Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)
Raspunsuri - Pagina 9
irina.c. spune:
Conchitooo,unde estiSabinelule,rusinica,rusinica.Si eu care nu te-am deranjat pe msgr,ca ma gandeam ca muncesti de zor Aditatu pe unde esti?Te-am vazut duminica cu scumpetea mica la impartasit.Fetelor,eu sunt coplesita de viata par.Serafim,mai am vreo 200 pag. si termin cartea ,dar cred ca o mai reiau,ca am multe de invatat din ea.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
megbeng spune:
sa stiti ca nu doar v-am salutat la inceputul postului si am disparut, doar ca am concluzionat ca am mai multe de citit aici decat de spus, asa ca tac, dar citesc din umbra..abia astept sa treaca licenta si examenul de rezi, sa am mai mult timp de lectura, nu doar in tramvai, in drumul spre casa.
oricum, multumesc...imi sunt de mare folos postarile voastre!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
irina.c. spune:
Meg,Dumnezeu sa te ajute la examene,in special la rezidentiat,ca stiu ca e foarte greu!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
fdoina spune:
A mai citit cineva Noii marturisitori ai Rusiei? E acolo viata unui Parinte Alexei, foarte iubit, la mormantul caruia Dumnezeu savarseste vindecari miraculoase , etc. In tinerete, Parintele Alexei a fost cam bautor, nu prea ravnitor pentru cele sfinte...pana-ntr-o noapte cand cineva l-a chemat in satul vecin sa-mpartaseasca un muribund...Parintele l-a alungat ocarandu-l ca l-a trzit in toiul noptii, ca poate acela n-o fi chiar asa bolnav si o mai tri pana la ziua...dar dupa plecarea aceluia, Parintele n-a mai putut adormi si, mustrat de constiinta, s-a dus intr-un tarziu la casa muribundului...acesta insa murise...iar langa patul lui, Parintele a vazut un Sf Inger, cu Sf Potir in maini...si Parintele a avut apoi o viata cam ca aceea a Sf Maria Egipteanca, sau a Sf Pelaghia...Zic Parintii ca Dumnezeu ingaduie minuni doar cu aceia pe care-i stie ca se vor folosi de ele
Si tot Parintii spun ca lui Dumnezeu cei mai dragi ii sunt cei nevinovati ca pruncii sau cei foarte pacatosi (care sunt in stare de pocainta)...noi astilalti...cah...suntem ca fariseul
irina.c. spune:
Doina,am citit-o eu,partial,n-am reusit pana la sfarsit,e cutremuratoare.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
DARAEL spune:
In trecere prin zona, vreau sa postez si eu ceva frumos:
“Candva eram surd. Ma uitam cu uimire la oamenii care se zbantuiau, agitandu-se in fel si chip. Ei numeau acest lucru dans. Mi se parea absurd, pana intr-o buna zi, cand am auzit pentru prima oara muzica !
Nu inteleg de ce sfintii si indragostitii se comporta cum se comporta. De aceea, sunt nevoit sa astept – ca inima mea sa se trezeasca.”
(Anthony de Melo – Cantecul pasarii)
Pace tuturor !
DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
irina.c. spune:
Buna dimineata,dragelor!Ce vreme e afara,nu-ti vine sa scoti nici un caine din casa!Noi n-am iesit de duminica,poate ma invrednicesc azi sa ajung la spovedit,cu ajutorul Domnului.
Darael,pace si tie,si sa ai o zi frumoasa!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
...Ce vreme e afara,nu-ti vine sa scoti nici un caine din casa!....
(Io ce putzin sunt de acord cu tine , chiar daca nu am caine , dar daca cumva lui, cainelui, ii place sa iasa afara chiar shi pe o vreme ca asta shi nu-l deranjeaza sa se zbenguiasca o vreme prin mocirla de pe strada, tu faci ca el? sau ca tine? shi de fapt cum ar fi drept???)
(nu va suparatzi va rog... am pus eu o gluma ca iar s-a blocat pare-se discutzia "intre tabere" shi tare ce nu-mi place sa se sisteze dialogul la nivel omenesc macar! ...de nus-shi are locul spunetzi o vorba si-l sterg)
amuleta spune:
Draga mea, noi am vrea sa nu polemizam cu nimeni, noi aici venim sa vorbim despre ortodoxie, ca practicante ortodoxe (mai pricepute sau mai nepricepute) ce sintem. Ar fi tare plin de dragoste daca s-ar intelege asta.
Revin cu rugamintea sa nu ne lansam in polemici cu practicantii altor religii (sau cu ateii) si daca sintem provocate, sa ne retragem. Nu-i de folos nimanui sa polemizam ad nauseam despre aceleasi subiecte. Sa pastram discutia despre ortodoxie din perspectiva ortodoxa, sa incercam sa ne intarim sufleteste unii pe altii (daca putem) si sa pastram putina detasare daca se poate.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
(nu va suparatzi va rog... am pus eu o gluma ca iar s-a blocat pare-se discutzia "intre tabere" shi tare ce nu-mi place sa se sisteze dialogul la nivel omenesc macar! ...de nus-shi are locul spunetzi o vorba si-l sterg)
De ce sa stergi ceva ce ai scris simtind ca asa e bine si corect si just sa faci in acel moment ?
Copil al Luminii, in Ratacirea mea am gasit ceva frumos pentru tine:
“Traieste
astfel incat niciodata
sa nu iti fie rusine
daca orice din ceea ce faci
sau spui este publicat
de jur imprejurul globului –
chiar daca
ceea ce este publicat
nu este adevarat.”
(R Bach – Iluzii)
DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT