Fursecuri si alte dulciuri mici
Raspunsuri - Pagina 14
akella spune:
Tarta cu lamaie si bezea
Ingrediente: 200 g faina, 2 plicuri zahar vanilinat, 6 oua, sare, 100 g unt, 1 lg. amidon, 5 lg. smantana, 200 g zahar pudra, 100 ml suc de lamaie, 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Se framanta o coca din faina, zahar vanilinat, 1 ou, sare si unt si se tine 1 ora la rece.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se intinde coca intr-o forma si se coace 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se reduce temperatura cuptorului (150°).
Se bat spuma galbenusurile cu amidonul, smantana si 50 g zahar pudra. Se adauga sucul si coaja de lamaie. Se bat 3 albusuri cu 50 g zahar pudra si se incorporeaza in crema. Aceasta se toarna apoi peste blat si se coace 25 de minute.
Se incinge cuptorul (250°). Se bat albusurile ramase cu 100 g zahar pudra si se orneaza tarta, apoi se mai da putin la cuptor.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu mere I
Ingrediente:
Aluat: 250 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 praf sare, 125 g unt, 60 g zahar, 1 ou, 1 plic zahar vanilinat
Umplutura si glazura: 1,5 kg mere, 3 lg. suc de lamaie, 60 g unt, 125 g zahar, 100 g stafide, 2-3 lg. amidon, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lg. miere, 60 g fulgi de migdale
Se framanta un aluat omogen din faina, praf de copt, sare, unt in fulgi, zahar, oua si zahar vanilinat. Se infasoara in folie si se introduce la frigider 30 de minute.
Se curata merele de coaja si seminte si se taie cuburi. Se calesc impreuna cu 50 g unt, 50 g zahar, stafide si coaja de lamaie cca 10 minute. Daca aceasta compozitie devine prea apoasa, se mai pot adauga 2-3 lg. amidon. Apoi se lasa sa se racoreasca.
Se unge cu unt o forma si se imbraca in aluat, formandu-se o margine inalta de 3 cm. Compozitia de mere se repartizeaza pe aluat. Se preincalzeste cuptorul (200°).
Se topesc 10 g unt, se adauga 75 g zahar, mierea, laptele si fulgii de migdale, se da totul in fiert. Glazura se toarna fierbinte peste mere. Tarta se coace 45 de minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca. Tarta se transfera cu grija pe un platou si se lasa sa mai stea cel putin 6 ore inainte de a fi taiata.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu mere II
Ingrediente:
Blat: 200 g faina, 75 g zahar, 1 plic praf de copt, 1 ou, 50 ml frisca, 150 g branza de vaci, 75 g unt
Umplutura: 1,5 kg mere, 3 lg. suc de lamaie, 150 g migdale pisate, 200 g zahar
Faina se cerne cu praf de copt si se amesteca impreuna cu zaharul. Se face o gropita in mijloc si se aseaza inauntru oul, frisca si branza de vaci. Pe margini se aseaza fulgi de unt si se framanta aluatul pana ce devine omogen si strălucitor.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat, care se aseaza apoi intr-o tava unsa cu unt.
Merele se curata de coaja si samburi, se taie felii si se stropesc imediat cu suc de lamaie. Se aseaza straturi de felii pe blat. Se preincalzeste cuptorul (180°).
Migdalele se prajesc cu 150 g zahar si se lasa sa se caramelizeze. Compozitia se aseaza intr-un castron de inox si se presara deasupra 50 g zahar. Se amesteca bine cu o lingura.
Compozitia de migdale se repartizeaza deasupra merelor si se coace tarta in cuptor cca 45 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati si se orneaza cu rozmarin.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu portocale
Ingrediente: 200 g faina, ˝ lingurita praf de copt, sare, 100 g unt, 130 g zahar tos, 1 ou, 6 lg. gem, 2 plicuri zahar vanilinat, 500 ml lapte, ˝ plic praf budinca de vanilie, 6 galbenusuri, 50 g zahar pudra, 50 g migdale macinate, 5 portocale, 2 lg. lichior de portocale
Se framanta un aluat din faina, praf de copt, 1 praf sare, unt, 2 lg. zahar, ou, 2 lg. apa fierbinte si zahar vanilinat. Se da la rece 30 de minute.
Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma unsa, acoperind si marginile. Se inteapa aluatul si se acopera cu o foaie de hartie cu boabe de fasole, pentru a nu se umfla. Se coace 15 minute in cuptorul incins (180°). Se indeparteaza hartia cu boabe.
Blatul se unge cu 2 lg. gem. Se dau in fiert 400 ml lapte cu sare. Se amesteca praful de budinca, restul de lapte si galbenusuri; se toarna in laptele fierbinte si se fierbe 3 minute.
