In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

O vrabiuta sarea printre ierburi, ciripea si ciugulea de ici, de colo cate un viermisor. Deodata aparu dintr-o gaura capul unei cartite. Uimita, o intreba pe vrabiuta: "De ce faci atata galagie? Nu poti fi putin mai linistita?" "Oh, ciripi pasarica, savurez razele soarelui, ma bucur de copaci, de roua de pe iarba si de paraiasul zglobiu!" "Prostii, mormai cartita, traiesc mai demult pe acest pamant decat tine si am sapat sute de metri de tunel pe sub pamant. Te asigur ca nu exista altceva decat radacini, gunoi si viermi!" Povestea nu mai spune ce a raspuns vrabiuta. Probabil a tacut, pentru ca era osteneala zadarnica sa-i explice astfel de lucruri unei cartite.

La fel de fara perspective pare sa le spui oamenilor care au ochi numai pentru lucrurile acestui pamant, despre dragostea lui Dumnezeu si despre bucuria pe care vrea sa ne-o dea. Nu exista pentru ei oare nimic altceva decat cele vizibile sau nu vor sa fie deranjati in felul lor de a trai? Totusi! Trebuie sa le spunem ca nu poate fi nimic comparat pe pamant cu pacea inimii, cu siguranta ca Dumnezeu ne iubeste si ca a pregatit pentru fiecare credincios un viitor maret. El spune prin vocea Mantuitorului: "Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna!"

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Cand te simti obosit si descurajat in urma eforturilor zadarnice
Dumnezeu stie cat de mult te-ai straduit...

Cand ai plans atat de mult incat ai simtit ca te doare inima
Dumnezeu ti-a numarat lacrimile...

Cand simti ca viata ta sta pe loc si ca timpul trece pe langa tine
Dumnezeu te asteapta...

Cand nimic nu are sens si esti confuz sau te simiti frustrat
Dumnezeu are raspuns pentru tine...

Daca dintr-o data chipul tau se lumineaza si mai gaseste o urma de speranta...
Dumnezeu ti-a soptit

Daca lucrurile merg bine si ai motive sa fii multumitor
Dumnezeu te-a binecuvantat...

Daca ti se intampla ceva frumos si esti mut de uimire
Dumnezeu ti-a zambit...

Aminteste-ti ca oriunde ai fi si oricum te-ai simti
Dumnezeu stie...

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Drag prieten care canti
vesel in credinta,
fii prieten cu Isus
si la suferinta!

Daca-n ceasul de temut,
vrei sa fii la dreapta,
cand Isus da iar tribut,
mangaie-L cu fapta.

Da-i acum din painea ta
foamea sa-Si destrame;
caci in cer in veci de veci
nu-I va mai fi foame!

Da-I acum sa bea din vas,
cand e ars ca vrejul;
caci in veci de veci in cer
nu mai ai prilejul!

Da-I acum haina ta
cat ii rupt vesmantul;
caci in cer nu-I va mai fi frig,
nu-L va bate vantul.

Da-I acum cand e bolnav
grija-nduiosata;
caci bolnav nu va mai fi
Domnul niciodata.

Ia-L in casa ta acum,
sa-L aline somnul.
Azi e un sarac in drum,
dar in el e Domnul!

Azi Isus e-n mii de frati.
Azi iti vrea El fapta.
Maine toti vom fi chemati.
Tu vei fi la dreapta!

Si un glas, peste genuni,
va striga spre stele:
"Il cunosc si din ani buni;
si din zile grele!"

Iata, anii trec, s-au dus.
Zilele-s ca spuma.
Fii prieten cu Isus,
nu uita, ACUMA!

