Fursecuri si alte dulciuri mici
Raspunsuri - Pagina 16
goanga23 spune:
AKAELLA ...multam mult...se poate folosi si unt in loc de margarina???...nu de alta , dar pe aici margarina nu se prea foloseste ..
Andreea
akella spune:
Budinca de biscuiti
Ingrediente: 500 g biscuiti, 200 g fructe zaharisite, 2 banane, 50 g stafide, 4 oua, 150 g zahar, vanilie, rom, 20 g unt, sos de vin
Se unge cu unt o forma, se tapeteaza cu biscuiti pe fund si de jur imprejur. Restul de biscuiti se sfarama trecandu-se prin masina de tocat. Se aseaza un rand de biscuiti sfaramati, un rand de fructe zaharisite amestecate cu stafide si felii de banane decojite.
Se amesteca zaharul cu ouale, laptele, vanilia si romul si se fierbe in baie de abur pana se ingroasa. Se toarna apoi peste biscuiti pana se acopera, se pun la cuptor si se coc la foc potrivit. Se servesc cu sos de vin.
akella spune:
Budinca de castane
Ingrediente: 500 g castane, 100 g ciocolata, 500 ml lapte, vanilie, rom, 4 oua, 200 g zahar, 20 g unt, sos de vanilie sau frisca
Se fierb 10 minute castanele in clocot, se curata de coaja si se pun sa fiarba in lapte pana se inmoaie, dupa care se paseaza. Se rade ciocolata si se pune la cuptor cu 3 lingurite de apa, sa se topeasca.
Separat, se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se amesteca bine cu piureul de castane, ciocolata, vanilia si 2-3 lingurite rom, apoi cu albusurile batute spuma tare. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se fierbe in baie de abur, la cuptor, ¾ ora. Se serveste cu sos de vanilie sau frisca.
osna spune:
quote:
Originally posted by akella
Tarta cu branza si ciocolata
Ingrediente:
Blat: 40 g zahar, 90 g unt, 120 g faina, 1 plic zahar vanilinat, 1 ou
Crema si ornat: 750 g branza de vaci, 230 g zahar, 3 oua, 100 ml ulei, 500 ml lapte, 1 ½ plic praf budinca de vanilie, coaja rasa de la 1 lamaie, 30 g unt, 50 g faina, 1 lg. cacao
Se framanta aluatul; se formeaza o bila care se infasoara in folie si se da la rece cca 2 ore. Se preincalzeste cuptorul (180°).
Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o tava (Ø 26 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coace cca 5 minute.
Se amesteca branza de vaci cu 200 g zahar, oua, ulei, lapte, praf de budinca si coaja de lamaie. Compozitia se toarna pe blatul copt si se mai lasa la cuptor cca 5 minute.
Se framanta un aluat din restul de zahar, unt, faina si cacao. Dupa 60 de minute de copt, pe compozitia de branza se aseaza fulgi de ciocolata. Se mai coace 45-50 de minute. Spre sfarsit se acopera cu folie de aluminiu, ca sa nu se rumeneasca prea tare. Se lasa sa se raceasca in forma. Se pudreaza cu zahar.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
am vrut sa fac tarta asta ca tare bine suna...dar nu mi-a reusit.compozitia a fost foarte lichida si nu mi s-a intarit nici dupa o ora si jumatate la cuptor.am pus 2 plicuri budinca.trebuia fiarta budinca inainte sau? ca eu am crezut ca numai amestecate toate alea pt compozitie.
poate ii mai dau o sansa retetei dar nu asa curand,sa-mi treaca trauma
akella poate-mi dai un sfat ceva sa nu mai ratez data viitoare.
svetlana,35+
lucrusoare matei
akella spune:
Draga Svetlana, iarta-ma ca am pus reteta asa, fara s-o editez... In sensul ca asta e reteta originala; nici mie nu mi-a iesit cand am facut-o prima oara, dar, incapatanata cum sunt, am recidivat, modificand lista de ingrediente. Si anume: am redus drastic cantitatea de ulei (adica am pus doar 1 lingura) si am omogenizat in compozitia de branza ... niste gris (stii tu, cum legam compozitia de branza pentru placinte); branza de vaci am lasat-o sa se scurga bine-bine intr-un tifon; in plus, albusurile le-am batut spuma tare. Praful de budinca il poti combina de la bun inceput cu lapte si-ti iese o budinca beton (pentru ca la 1 plic de budinca se pun 500 ml lapte, ori noi avem aici 1 plic jumate)...
Inca o data imi cer scuze si chiar m-ai pus pe ganduri, ca mai sunt probabil si alte retete la care am uitat sa fac anumite modificari... Asta e si din cauza ca majoritatea sunt "furate" de la bucatari (care stii ca n-or sa-ti dea niciodata sablonul corect 100%), deci sunt cam dupa ureche... Insa pe un lucru te poti baza: si anume faptul ca toate retetele postate de mine sunt "pritocite" in bucataria proprie si am intotdeauna variante salvatoare in caz de ceva...
osna spune:
deci sa fierb budinca data viitoare?ok,ii mai dau o sansa in 20 august de ziua sotului si revin atunci cu rezultatul.
svetlana,35+
lucrusoare matei
akella spune:
Budinca de clatite cu mere
Ingrediente: 420 g faina, 4 oua, 3 lingurite praf de copt, 1 ½ lingurite + 3 lg. zahar, sare, 450 ml lapte, 5 mere, 100 ml frisca, 6 lg. crema de alune si ciocolata, 4 lg. ulei, 2 lg. unt
Se amesteca faina cu praf de copt, 1 ½ lingurita zahar, sare, oua si lapte. Aluatul se lasa sa stea 5 minute.
Merele se taie sferturi si se curata de samburi. Se taie apoi felii. Se incalzeste frisca si se topeste inauntru crema de alune si ciocolata.
Clatitele se prajesc pe rand in ulei incins. Se topeste untul si se calesc merele. Se adauga restul de zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se aseaza pe farfurii turnuri din cate 4 clatite, alternand cu felii de mere caramelizate; fiecare strat se stropeste cu sos de alune si ciocolata.
akella spune:
Budinca de orez cu lapte si visine
Ingrediente: 1 l lapte, scortisoara, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 250 g orez, 500 g visine, 6 lg. zahar transformat in sirop (fiert cu apa), 200 g nuci macinate, 150 g branza de vaci, 50 ml lapte degresat
Se pune la fiert laptele cu scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand da in clocot, se scoate scortisoara si se pune orezul. Se fierbe 40 de minute la foc mic. Se amesteca din cand in cand.
Se curata visinele de samburi si se amesteca bine cu siropul de zahar si nucile. Intr-un vas termorezistent, se pune un rand de orez, un rand de visine, apoi iar orez.
Se amesteca branza de vaci cu laptele degresat si se toarna peste budinca. Se coace in cuptorul incins cca 30 de minute pana capata o crusta aurie. Se presara cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.
akella spune:
Budinca taraneasca
Ingrediente: 500 g mere, 200 g paine, 1 ou, 25 g unt, 50 g zahar, 250 ml lapte, vanilie, coaja de lamaie
Se curata merele, se taie felii ca si painea. Se unge o tava cu unt, se presara o lingura de zahar si se aseaza alternand un rand de paine, unul de mere. Se adauga restul de zahar, laptele batut cu ou si zahar, vanilia si coaja de lamaie. Se coace la foc potrivit.