Noua lege a cultelor-comentarii,pareri

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Irina, poti sa chemi politia sa vezi ce iese, eu n-am nimic impotriva

Cat priveste impozitele nici mie nu-mi convine lucrul acesta fiindca de exemplu biserica mea se autofinanteaza, nici pana acum nu s-au primit bani din partea statului si nu mi se pare normal sa se ia din veniturile noastre pentru biserici. Din moment ce exista principiul separarii bisericii de stat ar trebui ca fiecare biserica sa se autofinanteze. Mie imi face placere sa dau bani la biserica, Dumnezeu ne indeamna sa facem acest lucru si ma bucur ca banii pe care ii dau sunt pentru scopuri bine definite si pot primi justificare pentru modul in care s-au cheltuit.

Faza e ca numai preotii sunt considerati functionari publici. De ce daca tot nu exista religie de stat?

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Jocelyn,dar adventistii nu sunt cult recunoscut de stat?Caci si acum statul da bani pentru salarii cultelor recunoscute,nu numai ortodocsilor.In rest si BO se sustine singura,nu primeste bani de la stat pentru intretinerea bisericilor,sau pentru acte de caritate.Totul se face din donatii sau din taxe.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by casandra

Citind intrebarea Catalinei, ce se intampla cu ateii, care contribuie la buget, dar nu se aleg cu nimic, m-am gandit la ce se intampla cu cei care n-au copii, contribuie la buget, dar nu primesc alocatie, sau ce se intampla cu cei care platesc taxele scolare, dar n-au copii de trimis la scoala. Bugetul nu e banca. Faci parte dintr-o comunitate, trebuie sa contribui financiar, pentru ca societatea sa functioneze. La un moment dat, intr-un fel sau altul, vei avea si tu nevoie de sprijinul comunitatii.

Ai si tu dreptate.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Jocelyn,dar adventistii nu sunt cult recunoscut de stat?Caci si acum statul da bani pentru salarii cultelor recunoscute,nu numai ortodocsilor.In rest si BO se sustine singura,nu primeste bani de la stat pentru intretinerea bisericilor,sau pentru acte de caritate.Totul se face din donatii sau din taxe.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Ba da, dar biserica noastra nu primeste bani din partea statului pentru ca noi suntem cei care platim salariile pastorilor, membrii bisericii.

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Statul ar putea finanta cultele pe proiecte, ceea ce dupa parerea mea ar fi o idee cu mult mai buna, pentru ca atitudinea "(ni) se da" nu a condus niciodata la vreun rezultat spectaculos, si astefel banii ar ajunge la cine ii merita.
Bine, comisia care aproba proiectele tot reprezentare proportionala trebuie sa aiba.
Iar preotii (de orice fel) functionari publici intr-un stat laic este o scuzati tampenie.

Mergi la inceput