Costache Ioanid

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

„Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`.” (Ioan 8,7)

A doua zi, dis de dimineata, Isus S-a intors la templu. Asezandu-Se, El a inceput din nou sa invete norodul. Deodata, ceva L-a intrerupt. Cativa carturari si farisei, tarand intre ei o femeie ingrozita, s-au apropiat de El. Trantind-o cu brutalitate in fata Lui, ei au anuntat: „Invatatorule, femeia aceasta a fost prinsa chiar cand savarsea preacurvia. Moise, in Lege, ne-a poruncit sa ucidem cu pietre astfel de femei: Tu, dar, ce zici?” (Ioan 8,4.5).
Legea lui Moise prevedea pedeapsa cu moartea pentru adulter, atunci cand era implicata o femeie casatorita, dar nu specifica modul in care sa fie omorata. Legea prevedea omorarea cu pietre doar atunci cand era vorba despre o femeie logodita (Deuteronom 22,23.24).
Multi se gandeau ca lui Isus Ii va fi mila de femeie, pentru ca stiau dispozitia Sa de a ierta. Daca ar fi dat dovada de indulgenta, L-ar fi putut acuza de nesocotirea legii. Daca avea sa fie de acord cu condamnarea la moarte a vinovatei, El ar fi uzurpat prerogativa exclusiva a Romei de a rosti o sentinta de moarte. Asa cum se intampla cu majoritatea comploturilor, nici acesta nu-I lasa lui Isus nici o alternativa. Domnul Isus privea scena - femeia tremurand, plina de rusine, mai marii cu fete incruntate si aspre, lipsiti de orice simtamant de mila. Spiritul Sau curat si fara pata a fost scarbit de spectacolul acesta. Fara sa dea vreun semn ca a auzit intrebarea lor, El S-a oprit si, lasand privirile spre pamant, a inceput sa scrie pe nisip. Pentru a-L prinde pe Isus in cursa, ei aranjasera lucrurile in asa fel, incat ea sa cada in ispita. Ei trecusera cu vederea, in mod selectiv acele prevederi ale legii care afirmau ca atat, barbatul, cat si femeia prinsa in adulter trebuia sa sufere aceeasi pedeapsa. Unde era cealalta parte vinovata?
Clipele au devenit minute. Cand privirile acuzatorilor, care o urmareau pe cea a lui Isus, cazura asupra caldaramului, la picioarele Sale, glasurile le amutira. Acolo, scrise inaintea lor, erau secretele vinovate ale propriilor lor vieti. Ridicandu-Se si fixandu-Si ochii asupra mai marilor care uneltisera impotriva Lui, Isus spuse: `Cine dintre voi este fara pacat sa arunce cel dintai cu piatra in ea`… Si plecandu-Se iarasi, continua sa scrie” Inaintea barei de judecata a cerului, acei barbati erau mai vinovati decat femeia, si ei stiau foarte bine lucrul acesta.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxiana spune:

Faptele milei trupesti

-a satura pe cel flamand
-a adapa pe cel insetat
-a primi pe cel strain
-a imbraca pe cel gol
-a ajuta pe cel bolnav
-a ajuta pe cei ce se afla in necaz

Faptele milei sufletesti

-a indrepta pe cel pacatos
-a invata pe cel nestiutor
-a ierta pe cel ce ne-a gresit
-a mangaia pe cel intristat
-a nu ne razbuna pe cel ce ne-a facut rau
-a ne ruga pentru semenii nostri

Mergi la inceput

Trebuie sa impartim
daca dorim sa pastram bunurile primite de Sus.
Incetand sa daruim, vom inceta sa primim -
Aceasta este legea iubirii.

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

„De aceea si Eu va spun: Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide”. (Luca 11,9)

