Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor, stiti cumva daca virusul varicelei (varsatul de vant, chickenpox) se poate transmite fatului chiar daca eu am facut boala in copilarie si acum nu am nimic? Am intrat in contact cu persoane bolnave de asa ceva, a avut si Ioana, acum ma astept sa faca si Stefanel...
Numai bine!
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Nu, bebe din burta nu-l poate lua.
Conchita, sa ai pace in inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by antoioana

Pana la aceasta data au confirmat participarea:
Prof. Dr. Benn SMITH (Mayo Clinic USA)
Dr. Chris STEYN (Presedinte la Healthcare Christian Fellowship International, Africa de Sud)
Prof. Dr. John LOTZ (Marea Britanie),
Prof. Dr. Petr RAVENSCROFT (Chairman ICMDA)
Dr. Marlyce si Arthur Friesen (Canada)
Dr Graham Marlin (Australia)
Prof. Dr. Ion SOCOTEANU
Prof. Dr. Voicu TUDORACHE
Prof. Dr. Caius STREIAN

splendid. numai barbati. Ca de obiei, in ceea ce priveste hotaririle despre viata femeilor.
Biserica este impotriva eutanasiei, pina aici toate bune si frumoase, dar ce zice de prelungirea artificiala a vietii prin legarea la aparate. Aici nu se substituie medicul lui Dumnezeu? Sau este razboiul zeilor in disputa dintre conectarea si deconectarea de la aparate.

Si considerarea femeii o anexa a barbatului in toate religiile, interzicerea lor de la celebrarea Sfintelor Taine, de ex. (de ce oare ele nu au voie? Ca au fost apostolii numai barbati? hai sa fim seriosi. Un simplu detaliu conjunctural ridicat la rang de dogma.) o sa ma tina departe de ortodoxie. Nu ca ar fi o pierdere pentru ea. Dar nici pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by antoioana
Irina.c, asa cred ca este cel mai bine: sa mergi sa vorbesti cu duhovnicul tau ca sa-ti dea binecuvantare. Auzi, da' cum e cu cafelutza?
[
Cu drag,
anto...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Ii cer binecuvantare si pentru ea .Nu m-as arunca sa renunt la cafea,ca Ilinca ma trezeste devreme si intotdeauna sunt chiauna de somn,abia la cafeluta imi recapat limpezimea.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by forte

[quote]Originally posted by antoioanaPana la aceasta data au confirmat participarea:
Prof. Dr. Benn SMITH (Mayo Clinic USA)
Dr. Chris STEYN (Presedinte la Healthcare Christian Fellowship International, Africa de Sud)
Prof. Dr. John LOTZ (Marea Britanie),
Prof. Dr. Petr RAVENSCROFT (Chairman ICMDA)
Dr. Marlyce si Arthur Friesen (Canada)
Dr Graham Marlin (Australia)
Prof. Dr. Ion SOCOTEANU
Prof. Dr. Voicu TUDORACHE
Prof. Dr. Caius STREIAN
splendid. numai barbati. Ca de obiei, in ceea ce priveste hotaririle despre viata femeilor.
..................
Forte,despre ce hotarari vorbesti?E o conferinta la care se discuta pe niste teme,presupun,nu ia nimeni hotarari pentru vietile altora. Biserica este impotriva eutanasiei, pina aici toate bune si frumoase, dar ce zice de prelungirea artificiala a vietii prin legarea la aparate. Aici nu se substituie medicul lui Dumnezeu? Sau este razboiul zeilor in disputa dintre conectarea si deconectarea de la aparate.
............................
Nu stiu foarte multe despre subiect,dar ca ideee, e pacat sa scurtezi viata cuiva,nu s-o prelungesti.
Si considerarea femeii o anexa a barbatului in toate religiile, interzicerea lor de la celebrarea Sfintelor Taine, de ex. (de ce oare ele nu au voie? Ca au fost apostolii numai barbati? hai sa fim seriosi. Un simplu detaliu conjunctural ridicat la rang de dogma.) o sa ma tina departe de ortodoxie. Nu ca ar fi o pierdere pentru ea. Dar nici pentru mine.
..................
Nu stiu cum e in toate religiile ,dar in crestinism femeia nu e anexa,ci ajutor potrivit pentru barbat.Fiecare e cu rolul lui,dupa inzestrari.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by forte
Si considerarea femeii o anexa a barbatului in toate religiile, interzicerea lor de la celebrarea Sfintelor Taine, de ex.

Forte, nu este asa ! in bisericile protestante exista femei-pastor. Desi in BO exista discriminari legate de gen(vezi pravila bisericeasca), totusi e cam dur spus ca femeia e doar o anexa a barbatului.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Nu stiu cum e in toate religiile ,dar in crestinism femeia nu e anexa,ci ajutor potrivit pentru barbat.Fiecare e cu rolul lui,dupa inzestrari.

LOL irino, in traducere libera asta tot anexa inseamna.
forte, n-o spun cu rautate, da' io nu te vad imbatranind pe acest topic, de fapt nici macar o luna nu te vad postand aici.
ia de aici o si nu fi trista, DC'ul e mare.

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Anto, si Ilie a facut varicela cand eram graviduta cu Maria, nu pateste bb nimic...Asta-i pronie dumnezeiasca, eu asa am luat-o, ca daca nu facea in anul ala, sigur facea urmatorul an, si atunci Maria era mititica, era nasoool...Vezi ce grija are Maica Domnului de noi?
Irina, si eu am probleme cu cafeluta, cred ca tensiunea e de vina, ca dimineata nici nu vad bine daca nu ma cafelesc...da nu e bine, dependenta asta nu e deloc "duhovniceasca"
Forte, barbatii nu hotarasc nika, bre, ei doar discuta, hotararile le luam noi...nu stii ca daca barbatul e capul, femeia e gatul...da-i lasam pe ei sa discute, ca noi suntem ocupate sa crestem copchiii
Iar in privinta eutanasiei, nu stiu cum o fi pe la altii, dar in Romania daca un bolnav incurabil e cerut acasa de familie, ca sa moara linistit, n-am auzit sa fi fost cineva acuzat de eutanasie...se intampla frecvent, vezi, romanii nu sunt asa legisti ca altii, omul are dreptul sa moara, dar nu sa fie "ajutat sa moara"

Mergi la inceput

Adusca, zicea cineva ca femeia e dar al barbatului( daca vrei si pe asta poti s-o interpretezi), si apropo de ajutor al barbatului, e cu totul altceva decat anexa, cine are nevoie de ajutor, cel puternic sau cel slab? Eu cred ca de anexa te poti lipsi, la o adica...
Voiam sa intreb, da uitai, unde e Conchitaaaa? Sa stiti ca a intrat in post, nu ca noi...

Mergi la inceput

Forte, noi pana la Pasti nu mai omoram pe nimeni cu pietre, asa ca posteaza linistita...E chiar binevenit un glas anti-contra pe aici...ne ajuta in lupta cu patimile

Mergi la inceput