Muzicieni DC (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by angy11
Sabina e compozitoare,Monica pianista,prof.de pian,Ira violonista,eu percutionista,prof. de percutie.

Si eu, si eu....
Eu ma ocup cu corzile.... corzile Sufletelor – le mangai cu flori in general !

Bravo Angy !
Te-am admirat la Mall.... pentru cine nu stie, astazi copii ei, adica formatia Splash au dat un recital la Iulius Mall in TM in cadrul primului festival CLTTM (Consiliul Local al Tinerilor din Timisoara).

Sa nu mint, dupa spectacol am vrut sa te felicit – eram la un moment dat unul langa altul, dar sunt timid asa ca am lasat pe data viitoare !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

sabina, eu zic ca merita, experienta cu elevii este una extraordinara si daca-ti place poti continua mai mult de un an...in timpul asta te poti ocupa de "treburile" tale ca si pana acum(este bine ca poti avea un program flexibil si te poate inlocui sotul oricand ai nevoie...asa ca eu zic...nu mai sta pe ganduri)...FELICITARI pentru premiu...

monica

mersi monicutz de sfat!

n-am luat premiu mey, ca era unu singur:D
probabil ca o sa-mi dea o diploma de finalista, da mai mult nu:)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Sa stiti ca eu continui sa va urmaresc din umbra !

Eu nu am avut posibilitatea sa studiez pianul , dar ma "razbuna" Andrei !
Va multumesc tuturor pt. site-urile propuse !

Mai am o intrebare . Si lui Andrei ii place sa compuna melodii ...ce ziceti , daca ar fi sa studieze cu o profesoara , sa-l dau la compozitie sau intai la pian si mai tarziu la compozitie ? Sau sa studieze pianul iar compozitia sa fie "desertul " (adica sa vorbesc cu profesoara sa studieze pianul iar din cand in cand - sa zicem o data pe saptamana - sa-l ajute sa puna pe note compozitiile lui , asa , ca bonus ) ?

In legatura cu ce a facut colegul acela , intr-adevar e super ! Adevarul e ca si noi ne-am dori sa putem veni macar pt. 4-6 luni in tara , sa mergem la Opera , teatru , muzee...of ! Daca ati stii cat ne lipsesc !
Scuze , n-am intentionat sa va "bat la cap " cu bazaielile mele !

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Sabina,nush daca ti-am raspuns,nu cred ca am fost in transa vreo 3 zile.
Si as zice sa-ti iei ore daca se poate,satisfactiile-s faine la noi,o sa te bucuri pentru fiecare tema facuta corect,o sa te implici cand vezi vreo sclipire la cate unul,iar orice activitate acumuleaza o experienta.
Nu te necaji cu premiul,data viitoare vei fi tu,intotdeuna se intampla asa,nimic nu ramane nerasplatit.
Monica,mersi de raspuns,ce-ti fac copilashii?
Adrian,pai din astea faci?Vi in Mall si nu zici nimic,chiar eram curioasa sa te cunosc.
Nu cumva erai in preajma mea cand m-am impiedicat?
nu stiu daca ai venit special,dar oricum iti multumesc ca ai venit,iti multumesc pentru felicitari,ma bucur si mai mult daca ti-a placut.
Porumbel,la noi se studiaza compozitia abia in facultate,dar Sabina stie sa raspunda mai bine.
Va pup,ma duc sa ma culc,ca nu mai pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

sabinutzo, intelesei gresit, cred ca eramglumesc...felicitarile raman valabile

monica

Mergi la inceput

I’m back !
angy11 - Cum ai cerut sa ne spunem parerea, am sa incerc sa scriu cate ceva. A fost deosebit caci instrumentele sunt deosebite, iar rezultatul e bun daca ne gandim la timp.

Totusi, am cateva remarci – si le spun doar pentru ca ai vrut o parere, si pentru ca o sa iti foloseasca – eu asa cred:

1. Melodiile alese au fost frumoase, dar, pentru mediul in care s-au cantat, adica generatia tineret-mandria-tarii care erau prezenti la Mall, cred ca erau potrivite ritmuri mai cunoscute, sa “prinda” la pustime..... eventual cateva solouri la baterie gen rock... stiu si eu, cum face Tandarica de ex.

2. Nu se prea simtea bucuria copiilor de a canta. Poate doar pustiulica, dar si el nu “traia” intotdeauna melodia.....

3. Marea majoritate a trupei nu stiau ce cauta acolo – doar aveau alte lucruri mai bune de facut duminica aceea......

4. Incearca sa ii lasi pe ei sa aleaga instrumentul – multe nemultumiri interioare care se exprima in tehnica si traire sunt date de faptul ca nu le place unde stau..... pentru ca au afinitate mai mare pentru alt “post de lucru”.

