Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Gandacel,apropo de ceea ce ai spus,tocmai am ajuns la capitolul in care se povesteste despre hirotonia par.Serafim si a fratelui sau intru Hristos,par. Gherman.Ei au refuzat foarte multi ani sa fie preotiti , din smerenie.Inainte de hirotonie ,par. Serafim a marturisit:"ma simt nevrednic sa slujesc" si a inceput sa planga la amintirea pacatelor facute in tinerete,uimindu-l pe par. Gherman cu adancimea caintei sale.El a privit intotdeauna intrarea sa in BIserica,ca si harul preotiei,ca pe niste binecuvantari cu totul nemeritate ale milostivului Dumnezeu.(pag.687)Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Gandacelule, dintre toate discutiile cu tine, nimic nu m-a intristat mai mult decat asta de azi, in care in doua randuri te-ai facut prostanaca (la fel m-a intristat cand ai spus zilele trecute ca esti o vaca ; poate nu o sa ma crezi, dar am simtit o durere in stomac atunci cand am citit cuvintele tale si chiar am vrut sa-ti scriu: "nu, Ancuta, te rog mult, nu spune asta despre tine!", dar am zis sa nu mai pun si eu paie pe foc); draga Anca, a vorbi in felul aceste despre propria persoana NU este smerenie ! smerenie inseamna dragoste fatza de Dumnezeu (dupa putinta noastra) si empatie pentru semenii nostri; tu stii prea bine ca esti o femeie inteligenta, cu o minte brici si atit umor cum n-am vazut la multa lume pe site-ul asta; iar faptul ca ii este cuiva greu sa inteleaga unele lucruri despre credinta altora, stii si tu prea bine ca nu tine nicicum de numarul de neuroni, ci de structura interioara a omului !!

quote:
preotia nu e o joaca, cam asta voiam sa spun, si nu poate fi facuta de oricine, oricum, oriunde - este o problema capitala, o problema care incepe cu intelegerea lucrarii Sfantului Duh

Asa este, Gandacelule, asa este !! sunt absolut de acord cu tine ca preotia nu este o joaca si tocmai d-aia mi se pare mie o blasfemie fatza de Dumnezeu cand se spune ca printr-un preot curvar sau betiv sau homosexual lucreaza DUHUL Dumnezeului CEL SFANT !!!! Duhul Sfant se transmite prin punerea mainilor (dar nu obligatoriu ! adu-ti aminte ca Duhul Sfant sufla unde vrea EL!!), daaaaaaar NUMAI CELOR VREDNICI este dat sa-L primeasca !!!

Din tot sufletul iti/va spun si eu: intelegeti lucrarea Sfantului Duh, intelegeti ca Dumnezeu este Sfant si EL nu lucreaza prin cei care iL batjocoresc si ii iau Numele in desert prin viata care o duc !!!

Si bineinteles ca oricine ar fi, femeie sau barbat, daca din ingamfare isi ia acest rol al preotiei, desigur ca nu are valoare preotia ei/lui, insa daca acel suflet (de barbat sau de femeie) toata viata si toata fiinta lui/ei le inchina Domnului si din dragoste si ascultare de El ia cu smerenie aceasta slujba, atunci va primi binecuvantarea Duhului Sfant !

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

si cine in sus scuipa-va, in scuipatu-si scalda-se-va...

gandacelule, n-am scuipat in sus ci in jos, ca acolo stau mizeriile.

p.s. rog moderatoru care o sa-mi stearga acest mesaj (asa cum i l-a sters si lui mate) sa stearga si perla de mai sus. multumesc.
p.p.s. acum chiar ma retrag, nu e cazul sa-mi mai raspundeti.

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Elena, n-am inteles de unde deduci tu ca gandaca se crede smerita...Limbajul ala mai haios tine exact de personalitatea ei mai inclinata spre umor, nu de smerenie...Smerenia e constientizarea a nevredniciei personale si, ca orice virtute crestina, nu se capata prin stradanie personala, ci se primeste in dar, treptat, urmare a rugaciunii , a strigatului catre Dumnezeu