Se inglobeaza zaharul pudra si migdalele. Se lasa sa se raceasca si se aseaza pe tarta. Se incalzesc 4 lg. gem cu lichior si se tavalesc feliile de portocale. Se lasa sa se racoreasca si se aseaza pe tarta.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu prune
Ingrediente: 200 g faina, 1 galbenus, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 120 g unt, 1 lg. pesmet, 9 lg. nuci, 1 kg prune, ˝ lingurita scortisoara, 100 g gem de caise
Se prajesc nucile fara grasime si se trec prin masina de tocat.
Se cerne faina pe planseta, se face o gropita in mijloc si se aseaza inauntru galbenusul. Se presara 100 g zahar si zaharul vanilinat. Se aseaza pe margine fulgi de unt. Se framanta aluatul, se infasoara in folie si se lasa la frigider 60 de minute.
Se unge si se pudreaza cu pesmet o forma de tarta. Se aseaza inauntru o foaie de aluat, acoperind si marginile. Se presara 4 lg. nuci macinate.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Prunele se taie jumatati si se curata de samburi, apoi se taie felii si se aseaza pe blat. Se presara deasupra zahar cu scortisoara si 4 lg. nuci.
Tarta se coace 45 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Se trece gemul prin sita si se unge cu el tarta. Se presara pe margine restul de nuci.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu prune si bezea
Ingrediente: 200 g faina, 1 ou, 400 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 100 g unt, 1 lg. pesmet, 650 g prune, 7 albusuri, 125 g nuci macinate, 60 g gris, 1 fiola esenta de vanilie, 1 lg. zahar pudra, 2 lg. alune tocate
Se cerne faina pe planseta, se face o gropita in mijloc si se aseaza inauntru galbenusul. Se presara 100 g zahar si zaharul vanilinat. Se aseaza pe margine fulgi de unt. Se framanta aluatul, se infasoara in folie si se lasa la frigider 60 de minute.
Se unge si se pudreaza cu pesmet o forma de tarta. Se aseaza inauntru o foaie de aluat, acoperind si marginile. Se preincalzeste cuptorul (170°). Prunele se curata de samburi si se taie felii.
Se bat albusurile cu 300 g zahar. Se adauga nuci, gris, esenta de vanilie si felii de prune. Compozitia se aseaza in forma. Tarta se coace cca 55 de minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se presara zahar pudra si alune tocate si se orneaza cu felii de prune si frunze de menta.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu struguri I
Ingrediente: 700 g struguri, 500 g faina, 125 ml ulei, 155 g unt, 1 lingurita otet, sare, 80 g migdale, 30 g zahar, 1 ou, esenta de migdale
Se amesteca faina cu ulei, 125 g unt rece, 125 ml apa rece, otet si sare pana se obtine un aluat omogen, care se da la frigider.
Se amesteca 30 g unt cu migdalele, se adauga oul, zaharul si cateva picaturi esenta de migdale. Se intind doua foi de aluat. Se aseaza o foaie intr-o tava unsa cu unt, se toarna crema de migdale, apoi se pun boabele de strugure. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se lipesc marginile si se preseaza usor cu palmele. Se face o gaura in mijlocul tartei, se unge cu galbenus si se coace la cuptor.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu struguri II
Ingrediente: 1 galbenus, 200 g faina, 345 g zahar, 2 fiole esenta de lamaie, 170 g unt, 20 g pesmet, 4 oua, 50 g amidon, 1 kg branza de vaci, 200 ml frisca, 600 g struguri, 30 g fulgi de migdale
Se cerne faina pe planseta si se face o gropita in mijloc. Se aseaza inauntru galbenusul. Se toarna deasupra 120 g zahar si 1 fiola esenta de lamaie. Pe marginea de faina se aseaza 150 g fulgi de unt. Cu mainile tapetate de faina se framanta rapid aluatul. Se infasoara in folie si se lasa sa stea la frigider cca 60 de minute.
Se unge cu restul de unt o forma (Ř 26 cm) si se presara pesmet. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat de marimea formei si se ridica o margine inalta. Se preincalzeste cuptorul.
Se bat ouale cu 225 g zahar si 1 fiola esenta de lamaie. Se inglobeaza amidonul, apoi branza de vaci si frisca. Se amesteca apoi inauntru 500 g boabe de struguri si se repartizeaza compozitia pe blat.
Tarta se coace in cuptor cca 55 de minute. Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca in forma. Se desprinde din forma si se aseaza pe un platou. Se orneaza cu restul de struguri si se presara fulgi de migdale.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
akella spune:
Tarta cu visine
Ingrediente: 400 g zahar, 300 g faina, 100 ml ulei, 2 oua, ˝ plic praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, 100 ml lapte, 1 kg visine, 3 plicuri zahar vanilinat
Se freaca spuma galbenusurile cu 200 g zahar si ulei, apoi se adauga praful de copt dizolvat in lapte, vanilia, faina si albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se pun visinele si restul de zahar. Tarta se coace la cuptor, la foc potrivit, si se pudreaza, rece, cu zahar vanilinat.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.