Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata,dragelor!
Si eu am fost socata vazand aseara stirea despre moartea Laurei Stoica.Ma gandeam ca uite cum mergi linistit pe partea ta de carosabil,si vine unul si te face praf...fiindca e timpul sa te prezinti in fata Domnului si sa dai socoteala de tot ce ai facut.Gandace,mie imi venisera in gand vorbele par.Serafim-"este mai tarziu decat credeti"Noi avem impresia ca o sa traim vesnic,nu vedem ca viata e scurta,si uite asa ne lenevim la rugaciune,post si fapte bune...Ni se pare ca facem ceva,dar nu facem nimic Doamne,miluieste-ne pe noi pacatosii!M-am intristat-macar de intristarea mi-ar fi spre pocainta...Gandacel,ala mov e vol.1,il am si eu.Irinab,eventual trimite-i Gandacelului vol.2,si mi-l da ea cand ne intalnim.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Mi-am adus si eu aminte , vorba Amuletei, ce-mi zicea cineva, care m-a vazut ca citesc cate trei- patru carti deodata..."ce faci tu e placere duhovniceasca...bucuria duhovniceasca o s-o ai cand o sa faci ce citesti..."(cred ca tocmai am parafrazat-o pe Joanna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Amuleta, inteleapta ca intotdeauna...Si aici ploua...si ploua
Anca,tu ce crezi?Ar trebui sa intetim rugaciunea pentru parintele duhovnic in Postul Mare? Eu asa ma gandeam..
Post cu spor,si folos,

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

joanna, dupa cum spune Pr. Rafail, pentru duhovnic trebuie sa ne rugam foarte mult, sa il lumineze Domnul sa ne fie si noua de ajutor astfel... nu stiu de ce ma intrebati pe mine, eu sunt intotdeauna un contraexemplu

... intrasem sa va spun ca in we o sa fiu la predeal va pup si numai bine! poate sambata trecem prin brasov, mi-e un dor...

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu
nu stiu de ce ma intrebati pe mine, eu sunt intotdeauna un contraexemplu

mami de ileana si ioachim

....din dragoste...din dragoste.....iarta-ma

Joanna

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Doamne ajuta!
Sabina, mi-ai luat doua raspunsuri de pe limba de m-am speriat ca le-am scris noaptea. :) Adica vroiam sa-i spun si eu lui Forte ca mie femeia crestin ortodoxa mi se pare a avea un loc tare frumos si de cinste...sa-si iubeasca barbatul femeia asa cum si-a iubit Iisus biserica, mi se pare minunat. Totul vine din propria convingere, credinta. Mie imi place sa-mi acopar capul in biserica. Ma simt mai bine, parca ma pot ascunde mai bine chiar si de mine...mine=eu cea rea. Asta nu se intampla acum 3 ani cand ma pisa soacra la cap. Ca sa nu mai spun ca a lasat Dumnezeu femeii darul rodirii...greu, dar frumos si unic...
Apoi vroiam sa spun ce frumos scrie Amuleta...
Joanna, o sa ascult si eu diseara predica respectiva, deocamdata am salvat-o pe calculator.
Bagoiu, n-am stiut ca Spovedania neterminata e a maicii Siluana. Si Jurnal duhovnicesc in 2 vol. al cui este? Ca eu vad aici intr-o prefata doar "lucrator anonim al Rugaciunii lui Iisus"...
Eu mai citesc din Patericul Lavrei pesterilor de la Kiev...intemeietori ai monahismului rus...foarte frumoasa..."nu din intelepciunea lumii acesteia"...
Irina.c, post negru inseamna fara apa, sotul meu il tine pana la ora 5 luni, miercuri si vineri...dar i-a spus duhovnicul sa nu fie fara cumpatare: daca nu poate chiar asa, sa consume macar lichide fiindca merge la servici, are respunderea copiilor, sa nu fie habotnic...
Conchita, ne gandim la tine.
Fetelor, nu mai sariti in capul Elizei! Stiu si eu ca exista o restrictie ceva la trasul clopotelor in Canada...
Numai bine tuturor!
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by antoioanaIrina.c, post negru inseamna fara apa, sotul meu il tine pana la ora 5 luni, miercuri si vineri...dar i-a spus duhovnicul sa nu fie fara cumpatare: daca nu poate chiar asa, sa consume macar lichide fiindca merge la servici, are respunderea copiilor, sa nu fie habotnic......ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Anto,am incercat si eu azi,mi-am propus sa tin pana la 12,dar cu cafeluta inclusa .N-am reusit decat pana la 11,recunosc ca nici nu m-am straduit prea mult,o sa vorbesc cu duhovnicul intai,sa vad daca-mi da binecuvantare.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

fetele,
cititi aici http://www.hagiasophiablog.com/ si semnati. Eu nu am reusit sa deschid, poate voi puteti.

Anto, nu stiu al cui este Jurnalulintr-adevar un anonim. De Spovedanie neterminata se stia intr-un cerc mai restrans, desi cine a cunoscut-o inainte gaseste multe indicii. Acum na, ca am facut-o publica. Sper ca n-am facut o greseala.

Mergi la inceput

Dragele ,tare imi e frica ca am suparat-o pe gandacica.(Anca te rog iarta-ma si sa ai un timp frumos la Predeal)
Pentru incantarea ochiului cu frumos priviti aici:http://www.orthphoto.net/gallery.php?id_jezyk=1
Sper sa nu-mi iau iar oale in cap(Anca ce mi-ai facut de frica de opinia ta..ca nu-mi era pana mai ieri...)Doamne mai smereste-ma!

Irina cu trupaaveti grija unde va dati detaliile...ca cica nu ar fi chiar asa de reala ideea cu semnaturile cu biserica Sfantei Sofia.
Asa am auzit si eu ..evident ca nu stiu sigur nici una nici alta.Ar fi prea frumos sa depinda de niste semnaturi...istoric si politic...nu e chiar asa aproape.

Joanna

St. Basil the Great.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor, vroiam sa va arat asta, poate stiti pe cineva interesat:

Intre 27 - 30 aprilie 2006, in organizarea Asociatiei Medicilor Crestini din Romania (AMCR) si a Asociatiei Studentilor Medicinisti Crestini (ASMCR) se va desfasura a XVII-a Conferinta nationala a medicilor crestini, cu participare internationala.

Asociatia 'Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti', filiala Bucuresti, isi anunta intentia de a sponsoriza participarea la eveniment a unui medic rezident sau a unui student la medicina.

Sponsorizarea va consta in achitarea integrala a taxei de participare, care include mapa cu materialele conferintei si certificatul de participare creditat cu ore de educatie medicala continua de catre Colegiul Medicilor din Romania; a contravalorii cazarii si meselor, pe toata durata manifestarii.

Sponsorizarea va fi facuta in conditiile legii, si de aceasta va putea beneficia primul candidat care ne va contacta si care indeplineste urmatoarele criterii:

- sa fie medic rezident sau student la medicina
- apartenenta la confesiunea crestin-ortodoxa
- tinuta morala si comportament social ireprosabile
- atasamentul fata de valorile vietii; pozitie ferma impotriva avortului, eutanasiei sau oricarei metode de 'control al populatiei' prin impiedicarea vietii sau suprimarea ei

Persoana aleasa va da o declaratie pe propria raspundere cu privire la indeplinirea ultimelor trei conditii de participare.

Doritorii sunt rugati sa sune la tel. 0722.190.685 (vicepresedinte Pro-Vita, dl. Bogdan Stanciu). Prima persoana care ne contacteaza si indeplineste aceste conditii va beneficia de sponsorizare.

Alte date:

Amanunte despre Conferinta
Tema: Valorile crestine - coordonate fundamentale ale practicii medicale in contextul schimbarii.
Locatia: Delta House - Codlea, Jud. Brasov.

Pana la aceasta data au confirmat participarea:
Prof. Dr. Benn SMITH (Mayo Clinic USA)
Dr. Chris STEYN (Presedinte la Healthcare Christian Fellowship International, Africa de Sud)
Prof. Dr. John LOTZ (Marea Britanie),
Prof. Dr. Petr RAVENSCROFT (Chairman ICMDA)
Dr. Marlyce si Arthur Friesen (Canada)
Dr Graham Marlin (Australia)
Prof. Dr. Ion SOCOTEANU
Prof. Dr. Voicu TUDORACHE
Prof. Dr. Caius STREIAN

Informatii suplimentare se pot obtine de la Dr. Elisabeta VICAS, tel. 0256/201414; 0744622052; Dr. Ileana RADU, tel. 0256/212401; 0726/147714; Dr. Cornel Butas, tel. 0256/498804; 0723/217752

Si un radio dragut:
http://www.ancientfaithradio.com/

Irina.c, asa cred ca este cel mai bine: sa mergi sa vorbesti cu duhovnicul tau ca sa-ti dea binecuvantare. Auzi, da' cum e cu cafelutza?
Gandacel si Joanna, mie-mi place sa va vad facand plecaciuni si matanii, da' sa stiti ca dinafara nu se vede nimic asa de grav. Sunteti tare dragalase amandoua.
Bagoiu,adica de ce sa fi facut ceva rau? Eu iti multumesc pt. informatie, voi termina cartea...
Doamne ajuta tuturor! Sa incercam sa fim mai buni, cu adevarat nu ne stim ceasul...
Cu drag,
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput