Prietenii omului (19)
Raspunsuri - Pagina 15
Himmelsduft spune:
Ramonika, ma bucur ca ai revenit si ca pisi sint ok.
Danna, chiar astept cu nerabdare sa vad puiutii.
Salutari fetelor si pe botic la animalute.
Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.
photos
geba2001 spune:
Sa postez si aici, cu toate ca am creat si subiect separat: am descoperit adineauri ca al meu catel are cateva capuse, cu siguranta luate duminica din iarba, de la padure.
Cum pot sa i le scot?
Am vrut sa vad mai bine si deja s-a prins si nici nu mai sta sa ma apropii de el.
Ati patit asa ceva?
Cum ati rezolvat problema?
Darria spune:
Geba, capusele se scot in felul urmator: dai pe capul lor, acolo unde e bagat in piele Frontline sau daca nu ai merge si cu ulei(ca sa nu mai poate respira si sa le scoti mai usor) iar apoi incerci sa le scoti trangand si invartind in sensul acelor de ceasornic. Ai grija sa nu le rupi ca pot aparea infectii.
La cabinet au o "ustensila" cu care scot capusele dar poti sa o faci si cu mana numai sa nu le rupi.
Pe urecheat il tii fortat daca nu reusesti sa-l pacalesti sa stea de bunavoie ca doar e spre binele lui.
Pe viitor deparaziteaza catelul la timp(vara o data/luna) cu Frontline(cantitatea corespunzatoare greutatii) si nu o sa mai ai probleme. Chiar daca mai ia vreo capusa aceasta moare cand incepe sa traga sange.
Capusele transmit diverse boli.
Editare: m-am exprimat gresit - vara. O data/luna tb. dat animalutul, de cand se face cald(incepe sa creasca iarba) pana se face frig si ninge. Iarna se da la 2-3 luni.
Primavara este o "explozie" de capuse si in ultimul timp devin rezistente la Frontline si nu numai.
andreea_trend spune:
Geba si noi am avut aceeasi problema acum 2 zile, la noi Frontline nu-si mai face efectul la cat sta Tara in iarba.
Eu ii mai dau si cu spirt si e moarta capusa
geba2001 spune:
Si eu de unde stiu ca e moarta sau vie?
Cam dupa cat timp moare capusa?
L-am dat si noi cu spirt acum si i-am mai descoperit doua mai mici in apropierea buzelor.
Are chef de joaca cu mingea acum, programul lui preferat de seara.
Mi-a fost teama sa trag de capuse, ca sa nu le rup, mai ales ca nu am facut niciodata asta...
Se pot transmite si la om?
andreea_trend spune:
Ai mare grija cum le scoti... apuca cat mai aproape de cap... eventual strica o penseta
Din cate stiu eu nu se transmite la om... da vezi s-o inneci
Darria spune:
Sunt capuse care se "imprietenesc" cu oamenii dar nu stiu daca sunt aceleasi cu ale animalutelor.
Bolile se pot transmite si la om.
Nu stiu cum iti poti da seama daca mai traieste intrusa si nici dupa cat timp moare.
Pune pe ea, sa o acopere in totalitate un tampon de vata imbibat cu ulei ca sa nu mai respire - in acest mod o scoti mai usor. Ca sa nu o rupi trage cu mana(poti lua un servetel in mana) si scoate-o usor ca iese.
Nu lasa prea mult ca isi fac "aprovizionarile" din catelul tau, e mult pana ajungi maine la veterinar.