Mergi la inceput

Doina, eu nu am spus ca Anca "se crede smerita", ci eu am vazut in acele cuvinte de sub-apreciere la adresa propriei persoane cumva o incercare de smerire a ei in fatza mea (si in fatza noastra, de altfel), dar poate ai dreptate si m-am inselat. Daca doar glumea si se alinta, recunosc ca din motive personale nu imi suna deloc bine cand cineva vorbeste in acest fel despre propria persoana (sau despre altii),nici macar cand o face in gluma; de exemplu, cand fetita mea mai spune uneori ca e proasta, nu stiu, mie imi suna ingrozitor si ii spun mereu ca nici macar in gluma sa nu mai spuna asa.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragele mele,multe ispite ne vin in post.Sa ne rugam :"Ori de cate ori cadem in lupta, sa ne ridicam de­ graba, ca sa nu se primejduiasca sufletele noastre. Sa luptam cu curaj si cu nadejde, fara sa ne plangem ca ranile noastre sunt prea adanci, caci Imparatul nostru le vede si le va tamadui cu multa pricepere:Doamne, ajuta-ne sa sporim in rugaciune;
Doamne, povatuieste-ne sa ducem o viata smerita, lepadand gandurile de mandrie;
Doamne, da-ne sa iubim nevointa si sa dispretuim desfatarile patimase;
Doamne, lumineaza-ne si sfinteste-ne, ca sa pastram si sa marturisim dreapta-credinta;
Doamne, daruieste-ne sa traim ca fii intelepti ai Bisericii Tale;
Doamne, nu ingadui sa parasim predaniile Parintilor si sa ne lipim inimile de invataturi ratacite;
Doamne, Cel ce toate le randuiesti spre mantuirea noastra, mantuieste-ne precum stii!www.ortodox.as.ro/acatiste/ac55.html" target="_blank">Acatist pentru izbavirea din necazuri-Icosul 11
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Inca ceva, Elena, ai grija ca granita intre discernamant si judecata e foarte fina, si numai cei curati cu inima o sesizeaza...Eu una n-am intalnit preoti din aia de care vorbesti tu, dar daca or exista apoi exista si ierarhi care sa ii cateriseasca...Dar prin preoti lacomi la mancare lucreazsa Duhul? Dar prin cei invidiosi?
gandacel vorbea (asa de frumos) de lucrarea Duhului ca stalp al Bisericii, care nu tine cont de vrednicia oamenilor in savarsirea Sfintelor Taine, nu de iluminari ocazionale ale unor oameni care au reusit sa se despatimeasca, ca atunci ar insemna sa cautam musai un sfant atunci cand trebuie sa ne botezam, sa ne cununam etc...
Nu tine cont de vrednicia oamenilor, asta nu inseamna ca Dumnezeu ii va permite oricui sa le savarseasca...poate ai auzit ca preotii trebuie sa urmeze niste randuieli ca sa slujeasca Sf Taine, intre care post, spovedanie...

Mergi la inceput

Doina, crede-ma, pe mine nu ma intereseaza ce fac acei preoti cu viata si mantuirea lor si bineinteles ca nu e treaba mea sa-i judec, eu de Dumnezeu Cel Sfant vorbeam ca este batjocorit !!
iar daca nu ai auzit de asemenea preoti, pot sa-ti dau eu un link (ortodox de la schitu darvari), unde vei citi despre mai multi preoti cu asemenea "har"; de exemplu, un credincios avea mama pe moarte si a sunat preotul (cu care era si ruda!!), iar acesta i-a spus ca este prea beat si ca nu poate veni :(((( si ce crezi ca s-a intamplat ? crezi ca preotul cu pricina a fost caterisit ? nop ! urmarea a fost insa alta : acel credincios ortodox a fost atit de socat si afectat de aceasta intamplare, incat nu i-a mai trebuit preoti ortodocsi si ortodoxie si a trecut la catolicism. Si inca alte asemenea povesti poti citi, daca vrei.

quote:
ca atunci ar insemna sa cautam musai un sfant atunci cand trebuie sa ne botezam, sa ne cununam etc...

Despre asta cred ca am mai vorbit de vreo 2-3 ori la subiectele mai vechi si am obosit sa tot repet.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor, pace! Ne tulburam si nu-i bine. Are dreptate Irina: acum, in post, ispitele sunt si mai multe.
Doamne ajuta!
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dragelor, intr-adevar ispitele sunt mult mai mari in Post.
Uite, dupa ce am muncit saptamana trecuta ca un sclav...acuma m-a apucat o leneee....am scris la computer doar juma de partitura si nu ma pot aduna:(

spuneti o rugaciune si pt mine...in loc sa discutati pe tn mai aprins...

pt toate dragele mele,care scriu si care citesc acest subiect,

si mai ales pt coana Conchitoaia:)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput