Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (17)
Raspunsuri - Pagina 12
joanna spune:
Dragele mele,va rog sa ma iertati.Un bun crestin isi cere iertare din timp,nu ca mine.Dar va rog ,poate v-am gresit cu gandul scris ,cu nestiinta..cu cate n-oi stii si cator din voi nici macar nu am idee.Poate si numai daca un mesaj al meu v-a adus o umbra pe fata ,si pentru acea umbra, va cer iertare.
Ana Ana..... deznadejdea nu-i de la Dumnezeu.Si tare o citesc in mesajele tale......Constientizeaza-ti fericirea,te rog.Iarta-ma
Mai ce oameni exemplari formeaza apropierea Man. Frasinei...Cunosc si eu pe cineva in fata caruia mi-e rusine sa ridic ochii.
Joanna
"Fasting means controlling the power of fire and closing the mouths of lions."
St. Basil the Great.
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
irina.c. spune:
Joanna,ai dreptate,ieri a fost duminica iertarii,dar nici eu nu mi-am cerut iertare.Asa ca va rog din tot sufletul sa-mi iertati ce v-am gresit,cu intentie sau fara!
Am fost azi la slujba canonului Sf. Andrei Criteanul.A fost asa frumoooss...E prima oara cand merg.Pentru cine n-a mai mers,sa va duceti neaparat,ca n-o sa va para rau.Se tine in fiecare seara saptamana asta,pana joi inclusiv.La Radu-Voda e intre orele 17-20.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
antoioana spune:
Doamne ajuta si ma rog sa nu scot vreo prostie din gura inainte de a sfarsi de scris aici...
Gandacel, pe internet am citit cele 2 reviste: aia pt. copii, din care am invatat o poezie :), si ghidul practic...da' n-am gasit rubrica la care scrii tu...
Irina.c,vis-a-vis de avort...s-a inchis subiectul pana sa raspund eu, dar poate e un semn sa tac...
Conchita, te-am simtit eu ca esti tulburata...iti doresc sa-ti treaca repede repede si sa iesi din !
Darael, spune: ai facut ceva frumos in ratacirea ta departe de forum? Poate incurc eu personajele...
Joanna, eu niciodata nu ma plictisesc de spusele pr. Cleopa. Multumesc.
Fetelor, ma hotarasem sa tin jumatate din postul trupesc (adica m-am mutat din patul conjugal, mai ales ca jumatatea mea imi face in ciuda si sforaie )...acum parca mi-ati facut pofta de seminte si alde din astea...poate cu ajutorul vostru reusesc si eu sa tin si cealalta jumatate ca de altfel imi gasesc imediat scuze si dau iama in oua si lactate...
Amuleta,sa-mi spui tu ca iei din sangele oamenilor tocmai azi cand m-am intors de la analize cu mare ciuda pe halatele albe? Da' culmea ca dupa povestirea ta mi-a venit a rade si mi-a trecut ranchiuna...bine am inceput postul cel duhovnicesc, cu ciuda pe oameni...
Numai bine tuturor!
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...
irina.c. spune:
De pe un grup de discutii ortodox,o minune a Sf. Nectarie:"Sotia mea s-a imbolnavit si avea nevoie de operatie, insa din
cauza fricii a tot amanat operatia. A auzit de Sf. Nectarie si de
minunile savarsite de el si s-a hotarat sa citeasca timp de 40 de zile
acatistul sfantului.Dupa 40 de zile am primit vizita unei matusi care
i-a vorbit despre un doctor bun si a sfatuit-o sa mearga la el sa se
opereze. Frica i-a disparut complet si s-a hotarat sa mearga la
operatie. Ajungand in salon a fost surprinsa sa gaseasca deasupra
patului icoana Sf. Nectarie. Intreband cum a ajuns icoana acolo a fost
surprinsa cand i s-a spus ca cineva a pus-o acolo cu o zi inainte.
Vorbind despre felul cum a ajuns icoana acolo, cu o zi
inaintea noastra, ne-am gandit ca Sf. Nectarie a venit sa vegheze
asupra ei pentru a trece cu bine prin aceasta incercare. Operatia a
reusit, iar acum sotia este refacuta aproape in totalitate."_Anto,putem continua discutia despre avort pe privat,daca vrei.
