Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)
Raspunsuri - Pagina 6
amuleta spune:
Va doresc o duminica buna, nu voi mai avea timp de forum citeva zile, sa va fie postul cu spor si linistire a sufletului !
irina.c. spune:
quote:Adusca,fa cum te odihneste pe tine sufleteste .Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by aduscairino, dac-ai vrut sa nu mai citesc acest topic ai reusit.fetele de pe DC Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
irina.c. spune:
quote:Forte,nu stiu,pe mine nu ma deranjeaza sa-i intreb pe barbati atunci cand nu inteleg ceva.Nu stiu cum e cu problema aia de care zici,in teologia ortodoxa n-am auzit de asa dezbateri.Oricum,asta e randuiala in Biserica,femeia are locul si misiunea ei,iar barbatul pe a lui.Daca nu e convenabil pentru tine,ai mii de alte oferte de unde sa alegi,Elena deja ti-a oferit niste alternative.Oricum,pentru dezbaterilede genul asta era pe aici un subiect intitulat "feminismul".Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by fortequote::)) Merci, Irina. Nu puteai sa gasesti exemplificare mai buna la ce am zis eu. Sa-i intrebe pe barbati, ca ei stiu intotdeauna mai bine, nu-i asa? Sa ma mai mir de ce in Evul Mediu s-a dezbatut spinoasa problema: femeia are suflet?
Originally posted by irina.c.
"34. Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35. Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica"
1Corinteni 14
today
irina.c. spune:
Dragelor,azi e prima duminica din post,Duminica Ortodoxiei,care serbeaza biruinta credintei ortodoxe asupra iconoclasmului si asupra tuturor ereziilor.In toate Bisericile ar trebui sa se citeascawww.credo.ro/Sinodiconul-Ortodoxiei.php" target="_blank">Sinodiconul OrtodoxieiIrina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
fdoina spune:
Elena, interesanta interpretare, m-am obisnuit sa cred ca Biblia a fost scrisa pentru toata lumea, iar in spatele corintenilor, galatenilor etc suntem noi toti, ca textul e plin de metafore si semnificatii nebanuite la o prima lectura, ma rog...Maica Siluana eu cred ca vorbeste ca ascultare calugareasca, stii ca prima fapta buna a crestinului e ascultarea, de aici si imposibilitatea de a discuta pe aceeasi lungime de unda in privinta femeii in Biserica, omul dupa pacat nu mai e ascultator, de aici toata neintelegerea cred eu, Forte...crestinul este ascultator, dupa modelul Domnului Iisus, sau se straduieste sa fie
Eu de trei zile cetesc topicul ala cu ateii( ca sa vedeti ce ocupatii duhovnicesti am)...si m-a impresionat ce a scris forte acolo, ca pe ea muzica lui bach o apropie de religie..va suna cunoscut, fetele?
Amuleta, deja mi-e dor de tine
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by joanna
Dragele ,tare imi e frica ca am suparat-o pe gandacica.(Anca te rog iarta-ma si sa ai un timp frumos la Predeal)
Pentru incantarea ochiului cu frumos priviti aici:http://www.orthphoto.net/gallery.php?id_jezyk=1
Sper sa nu-mi iau iar oale in cap(Anca ce mi-ai facut de frica de opinia ta..ca nu-mi era pana mai ieri...)Doamne mai smereste-ma!
Irina cu trupaaveti grija unde va dati detaliile...ca cica nu ar fi chiar asa de reala ideea cu semnaturile cu biserica Sfantei Sofia.
Asa am auzit si eu ..evident ca nu stiu sigur nici una nici alta.Ar fi prea frumos sa depinda de niste semnaturi...istoric si politic...nu e chiar asa aproape.
Joanna
"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."
St. Basil the Great.
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
joanna, cum sa fiu suparata????????? tu sa nu fii!!!
AULEU CHIAR NU MAI SCRIU NIMIC!
a fost fain la predeal
cui i-e dor de brasov, sa clickeze aici: http://www.treklens.com/gallery/photo118741.htm
joanna, nu am glumit, nu am fost ironica, doar realista: nu ma mai intrebati, ca eu nu fac nimic, doar dau din gura pe aici
mami de ileana si ioachim
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by antoioana
Fetelor, stiti cumva daca virusul varicelei (varsatul de vant, chickenpox) se poate transmite fatului chiar daca eu am facut boala in copilarie si acum nu am nimic? Am intrat in contact cu persoane bolnave de asa ceva, a avut si Ioana, acum ma astept sa faca si Stefanel...
Numai bine!
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
nuuuuu! am patit acelasi lucru cand era ioachim in burtica, am intrat in contact cu un copil bolnav de varicela cand eram in 3 luni de sarcina, nu a fost nici o problema!
pe cand eram in canada
gandacelu spune:
... cat despre discutia despre rolul femeii, nu am timp acum sa scriu mai mult, plus ca am citit cam pe diagonala, dar, in orice caz, cred ca trebuie sa stabilim la inceput despre ce discutam: despre crestinim sau asa, in general? daca suntem de acord ca discutam despre crestinism, in cadrul crestinismului, atunci discutia poate avea loc. daca nu si pictam cai verzi, cred ca e un topic la la un ochi vanat, nu aici - asadar, aici e vorba de seriozitate, nu de bataie de joc...
daca vreti sa ne aratam muschii, spuneti-mi si mie, ca am si eu
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by aduscaquote:
Originally posted by irina.c.
"34. Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea. 35. Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica"1Corinteni 14
legi stupide facute de barbati cretini.
si cine in sus scuipa-va, in scuipatu-si scalda-se-va...
Sabina spune:
gandaca, eu as vrea sa discutam dpdv crestin:)
tu muski? mai degraba tu musti:))
(fetele nu va speriati, cu gandaca imi permit)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.