5. Ei nu inteleg notiunea de formatie.... si de aceea nu lucreaza in armonie unul cu celalat..... stiu si eu, poate cateva exercitii simple nu o sa le strice: lasa-i sa aleaga ce instrument vor, apoi incepe tu un ritm.... si pune-i sa continue ei, cum simt ei. Roaga-i doar sa fie atenti la tehnica ! Si sa respecte pe colegul de langa...... o sa-i ajute mai mult decat crezi acum.

6. Vorbeste-le despre Iubire ! Si de faptul ca Muzica este o cale spre Iubire..... acum, sau cel putin la mall s-a vazut ca nici unul nu o manifesta in cantecul propriu, din pacate ! Arata-le ca fiecare piesa trebuie cantata ca o Rugaciune, ca o Declaratie de Dragoste pentru cei de langa, pentru Intregul Univers........

Si, in final, un sfat: spune-le toate acestea, dar nu-i obliga sa accepte, sau sa se transforme ! E alegerea lor cum vor sa-si Traiasca Viata !

Gata, am plecat – ma asteapta ZZ !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Adrian,in primul rand iti multumesc pentru opinii si pentru osteneala de a le scrie.Aveam de gand sa nu scriu azi nimic pe forum,ca a fost ziua sotului,am petrecut-o in oras cu copiii si am venit abia acum,dar iata ca m-ai provocat.
Am sa o iau si eu punctual:
1.Am ales acel repertoriu vineri dimineata,cand l-am ales niciunul din copii nu stia o nota din acele piese,cred ca ai citit ca am schimbat componenta formatiei.
Noi la scoala facem muzica clasica,ce am facut eu,ritmuri latino si ragtime,sigur nu se studiaza in vreun liceu de muzica din tara,dar mi-am permis sa le fac fiind scrise pentru ansamblu de percutie si le-am facut in cadrul unei materii "muzica de camera",la fel piesa aceea :Zulu welcome!,care e bazata pe ritmurile specifice zulusilor.
2.Nu prea avea cum sa se simta bucuria cand cari zeci de kg. de fiare(adica stative,componente de instrumente,de cateva ori,pana sa canti,dar si cand unii din ei,de fapt in afara de trei dintre ei aveau sa cante pentru prima oara intr-o formatie,dupa repetitii de 3 zile,apoi direct public,iar cei care erau mai obisnuiti,aveau povara incepatorilor in spate.
Marea majoritate erau atat de obositi dupa acele zile de repetitii zi lumina,doar cu pauza de mancare,incat cred ca tot ce vedeau in fata lor era un pat.
4.Poate fiind aproape de mine,cum ziceai,ai vazut ca le-am impus sa stea acolo unde se aflau si sa inceapa odata,a fost o asemenea faza,cand s-au calcat pe picioare tot aranjand si le-au aranjat pe dos,deja lumea se plictisise de asteptat sau cel putin asa mi se parea mie,am acolo vreo 3 talente deosebite in a se incurca singuri.
Daca la asta te referi.Noi nu putem avea optiuni,studiem toata percutia la gramada,nu se poate alege un instrument anume.
5.Nu inteleg notiunea de formatie,e sigur asta,dar nu pentru ca acest lucru a fost omis de mine,ci pentru ca ca cei pana la clasa VIII nu fac muzica de camera,eu am facut cu ei munca patriotica,pentru a inchega de fapt 2 formatii pe viitor,una de liceu alta de gimnaziu,este prima iesire,nu se cunosc,nu au prea avut de-a-face unii cu altii.
6.Sa le vorbesc despre iubire....,aceasta faza este inerenta in munca noastra,dar ea intervine dupa ce stapanesc bine lucrarile,noi o numim faza de finisaj,iar eu nu am ajuns cu ei nici la frazare,o penultima faza ca sa fiu inteleasa,eu ma rugam sa duca piesele la capat impreuna,chiar cu mici decalaje,dar fara se se opreasca.

Acum ca sa fiu si mai inteleasa,am iesit cu echipa de rezerva,aceasta miscare s-a vrut una educationala pentru vedetele de-a XI si a XII,la care ai fi vazut toate astea care le-ai enumerat si totodata propulsarea,starnirea interesului celor mici,care spuneam nu studiaza asa ceva.Probabil pe 10 Iunie daca se concretizeaza,vei vedea in Unirii,adevarata trupa Splash,fondatorii ei,aceasta actiune nu mi s-a parut asa de importanta,drept dovada organizarea si aici as avea un comentariu,daca adultii i-ar fi luat in serios pe tinerii din CLTTM,alta ar fi fost si organizarea.Inca ceva,daca am avea si noi oameni angajati sa care instrumente,pupitre ca si Filarmonica,altul ar fi zambetul scenic al copiilor,dar nu vom avea asta niciodata,nici macar instrumente nu avem,ieri doar marimba era a scolii,restul erau instrumentele personale ale copiiilor.

