate etc ca un fel de argument ca din cauza asta ei nu vor/pot sa creada. Si tocmai din cauza asta oamenii evita sa creada, sa mearga acolo unde se vorbeste de El -in Biserici, sa aiba legaturi cu oameni credinciosi.
El este Pace , insa pacea aceasta intrece orice pricepere. Atita liniste, in ciuda furtunii de afara, a timpului nefavorabil si a timpurilor potrivnice, a razboaielor nu poate veni decit de la El.
Daca El ne lasa sa traim o face pt ca El este Iubire si ne iubeste -pacatosi, razvratiti, rebeli, indepartati de El si ne cheama la El in fiecare zi, trebuie doar sa ascultam glasul Lui.
Va doresc sa Il cunoasteti pe adevaratul Dumnezeu, sa va inchinati Lui in duh si adevar, sa fiti plini de bucurie , de pace si fiti binecuvintati in toate zilele !
Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)
Elise spune:
eu il vad ca pe o zana buna.
cineva sau ceva care ma ajuta sa ma simt aparata, sa uit, sa iert, sa merg mai departe, sa am incredere ca totul va fi bine... sa sper.
si care nu-mi pretinde nimic in schimb.
Elise
RaluD spune:
Pentru ca Pestii pe care ii cunosc sunt intelepti si inteleg viata foarte profund, iar modul in care il descrii tu pe Dumnezeu se potriveste cu acest profil.
Diana_b spune:
Am vazut ca ati scris f. frumos de Dumnezeul vostru, ca fiind un Dumnezeu bun si milostiv si intelept.
Dar cum credeti ca arata Dumnezeul copiilor care mor de foame, care sunt bolnavi, care sunt batuti de parinti, care sufera ingrozitor?
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
Elise spune:
quote:
Originally posted by Diana_b
Am vazut ca ati scris f. frumos de Dumnezeul vostru, ca fiind un Dumnezeu bun si milostiv si intelept.
Dar cum credeti ca arata Dumnezeul copiilor care mor de foame, care sunt bolnavi, care sunt batuti de parinti, care sufera ingrozitor?
este acelasi Dumnezeu care le alina durerile, le ocroteste sperantele si ii ajuta sa treaca peste.
Elise
Diana_b spune:
Am vazut multe reportaje cu copii chinuiti, si la noi, dar mai mult in tarile sarace. Ma indoiesc ca lor le alina cineva durerile si ma indoiesc ca ei mai au vreo speranta. Cat despre trecutul peste, poate doar pe lumea cealalta.
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004