Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by amuleta

Draga mea, noi am vrea sa nu polemizam cu nimeni, noi aici venim sa vorbim despre ortodoxie, ca practicante ortodoxe (mai pricepute sau mai nepricepute) ce sintem. Ar fi tare plin de dragoste daca s-ar intelege asta.

!

Citind ce ai scris, mi-am adus aminte de ceva frumos spus nu de un ortodox, ci de un musulman..... ce interesant ca se potriveste perfect aici, cand unul sau altul incearca sa-si impuna celorlalti propriile idei, concepte, trairi:

Sufitul Bayazid povesteste urmatoarea istorioara despre el insusi:

Cand eram tanar, eram un revolutionar si singura rugaciune pe care i-o adresam lui Dumnezeu era aceasta: “Doamne, da-mi energia de a schimba lumea”.

Dupa ce m-am maturizat si mi-am dat seama ca mi-a trecut jumatate de viata fara sa fi schimbat un singur suflet, mi-am schimbat rugaciunea: “Doamne, daruieste-mi gratia de a-i schimba pe cei cu care intru in contact – familia si prietenii mei si voi fi multumit”.

Acum, la batranete, cand stiu ca zilele-mi sunt numarate, rugaciunea mea este alta: “Doamne, daruieste-mi gratia de a ma schimba pe mine insumi”.

Daca m-as fi rugat de la inceput pentru transformarea de sine, nu mi-as fi irosit inutil viata."
(Anthony de Melo - Cantecul pasarii)

DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Scuzati ca intervin, pe cuvantul meu ca m-am descaltat si imi framant bascutza in pumni, dar lamuriti-ma si pe mine cu o chestie: cum poate cineva, biserica sau ne-biserica, sa mai sustina in zilele noastre ca menstruatia este ceva "necurat"? Cred ca se cunoaste destul in ziua de azi incat toata lumea sa fie incredintata ca este un fenomen absolut fiziologic, la fel ca si mictiunea, defecatia, stranutul, tusea, etc. Daca imi poate explica cineva pe ce se intemeiaza "groaza" asta de menstruatie, as fi recunoscatoare. Trebuie oare sa ignoram cu incapatanare toate cunostintele la care avem acces in timpurile in care traim... pt ce anume? Eu chiar am dilema cat casa pe problema asta...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Catalina, noi deocamdata ne luptam cu propriile noastre minusuri si slabiciuni (cum ar fi lipsa de dragoste, judecarea aproapelui, necumpatarea, minia si multe altele) si vedem atita frumusete si ajutor in ortodoxie incit nu ne poticnim de altceva decit de propriile noastre lipsuri.
Daca vreodata Dumnezeu ne va lumina destul spre a ne lepada de toate aceste minusuri ale noastre, sint convinsa ca ne va lumina destul si sa ne lamurim cum e cu necuratia ciclului.
Pina atunci, cred ca ar trebui sa apelezi la un preot bun daca vrei mai multe deslusiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Scuzati ca intervin, pe cuvantul meu ca m-am descaltat si imi framant bascutza in pumni, dar lamuriti-ma si pe mine cu o chestie: cum poate cineva, biserica sau ne-biserica, sa mai sustina in zilele noastre ca menstruatia este ceva "necurat"?
Eu chiar am dilema cat casa pe problema asta...

Daca o sa ai rabdare, am sa-ti explic eu frumos, dar numai dupamasa / deseara pentru simplul motiv ca plec la munca

DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Scuzati ca intervin, pe cuvantul meu ca m-am descaltat si imi framant bascutza in pumni, dar lamuriti-ma si pe mine cu o chestie: cum poate cineva, biserica sau ne-biserica, sa mai sustina in zilele noastre ca menstruatia este ceva "necurat"? Cred ca se cunoaste destul in ziua de azi incat toata lumea sa fie incredintata ca este un fenomen absolut fiziologic, la fel ca si mictiunea, defecatia, stranutul, tusea, etc. Daca imi poate explica cineva pe ce se intemeiaza "groaza" asta de menstruatie, as fi recunoscatoare. Trebuie oare sa ignoram cu incapatanare toate cunostintele la care avem acces in timpurile in care traim... pt ce anume? Eu chiar am dilema cat casa pe problema asta...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

draga catalina, desigur ca menstruatia este un fenomen fiziologic, problema este alta cu impartasania: din cate stiu, nu este voie sa fie impartasit nimeni care sangereaza, pentru ca impartasania este Trupul si Sangele Domnului care se amesteca cu sangele nostru si nu trebuie aruncat la gunoi

am inteles de la o asistenta medicala ca, daca in cazuri grave sunt impartasiti bonavi cu rani care sangereaza, bandajele sunt stranse cu grija si arse

de asemenea, cineva care s-a impartasit nu mai scuipa in acea zi (sau trei zile), adica nu te impartasesti si te apuci sa spargi seminte, din simplul motiv ca e posibil sa scuipi o bucatica, o firimitura din Sfanta Impartasanie, pe de o parte, si apoi cat este de "frumos", ca sa nu spun altfel, sa te impartasesti si sa spargi seminte

in ortodoxie, impartasania este privita intr-un mod deosebit, ca ceea ce este, TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI, de aceea avem mare grija si cand ne impartasim, si dupa aceea, tocmai pentru ca Il cinstim pe Hristos Care ni S-a oferit

pentru noi nu este ceva simbolic, ci ceva cat se poate de REAL...

si apoi, mai sunt atatea taine pe care nu este frumos sa le spulberi cu rationalismul si modernismul... de asta iubesc ortodoxia, pentru ca tine cu aceste taine, pentru ca nu este sub vremi, ci deasupra lor...

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna Dimineata!

am baiat mare dragelor...face 19 ani azi:)Nu-mi vine sa cred.bineinteles ca relatia e ca si cu un fratior...da totusi, sunt mama tanara;-)))
s-ar putea sa incalc nitel postul diseara....eu sper sa reusesc sa ma eschivez, dar tortul il face bunica lui, si e cam greu sa refuzi.
Cum o fi sa fie, sincera sa fiu, nu-mi fac asa multe probleme, ar trebui sa-mi fac?
ma rog.....

am terminat de scris grosuil partirturii.yupiiiiiiiiiii!!!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

la multi ani lui emanuel!!! si sa fie cuminte:)

felicitari, Sabinelule, pentru munca ta! respect!

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Sabina, felicitari!
Cine e Emanuel? Iarta-ma ca pun intrebarea asta, da m-am uitat si eu prin pozele tale si mi se pare exclus sa ai un baiat asa mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Emanuel e fratele Sofiei, Doina, baiatul sotului meu.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Aha...
Io credeam ca sunt fruntasa, ca fi-miu face 10 ani, de-aia m-am sesizat...
Felicitari, la multi ani cu bucurii

Mergi la inceput