Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (18)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

scuze, am editat gresit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Anca,Dumnezeu sa te ierte!

(Adevarul e ca am fost dezarmata aseara...m-am ridicat de la monitor si am pus Canonul Sfantului Andrei Criteanul...si apoi ti-am respectat opinia in totalitate)

Post cu spor,

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bagoiu

[quote]Originally posted by gandacelu

am deschis acest subiect sub semnul NUMELUI Domnului... am gasit intr-o librarie zilele astea Jurnalul Duhovnicesc - stiu ca s-a discutat la un moment dat despre ea, cumva e scrisa de Maica Siluana?

ar fi ceva cu totul nou pentru mine daca ar fi asa...

joanna, inca o data IERTARE!!! nu stiu ce-am avut aseara... nu am nici o scuza!

mami de ileana si ioachim

Jurnalul duhovnicesc e scris de o femeie simpla. Si casatorita. Maica Siluana a fost prof de filosofie si nici nu a fost casatorita. Ei ii apartine Spovedanie neterminata.

Si daca vrei iti trimit duminica prin parintele Ogorul cu ingeri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

quote:

[quote]Originally posted by gandacelu

am deschis acest subiect sub semnul NUMELUI Domnului... am gasit intr-o librarie zilele astea Jurnalul Duhovnicesc - stiu ca s-a discutat la un moment dat despre ea, cumva e scrisa de Maica Siluana?ar fi ceva cu totul nou pentru mine daca ar fi asa...
joanna, inca o data IERTARE!!! nu stiu ce-am avut aseara... nu am nici o scuza!

Jurnalul duhovnicesc e scris de o femeie simpla. Si casatorita. Maica Siluana a fost prof de filosofie si nici nu a fost casatorita. Ei ii apartine Spovedanie neterminata.Si daca vrei iti trimit duminica prin parintele Ogorul cu ingeri
Irina & trupaCeea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.

Irina,ai dreptate,cand i-am raspuns Ancai aveam in minte "Spovedanie neterminata",desi ea a zis "Jurnalul duhovnicesc".Apropo de acest jurnal,eu am doar. vol 1,il aveti cumva pe al 2 lea?Sabina,Doamne ajuta si sa ai reusita cu ceea ce ai facut!Doina,am vazut ca par. Serafim Rose era pasionat de viata Sf. Augustin,ii citea biografia in fiecare Post Mare.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Irina, il am. Daca il si gasesc in biblioteca, ti-l imprumut cu placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

Irina, il am. Daca il si gasesc in biblioteca, ti-l imprumut cu placereIrina & trupaCeea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.

Vaii,ce bine!Multumesc.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by fdoina
Am o carte, una dintre putinele carti (sau poate singura?) pe care a reusit sa le termine, Locul Fericitului Augustin in Biserica Ortodoxa...e deosebita cartea...si acu, citind viata Parintelui, mi-am dat seama ca seamana f mult cu aceea a fericitului Augustin

excelenta comparatie, doina! eu il iubesc pe Fericitul Augustin de multa vreme... iaca si legatura!

joanna, inca o data imi pare rau... adevarul este ca ma zbarlesc (a nu se confunda cu "smintesc":) cand aud de chestii de genul Evanghelistii... mai ales ca Parintele nu doar a pomenit-o, ci a si descris ce se intampla in ea, si mie asa ceva imi provoaca dezgust, desi Parintele nu are nici o vina, dar mi-a casunat pe el...
toane gandacesti
nu o lua personal, sunt acum intr-un moment in care sunt satula de discutii intelectuale, mi-ar prinde bine o conferinta, cum a fost a Inaltului Serafim, despre cum sa ne rugam, cum sa postim, lucruri mai simple:)) sunt eu intr-un moment mai... nu stiu, tanjesc dupa un "post" intelectual - ca e negru, se vede deja lol

irinab, trimite, cum nu! cand te vezi cu Parintele? vai vai, vreau si Jurnalul duhovnicesc 2, dupa ce il ceteste irinac - cum arata? e cel galben? ca eu il am pe cel mov... nu cumva am chiar volumul 2?

intre timp m-am apucat si de Parintele Porfirie... de cand il cautam... si nu stiu cum s-a facut, cum am ajuns la Sf. Grigorie Palama azi, mi-am zis: ia sa iau o carte, ca sa nu fi venit degeaba - si prima pe care am pus mana a fost Ne vorbeste Parintele Porfirie:) sa stiti ca citesc din fiecare din cele 3 carti in momente diferite ale zilei:)) fiecare imi da o anumita stare... de exemplu, noaptea tarziu, citesc Jurnalul duhovnicesc... si ce imi mai doresc sa ma trezesc si eu cu rugaciunea in gand:))))))))))))

am zis ca nu mai scriu aici, dar oricum, m-am mai temperat, si mai aveam si niste raspunsuri de dat - sper sa nu mai sriu aiurea asadar, rectific:)

va pup!
imi sunteti tare dragi toate, dar joanna parca si mai si:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetele, am citit pe Discutii generale ca a murit Laura Stoica intr-un accident de masina... era insarcinata... va rog sa va rugati si pentru ea... nu stiu, numai eu simt ca timpul se stramteaza?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Anca..pleaca genunchii inimii la rugaciune si sa vezi tu post intelectual....Ideea e sa facem ce spune Parintele Serafim ..ca uitarea e lege a firii...Nu pleca,ca ne esti un bun barometru.Si nu numai de asta..de mai multe...

Dumnezeu s-o ierte!Viata omului...zilele lui...

Joanna

"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."

St. Basil the Great.

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Strabunica sotului meu spunea ca "viata-i o besina". Sa traim bine azi, ca maine s-ar putea sa nu mai avem timp. Ce caraghioase par toate fata de moarte si ce caraghioasa pare moartea fata de Dumnezeu !
Pe-aici ploua incontinuu.
Azi mi-am adus aminte si de vorba mamei: "ce folos ca ai facultate, daca-ti lipseste aia mentala". Da-mi trece.

Mergi la inceput