Isus Si-a prelungit invataturile legate de rugaciune printr-o parabola. In Orientul Mijlociu, oamenii calatoreau in racoarea serii, pentru a scapa de caldura arzatoare din timpul zilei. Un oaspete a sosit pe neasteptate, la miezul noptii, iar gazda nu avea nimic de mancare in casa, astfel ca a alergat le vecinul de alaturi. Este posibil ca, uneori, sa ne lipseasca hrana spirituala de care are nevoie cineva, dar nu trebuie sa intoarcem niciodata spatele aceluia care vine sa ne ceara painea Evangheliei. Dumnezeu este Acela care Se va ingriji de ceea ce trebuie sa le punem inainte semenilor nostri. Vecinul de alaturi se retrasese sa se culce si incuiase usa. Chiar si astazi, in multe parti ale Orientului, membrii familiei dorm toti in aceeasi camera, adesea pe saltele de paie, de dusumea sau, poate, pe paturi joase, asemenea unor platforme. Daca unul dintre membrii familiei se scula, era foarte posibil sa ii trezeasca pe toti. Nu era vorba despre faptul ca vecinul, lenes, n-ar fi putut sa-i dea paine vecinului sau aflat in nevoie; acesta pur si simplu nu vroia sa fie deranjat. Dar vecinul la care venise oaspetele neasteptat era hotarat sa nu renunte prea usor. In parabola, cel care cerea a fost respins in repetate randuri, dar el nu a renuntat la cererea sa. Tot asa este si cu rugaciunile noastre; pentru ca nu intotdeauna primim un raspuns imediat; dar Domnul Hristos ne invata ca nu trebuie sa incetam a ne ruga. Rugaciunea nu are ca scop sa determine vreo schimbare in Dumnezeu; ea trebuie sa ne aduca pe noi in armonie cu Dumnezeu. Invatatura centrala a acestei parabole este aceea a nevoii de a fi insistenti. Intarzaierea raspunsului ne testeaza perseverenta si autenticitatea cererii.
Rugaciunea in favoarea altora este la fel de importanta. Gazda a cautat paine pentru prietenul sau, si nu pentru sine. Atunci cand este vorba despre nevoi personale, noi nu ar trebui sa venim inaintea lui Dumnezeu cu dorinte egoiste, incercand sa-L intoarcem din hotararile Sale. Rugaciunea trebuie sa lucreze schimbarea in noi, si nu in planurile lui Dumnezeu pentru noi. Invatatura Domnului Hristos cu privire la rugaciune ar trebui sa fie luata foarte serios in consideratie. Exista, in rugaciune, o stiinta divina, si parabola Sa evidentiaza principii pe care toti au nevoie sa le inteleaga. El arata care este adevaratul spirit al rugaciunii, invatandu-ne ca este necesara staruinta in prezentarea cererilor noastre. Rugaciunile noastre nu trebuie sa fie egoiste, cerand numai pentru folosul nostru. Noi trebuie sa cerem ca sa putem da.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Iubiti-­va unii pe altii, cum v-am iubit Eu pe voi (Ioan 13:34)
Fiti buni unii cu altii (Efeseni 4:32)
Ingaduiti-­va unul pe altul (Col.3:13; Efes.4:2)
Iertati-­va unul pe altul, cum v-­a iertat si pe voi Cristos (Efes.4:32; Col. 3:13)
Primiti-­va (acceptati-­va) unii pe altii, cum v-­a primit (acceptat) Cristos pe voi (Romani 15:7)
Supuneti-­va unii altora (Efes. 5:21)
Slujiti-­va unii altora in dragoste ( (Galateni 5:13)
Suntem madulare unii altora (Rom. 12:5; Efes. 4:25)
Madularele sa ingrijeasca deopotriva unele de altele (1 Cor. 12:25)
In smerenie, fiecare sa priveasca pe altul mai presus decat el insusi (Fil.2:3)
In cinste, fiecare sa dea intaietate altuia (Rom. 12:10)
Sa veghem unii asupra altora si sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune (Evrei 10:24)
Indemnati-­va unii pe altii (Evrei 3:13)
Invatati-­va unii pe altii (Col.3:16; Rom.15:14)
Sfatuiti-­va unii pe altii (Col.3:16; Rom. 15:14)
Mangaiati-­va (incurajati­-va) unii pe altii (1 tes.4:18)
Mangaiati-­va si intariti-­va unii pe altii (1 Tes. 5:11)
Marturisiti-­va unii altora pacatele (Iacov 5:16)
Rugati-­va unii pentru altii (Iacov 5:16)
Purtati­-va unii altora sarcinile (Gal.6:2)
Traiti in pace (in armonie) unii cu altii (Rom.12:16)
Sa aveti aceleasi simtaminte (unitate) unii fata de altii (Rom.12:16)
Vorbiti unii cu altii din Cuvantul lui Dumnezeu (Efes. 5:19)
Cautati sa va faceti placere, in ce este bine, ca sa va ziditi unii pe altii (Rom.15:2)
Sa cresteti in dragoste unii fata de altii (1 Tes. 3:12)

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

"Si Cuvantul S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal." (Ioan 1,14)

Planul de mantuire nu a fost conceput in graba. El descopera caracterul lui Dumnezeu, prin faptul ca L-a dat pe Fiul Sau pentru rascumpararea noastra. Dumnezeu este iubire si guvernarea Sa se bazeaza pe acest principiu. Marea controversa a veacurilor se datoreaza conflictului care exista intre sistemul egoist al lui Satana si cel altruist, al lui Dumnezeu. In timp ce Lucifer a afirmat ca "va fi ca Cel Preainalt" (Isaia 14,14), Hristos este ca Cel Preainalt. "El macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi, n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe Sine Insusi si a luat chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor" (Filipeni 2,6.7). Hristos nu numai ca S-a umilit sa ia chip omenesc, dar, mai mult de atat, "S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce" (versetul 8).
"Din zilele vesniciei, Domnul Isus Hristos a fost una cu Tatal: "El era `chipul lui Dumnezeu`, chipul maretiei si maiestatii Sale, `stralucirea Slavei Lui`." Natura omeneasca pe care a imbracat-o a acoperit, ca o manta, chipul Sau divin. Daca Hristos ar fi venit in slava si maretia Sa cereasca, omenirea nu ar fi putut sa suporte stralucirea aratarii Sale. "Atunci cand a devenit om, Hristos nu a incetat in nici o privinta sa fie Dumnezeu. Cele doua naturi au devenit in mod deplin si inseparabil una, desi fiecare dintre ele a ramas distincta." Aceasta taina ne uimeste, si totusi maretia intruparii Sale nu se sfarseste aici. Cuvantul era cu Dumnezeu din vesnicie, si totusi "a ales" sa devina trup, ca sa ne poata rascumpara din pacat! Noi suntem pentru totdeauna si intr-un mod unic legati de Dumnezeu Tatal. Prin Fiul Sau, noi suntem din nou membri ai familiei lui Dumnezeu. "Mica noastra lume, devenita sub blestemul pacatului singura pata neagra in mareata Sa creatiune, va fi onorata mai mult decat toate celelalte lumi din Universul lui Dumnezeu. Aici, unde Fiul lui Dumnezeu a salasluit in corp omenesc, unde Imparatul slavei a trait, a suferit si a murit - aici, cand EL va face toate lucrurile noi, cortul lui Dumnezeu va fi cu oamenii, si `EL va locui cu ei si vor fi poporul lui, si Dumnezeu Insusi va fi cu ei`."
Hristos a renuntat la curtile ceresti, pentru ca noi sa putem fi numiti, de-a lungul intregii vesnicii, fii si fiice ale lui Dumnezeu.

Alexandru

Mergi la inceput

Geneza 2,24 De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.
In întelepciunea Sa, Dumnezeu i-a oferit lui Adam ocazia sa descopere si sa simta ca este singur. In acest context Dumnezeu a creat-o pe Eva. Ea trebuia sa raspunda unei cautari fundamentale. Probabil ca cea mai frumoasa clipa din istoria umanitatii a fost aceea in care Adam a deschis ochii si a vazut-o pe cea care avea sa-i stea alaturi. Aceasta era cea mai frumoasa fiinta din cate vazuse el pana atunci. La randul ei, Eva incerca sa se dumireasca ce se intampla cu ea si cu acest semen, de care se simtea atat de atrasa.
Planul lui Dumnezeu pentru relatia de cuplu a fost acela ca un barbat si o femeie sa se uneasca sub aprobarea si cu binecuvântarea Sa, formand o unitate tainica si trainica. Nu este de mirare ca cea mai cantata tema de-a lungul istoriei este eterna poveste de dragoste dintre un barbat si o femeie. Este dorinta lui Dumnezeu ca viata de casatorie sa fie unica si irepetabila. O multime de lectii din natura inconjuratoare stau marturie cu privire la modelul stabilit de Dumnezeu pentru familie. El priveste cu satisfactie si bucurie spre fiecare cuplu care corespunde acestui ideal.
Astazi, lucrurile s-au schimbat in mod dureros. Din cauza pacatului, avem divorturi, concubinaj, adulter si deviatii de comportament in relatia de cuplu. Oricat ar parea de interesante si atractive, aceste inventii ale pacatului nu reusesc decat sa intunece si sa umple de durere viata omului pe pamant.

Alexandru

Mergi la inceput