Iti multumesc mult pentru sinceritate si opinii,sunt pertinente,iar in mare masura,neajunsurile nu fac decat sa oglindeasca "interesul" celor care ne conduc pentru arta.

Fetelor va pup!Ziceti si voi ce am scris bine,ce nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

angy, intotdeauna muzica a fost privita si inteleasa diferit de publicul care o asculta, nimeni nu stie insa cata munca fizica si psihica trebuie pentru a se ajunge la produsul finit.
in scoala este greu sa mentii chiar un lucru esential "unitatea" trupei...intotdeuna exista elevi de a XII-a care pleaca si lasa un "gol" si trebuie format altul care sa intre in locul lui si de multe ori asa cum ai spus si tu cei mici nu stiu ce inseamna munca in echipa...
eu studiind pianul nu am avut niciodata problema"caratului" intrumentului...dar ma tot uitam la colegii mei de la alte sectii cum toata ziua veneau cu instrumentul in spate
poate ca ar trebui sa strangi acolo niste banutzi pentru fondul clasei si cand sunt concerte sa ai un om pe care sa-l platesti sa care instrumentele sau chiar parintii elevilor s-ar putea implica in asta...e clar ca nu poti canta cu bucurie pe fatza dupa ce esti frant de oboseala.
daraelcomentariile, eu te declar ciritc de arta in micul nostru
va pup fetelor si va urez o zi minuanta

monica

Mergi la inceput

angy11 – 10 iunie sa fie atunci..... normal ca o sa incerc sa nu lipsesc..... dar sa-mi spui ora sa nu fiu sub influenta alcoolului !

monica-elizabet – saru’mana pentru aprecieri !
Amu’ m-am gandit – oricine are bun simt si ureche muzicala poate fi un bun ascultator..... nu critic, ci ascultator !

Iar daca melodia se asculta cu Inima..... he he he.... cate nu poate „vedea” omul !

Cum adica cu Inima ?
E simplu: se asculta cu Inima !

Iar Inima va aprecia intotdeauna Darul de Iubire, Trairea, Sentimentul celui care canta.... caci ce altceva este o melodie decat suportul fizic pentru Sentimentele Cantaretului ?

Poate de aceea pe mine ma misca mai mult cantecul unui cioban ce canta din frunza decat multe smiorcaieli de la eurovision de exemplu...... apropo, mie mi-au placut finlandezii, deci sa cantam Hard Rock Hallelujah !

Gata, am fugit .
Dar inainte, mai am ceva de spus: angy11 – scuze. Nu am vrut sa sune ca o critica, iar greutatile au fost si le-am vazut si eu si multi altii....

Iar despre Iubire, poti sa le vorbesti de cand pasesc prima data pe usa scolii – pare incredibil, dar si un BB nou nascut stie cand i se spune ceva despre Iubire ! Pe cuvant de pionier !

Incearca si ai sa vezi ca Evolutia lor va fi mai rapida, ca Stradania le va fi mai usoara, ca orele nu vor mai fi o corvoada, ci un Cantec al Sufletului lor.....

Gata, plec sa aberez pe la ZZ – ma dau clicaritorii de acolo disparut cu flori cu tot !

Sa fiti iubite !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Monica,frumos spus! Cu caratul instrumentelor m-a pufnit rasul.Dar cel mai fain e sa fi la canto,ca pana si pianul pe care vei canta trebuie sa-l incerci sa te incalzesti peel,etc.
La noi e problema de incomoditatea pe care o resimtim cand caram,in afara de greutate,colegul meu de-aia nu si-a lasat fata sa faca percutie. Iar la mine in sertar la scoala,gasesti surubelnite,clesti,tubulare.....pe cand la alte profe gasesti un ruj,o oglinda,am si eu din-alea,dar printre unelte de lacatus mecanic.Nu ma plang,dar usor nu e.
Darael,unde sa te anunt ora?Ramai cu noi pr topic?Ar fi fain.
Nu am luat-o ca pe o critica,asa cum nici mesajul meu n-a vrut sa sune a justificare.
Cu inima zici tu bine,orele nu sunt o corvoada pentru mine,unele poate sunt rutina,dar nu mai mult.

Mergi la inceput