Referitor la post,ai grija,ca esti graviduta si trebuie sa-i dai papi bun la bb.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
forte spune:
quote:
posted
Si hai sa vedem totusi ce scrie parintele Cleopa www.sfaturiortodoxe.ro/credinta.htm" target="_blank">http://www.sfaturiortodoxe.ro/credinta.htm
"
Sa tinem credinta noastra pe care au tinut-o toti voievozii nostri si toti protoparintii nostri si toti romanii cei adevarati. Daca vrei sa fii fiu adevarat al lui Hristos si al Tarii Romanesti, sa tii credinta cea dreapta, ortodoxa, care o tinem de doua mii de ani. Daca nu, nu esti fiu al lui Hristos si al Bisericii, si esti strain de neamul romanesc. Nu poti fi cetatean crestin si roman, daca nu ai dreapta credinta in Hristos. Esti strain. Nu esti fiu al tarii. Ca fiu adevarat al Romaniei este cel care-i ortodox, pentru ca Biserica Ortodoxa predomina in tara noastra de doua mii de ani. Iar pe cei care-s sectari sa nu-i primim in casele noastre."
"Numai credinta care se lucrează prin dragoste, numită credinţă ortodoxă lucrătoare, îl poate mântui pe om.
Ti se ia si de ortodoxie si de romanitate. Ca sa nu existe discutii: sint botezata ortodox. Atit.
Sabina spune:
Forte, bine-ai venit!
Acum, in Post, noi vom incerca cu toatele sa vorbim in piano
:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
amuleta spune:
Ha, Sabina, vrabia malai viseaza.
Daca-i de cerut iertare, imi cer si eu, ca stiu precis ca am calcat pe bataturi pe citiva dar eu nu stiu sa-mi cer iertare asa frumos...
Irina, anghinarea e buna, calita cu ulei si apoi putin acrisoara sau amestecata jumi-juma cu spanac fiert si tocat, da trebuie dreasa cu ceva mirodenii.
Conchita, lasa, vine soarele cu bebeul ala si pe strada ta si cind o sa vina o sa fie tocmai ala care trebuie, nu stiu de ce-mi imaginez ca o sa ai un baiat.
Reteta de post de la soacra mea : varza calita (si musai arsa) amestecata cu taietei, taare buna. Eu o iubesc pe soacra mea, sa stiti, nu spun ca varza-i arsa de rautate, ci de drag.
adriana spune:
Fetele, ce bine-i cu voi... Eu nu-s suparata pe nimeni(hhi amu) iubec pe toata lumea, si as vrea sa se scurteze perioada de 9 luni, sa se faca bebe mare in cateva saptamani...(vise maica, stiu)
M-am intors si eu de la tzara, cum am dat de Bucu au inceput insomniile, pohtele, etc, etc.
Post usor si mintea brici..
(sa ardeti gandurile, bree... nu pentru alte subiecte hot)
star33 spune:
Buna fetelor,
Cum a fost prima zi de post? La mine a fost groaznica, am avut ispite teribile! De exemplu, ma duc la coafor sa-mi fac permanent, stau peste 2 ore, platesc o suma imensa (!!) si cand plec de acolo…parul aproape drept, fara bucle!! Nu-mi statea deloc! Mi-am zis: Doamne ajuta-ma sa fiu calma, Doamne ajuta-ma…
Un post usor tuturor !!
irina.c. spune:
quote:hi,hi,Nicol,dar ce-ti veni sa-ti faci permanent,ca mie mi-a placut tare mult cum iti sta parul.Cred ca n-a fost ispita,te-a ferit Dumnezeu sa-ti smulgi parul din cap de ciuda ca l-ai facut cret.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by star33
Buna fetelor,Cum a fost prima zi de post? La mine a fost groaznica, am avut ispite teribile! De exemplu, ma duc la coafor sa-mi fac permanent, stau peste 2 ore, platesc o suma imensa (!!) si cand plec de acolo…parul aproape drept, fara bucle!! Nu-mi statea deloc! Mi-am zis: Doamne ajuta-ma sa fiu calma, Doamne ajuta-ma…Un post usor tuturor !!
today