Fursecuri si alte dulciuri mici

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tulumbe

Ingrediente: ½ l apa, 200 ml ulei, ½ kg faina, 2 plicuri zahar vanilinat, ½ lamaie, 5-6 oua, 700 g zahar, sucul de la o lamaie

Apa se incalzeste si se adauga ulei. Cand fierbe, se adauga vanilie si, treptat, faina si se fierbe pana se obtine o masa compacta care se lipeste putin pe fund. Coca se raceste putin si se adauga pe rand ouale.
Aluatul se aseaza intr-un sprit cu forma de stea mare. Se incinge uleiul si se spriteaza betisoare de aluat de 5-6 cm lungime si se rumenesc.
Se da in fiert zaharul cu 1 l apa si suc de lamaie, cca 10 minute. Se lasa sa se raceasca. Tulumbele calde se stropesc cu sirop racit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Urmasite

Ingrediente: 500 g unt, 2 oua, 200 g smantana, 750 g - 1 kg faina, 750 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, sucul de la o lamaie

Untul se bate spuma, se adauga 1 ou intreg si 1 galbenus, se amesteca bine si se adauga smantana si faina.
Se presara putina faina si se ia o bucata de coca de marimea unei nuci; se aplatizeaza putin si, cu o forma de plastic, se creeaza o forma ca o urma de pantof. Tava se unge si se tapeteaza cu faina; se aseaza in tava urmasite. Se coc in cuptorul incins (200°) 25 de minute.
Se amesteca 3-400 ml apa cu zahar si zahar vanilinat; se fierbe pe foc moderat 10-15 minute. In final, se adauga suc de lamaie. Urmasitele coapte se scot din cuptor, se stropesc cu sirop cald si se lasa in tava pana cand absorb tot siropul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Clatite cu dulceata sau gem

Ingrediente: 210 g faina, 3 oua, 300 ml lapte, 300 ml sifon sau bere, ¼ lingurita sare, 200 ml ulei, 250 g dulceata (de visine) sau gem, 2 plicuri zahar vanilinat

Se amesteca ouale cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 2 ore la rece. Se amesteca din nou si, daca aluatul s-a ingrosat prea tare, se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani.
Se incinge uleiul si se pastreaza la cald cat timp se prajesc clatitele. Se pune o lingurita ulei intr-o tigaie (Ø 20 cm) si se infierbanta. Se ia aluatul cu o cescuta de cafea si se toarna peste uleiul fierbinte atat cat sa ramana un strat fin. Se pune tigaia pe foc potrivit si se toarna peste clatita 2 lingurite ulei cald. Clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte, se intoarce. Se aseaza pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Se aseaza una peste alta si se tin la cald pana se servesc.
Clatitele se ung cu dulceata, se pun 5-6 fructe in fiecare, se ruleaza, se aseaza pe un platou care se pune la cuptor foarte slab, eventual cu usa deschisa, pentru a le mentine calde. Se servesc presarate cu zahar vanilinat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Clatite cu fructe de padure

Ingrediente: 2 oua, 80 ml lapte, 1 lingurita ulei (masline), sare, 1 lg. faina, 5 foi gelatina, 125 ml lichior de lamaie, 150 g branza de vaci, 4 lingurite zahar, 4 lingurite menta, 125 g smantana, 500 g fructe de padure diverse

Se amesteca ouale, laptele, uleiul, sarea si faina. Se lasa cca 20 de minute.
Gelatina inmuiata se dizolva in lichior. Se freaca apoi cu 2 lg. de branza. Impreuna cu zahar si menta se amesteca si restul cremei. Se bate smantana si se inglobeaza in compozitie. Se adauga si fructele.
Se fac 4 clatite. Pe ¼ se unge crema. Se ruleaza si se impacheteaza in folie transparenta. Se tin la rece 2 ore.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Clatite cu orez

