Noua lege a cultelor-comentarii,pareri
Raspunsuri - Pagina 3
irina.c. spune:
Mey,gata cu off-topicareala pe subiectul meu.
Revenind ,eu asteptam cu mare interes legea cultelor,aia veche nu era grozava,dar vad ca si asta e facuta cam in graba.:(
Un articol interesant mi s-a parut cel cu deducerea contributiilor pentru biseica din impozit,poate asa vor fi donatii/contributii mai multe(zic in general,nu ma refer neaparat la BOR).Referitor la chetia cu prozelitismul,ma gandesc ca e discutabila,cum dovedesti ca cineva a facut prozelitism?Am doua martorese a lui Iehova care ma viziteaza de vreo doi ani in mod regulat,o sa ma pot duce la politie sa le reclam pentru prozelitism?Imi pare bine ca se specifica in mod clar ca nu exista religie de stat,eu cred in separarea bisericii de politica.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
cataghe spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Am doua martorese a lui Iehova care ma viziteaza de vreo doi ani in mod regulat
As vrea sa fiu o musca sa va aud discutand...
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
irina.c. spune:
quote:hi,hi-au incercat ele,dar le-am spus ca daca vor sa afle mai multe despre ortodoxie,le invit la BisericaAsa ca se multumesc sa-mi aduca revistele lor si sa ma intrebe de sanatate.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by cataghequote:
Am doua martorese a lui Iehova care ma viziteaza de vreo doi ani in mod regulat
As vrea sa fiu o musca sa va aud discutand..._
today
yank spune:
Xeno,hai bre la o bere,sa facem o noua lege a cultelor,ca aia a incultelor o facem maine la cafea.
Irino,da ai rabdare bre cu martorele alea,nu le-ai explicat ca singurul martor a lui Iehova e Moise?
xenocid spune:
quote:
Mey,gata cu off-topicareala pe subiectul meu.
Pai tu ai zis ca e nevoie de o lege a cultelor iar eu ca popii sint oameni faradelege.
Unde e off-topic'ul?
Alin
*segmentation fault*
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Io am alta nelamurire: n-avem religie de stat, nu exista religie privilegiata, da' unii preoti sunt platiti de catre stat. Adicatelea... iar suntem unii mai egali decat altii?
_
Nici eu nu am inteles cum vine chestia asta. Dar probabil ca totul este posibil.
yank, pai bineinteles ca e o aberatie, de aia ar fi trebuit sa fie scoasa religia din scoli
irina nu cred ca te opreste nimeni sa nu le raspunzi, sa le trantesti usa in nas sau pur si simplu sa le spui sa nu mai vina niciodata pe la tine fiindca nu te intereseaza. Nu da nimeni peste noi fara voia noastra iar daca o face, se poate reclama.
Dar atat timp cat te intreaba doar de sanatate ... nu suna a prozelitism. Revistele le primesti?
I plan on living forever. So far, so good
irina.c. spune:
quote:Pai da tuturor cultelor recunoscute de stat o suma,proportional cu numarul de credinciosi.Practic o particica din impozitul meu,sau al altcuiva,merge la biserica/cultul careia declar ca-i apartin.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Io am alta nelamurire: n-avem religie de stat, nu exista religie privilegiata, da' unii preoti sunt platiti de catre stat. Adicatelea... iar suntem unii mai egali decat altii?_
today
irina.c. spune:
quote:Le zic de fiecare data sa nu se mai deranjeze,ca am credinta mea,ba de cateva ori nu le-am deschis nici usa,dar ce, crezi ca au renuntat?Deci putem numi asta incercare de prozelitism sau nu?Cand omul iti spune "sunt ortodox,nu ma intereseaza altceva",dar celalalt insista sa deschida diverse discutii,cum se poate numi chestia asta?Chem politia sau nu?Intreb si eu...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
irina nu cred ca te opreste nimeni sa nu le raspunzi, sa le trantesti usa in nas sau pur si simplu sa le spui sa nu mai vina niciodata pe la tine fiindca nu te intereseaza. Nu da nimeni peste noi fara voia noastra iar daca o face, se poate reclama.
Dar atat timp cat te intreaba doar de sanatate ... nu suna a prozelitism. Revistele le primesti? *****************************************************
I plan on living forever. So far, so good
today
cataghe spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Io am alta nelamurire: n-avem religie de stat, nu exista religie privilegiata, da' unii preoti sunt platiti de catre stat. Adicatelea... iar suntem unii mai egali decat altii?
_
Pai da tuturor cultelor recunoscute de stat o suma,proportional cu numarul de credinciosi.Practic o particica din impozitul meu,sau al altcuiva,merge la biserica/cultul careia declar ca-i apartin.
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
Si ce ne facem cu ateii? Ca omu' intr-un stat laic are dreptul sa fie ateu, nu?
_
casandra spune:
Citind intrebarea Catalinei, ce se intampla cu ateii, care contribuie la buget, dar nu se aleg cu nimic, m-am gandit la ce se intampla cu cei care n-au copii, contribuie la buget, dar nu primesc alocatie, sau ce se intampla cu cei care platesc taxele scolare, dar n-au copii de trimis la scoala. Bugetul nu e banca. Faci parte dintr-o comunitate, trebuie sa contribui financiar, pentru ca societatea sa functioneze. La un moment dat, intr-un fel sau altul, vei avea si tu nevoie de sprijinul comunitatii.