Ingrediente: 1 l + 1 pahar lapte, 300 g orez, 150 g miere, 3 oua, 5 lg. faina, ulei

Orezul spalat si scurs se fierbe in lapte 20 de minute, se lasa sa se racoreasca si se adauga galbenusurile si faina dizolvata in paharul cu lapte. Din compozitia obtinuta se prajesc clatite, in ulei incins, si se servesc unse cu miere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Clatite cu prune

Ingrediente: 2 oua, 250 ml lapte, 7 lg. faina, 5 lg. zahar, coaja rasa de la ½ lamaie, sare, 50 g + 2 lg. unt, 500 g prune, 100 ml vin alb, 40 ml rom, scortisoara, 4 portii inghetata de vanilie, menta, zahar pudra

Se bat ouale cu lapte. Se inglobeaza treptat faina si 2 lg. zahar. Se adauga coaja de lamaie, sare si 50 g unt topit. Se lasa aluatul sa stea cca 20 de minute.
Prunele se curata de samburi si se taie sferturi. Se caramelizeaza restul de zahar, se stinge cu vin si se da in fiert. Se adauga prunele si se inabusa 3 minute. Se adauga rom si scortisoara.
Se incinge untul si se prajesc, pe rand, clatitele. Se umplu cu prune, se ruleaza sau se impaturesc. Se pudreaza cu zahar, se servesc cu inghetata si se orneaza cu frunze de menta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Clatite cu salata de fructe

Ingrediente: 12 clatite (mici si foarte subtiri), 100 g ananas, 2 portocale, 2 mere, 1 cana visine (din visinata), 1 cutie inghetata de vanilie

Fructele se taie marunt si se amesteca usor cu inghetata. Se umplu clatitele si se impacheteaza cu grija. Se pot lega cu carcei fragezi de la vita de vie sau cu coditele frunzelor de salcam. Se pastreaza in congelator pana la servire si se orneaza cu modele decupate din fructe.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Clatite cu visine

Ingrediente: 125 g faina, 6 lg. zahar, 2 oua, 250 ml lapte, 1 borcan compot de visine (850 g), 400 g branza de vaci, 4 lingurite unt, ciocolata rasa, zahar pudra

Se amesteca faina cu 2 lg. zahar si cu ouale. Se toarna treptat laptele si se lasa la frigider 30 de minute. Se scurge compotul de visine.
Se amesteca branza de vaci cu restul de zahar si se inglobeaza ½ din cantitatea de visine. Se coc 4 foi de clatite in cate 1 lingurita de unt si se pastreaza la cald.
Se repartizeaza pe clatite crema de visine si branza si se pliaza. Se orneaza cu visine, ciocolata neagra rasa, zahar pudra si frunze de menta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goanga23 spune:

Fetelor ,

m-am uitat prin toate cele 10 pagini si n-am vazut reteta "saratele"..nu sunt foarte sigura daca asa se numesc...dar sunt foarte gustoase, lungi si subtiri cu parmezan si mac deasupra..

Daca stie cineva o retata , va rog mult sa o scrieti..

Multumesc,
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Saratele/saleuri

Ingrediente: 250 g margarina, 250 g branza de vaci, 12 lg faina, 1 lingurita rasa sare, 1 ou, mac/chimen/cascaval ras

Se face o coca din margarina, branza de vaci, faina si sare. Se lasa la rece cam o ora.
Se imparte coca in 2-3 parti. Pe planseta se presara faina si se intinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasa la rece. Se bate oul intr-o canuta. Se unge cu o pensula foaia cu ou batut, apoi se pune dupa preferinta mac/chimen/susan/cascaval ras. Se taie cu dosul lamei cutitului betigase 1x10 cm sau cu cutitul special, ondulat, pentru taiat coca.
Tava se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. (Daca aveti mai multe tavi folositi-le. Atentie daca le puneti pe 2 gratare ca cele de sus se coc mai repede.) Se dau la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.


Mergi la inceput