Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (17)
Raspunsuri - Pagina 11
conchita spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Irinelule, vineri a fost f bine...de ieri insa nu ma pot regasi deloc. e ingrozitor.
hm, imediat m-am gandit ca eu oi fi de vina, cine stie ce-oi fi zis, fara intentie, desigur... vrei sa inchid YM definitiv? :-)
fetelor, Post usor si cu folos. eu nu-l tin, nu ma simt vrednica.
spic de grau spune:
Buna seara,
Gandacelul, vreau sa iti spun ca am citit cat de impresionata ai fst de cartea Parintelui Serafim Rose, si i-am povestit acum 2 seri cumnatei mele de ea, ca am auzit ca e f buna, si ca daca are ocazia sa si-o cumpere (ea e f credincioasa, tine aproape toate posturile).
Azi mama a venit din RO si ghiciti ce avea in bagaje: cartea Parintelui!! Mi-a cumparat-o cumnata mea!! Nu mi-a venit sa cred ochilor!!
Cam asta vroiam sa va spun, ca acum am si eu cartea Parintelui, si ca sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa o citesc si sa se "lipeasca" ceva de mine.
Pupici, (chiar daca nu scriu, eu va citesc din umbra)
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
Sabina spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by Sabina
Irinelule, vineri a fost f bine...de ieri insa nu ma pot regasi deloc. e ingrozitor.
hm, imediat m-am gandit ca eu oi fi de vina, cine stie ce-oi fi zis, fara intentie, desigur... vrei sa inchid YM definitiv? :-)
fetelor, Post usor si cu folos. eu nu-l tin, nu ma simt vrednica.
ai de capu meu, cum poti sa spui asa ceva?
doar ca energia e limitata....nu se ia dupa datele deadline ale concursurilor de compozitie:)
Post usor, eu il incep, sa vedem cat ma tine.Cel mai mult imi doresc sa fiu buna.
Lumy,
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
amuleta spune:
Doina, faceam parte dintr-un grup de "ciudati" pe vremea studentiei iar cartile lui au circulat intr-un numar restrins pe tarabele de atunci disparute din Piata Romana.
Poate va ajuta sa va dau reteta sotului meu de a tine postul : el zice mereu ca tine postul in fiecare zi ca si cum ar fi ultima, spunindu-si ca o sa-l "strice" abia maine, ca mai rezista o zi si dupa aceea poate sa manince de toate. Ziua urmatoare repeta "mantra" si uite asa trece postul. E drept ca e un mare gurmand, ca orice american respectabil.
irina.c. spune:
Fetelor care postiti,va astept si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70542" target="_blank">aiciSpiculet ,lectura placuta si asteptam sa ne povestesti impresiile tale.
Sabina,Dumnezeu sa-ti ajute cu postul!Conchita,cum adica nu te simti vrednica,iubita? Treci imediat de posteste ,lasa scuzele,ca cine stie daca mai prinzi o alta minunata ocazie de a posti.Cum zice si Amuleta,ia-o incetisoru',cate o zi la rand,si nici n-ai sa simti cand a trecut postul.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
megbeng spune:
ma primiti si pe mine aici? v-am tot citit din umbra pana acum, dar aveti dreptate: e mult mai usor sa postim impreuna, sa facem schimb de retete culinare, sa putem spune seara uite, inca o zi in care nu am injurat (eu recunosc , am problema asta la volan, dar stiu ca ma pot controla), n m-am certat cu soacra, nu m-am gandit de rau la adresa vecinilor :D
in alta ordine de idei, am inteles ca nu e pacat sa incerci sa concepi un copil in post, nu? eu sunt dupa o sarcina pierduta, deja stau pe tusa de vreo 4 luni si nu mai am rabdare...
va imbratisez pe toate, sunteti minunate!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
conchita spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Conchita,cum adica nu te simti vrednica,iubita? Treci imediat de posteste ,lasa scuzele,ca cine stie daca mai prinzi o alta minunata ocazie de a posti.Cum zice si Amuleta,ia-o incetisoru',cate o zi la rand,si nici n-ai sa simti cand a trecut postul
mai Irina, mi-a stat inima in loc cand am citit. si-am si recitit, ca poate am inteles eu gresit...te rog, zi-mi ca nu ai vrut sa se inteleaga ca o sa mor maine si nu mai apuc sa tin post in viata asta. ai avut vreo premonitie sau ai vrut sa spui altceva? :-)
Postul de mancare e usor, nu e nici o problema, ca nu-s mancacioasa si nici innebunita dupa carne. pentru mine, Postul nu inseamna abtinerea de la mancare in primul rand, ci curatirea sufletului si a mintii. dar cu gandurile stau cam prost- a trebuit sa fac un vaccin cand m-am transferat la universitate in ianuarie si am aflat abia dupa aceea ca trebuie sa aman bebe cu cateva luni. nu-s in stare sa ma retrag din lume acuma, ca sa postesc, cu inima si mintea. tocmai ca galagia lumii ma ajuta sa nu ma mai gandesc la nimic important. plus ocupatiile frivole... asa ca, de ce sa ma mint ca as tine postul numai prin dieta (care ar fi usoara), cand inima e oricum hai-hui, departe de smerenie? asa ca, vezi si tu ca nu-s vrednica si nici nu am de gand si nici nu ma mai intereseaza. ce-o fi sa fie o sa fie si basta. am obosit. si daca asta e ultima mea sansa sa tin post, foarte bine, fie.
irina.c. spune:
quote:hi,hi,Conchita,Doamne fereste,n-am avut nici o premonitie.Sa dea Domnul sa traim cu toate multi ani fericiti,dar parca ce stim noi?Suntem siguri doar pe clipa prezenta ,nu stim ce va mai fi maine si daca vom mai fi.Cum zice si Sfanta Scriptura ,Astazi e ziua mantuirii,deci astazi sa postim,astazi sa ne rugam,astazi sa fim mai buni,si de rest are grija Dumnezeu.Tine macar postul de mancare,daca poti,si ai sa vezi ca Dumnezeu te va ajuta si cu celelalte.Mie mi-a placut tare mult cum a zis Parintele Paisie Aghioritul,Dumnezeu e un delicat,nu da buzna peste noi,daca noi nu ne aratam deschisi sa-l primim.Iar prin postul trupesc ii aratam Domnului ca vrem sa facem un mic efort pentru El,iar El ne da restul.
Originally posted by conchitaquote:mai Irina, mi-a stat inima in loc cand am citit. si-am si recitit, ca poate am inteles eu gresit...te rog, zi-mi ca nu ai vrut sa se inteleaga ca o sa mor maine si nu mai apuc sa tin post in viata asta. ai avut vreo premonitie sau ai vrut sa spui altceva? :-)Postul de mancare e usor, nu e nici o problema, ca nu-s mancacioasa si nici innebunita dupa carne. pentru mine, Postul nu inseamna abtinerea de la mancare in primul rand, ci curatirea sufletului si a mintii. dar cu gandurile stau cam prost- a trebuit sa fac un vaccin cand m-am transferat la universitate in ianuarie si am aflat abia dupa aceea ca trebuie sa aman bebe cu cateva luni. nu-s in stare sa ma retrag din lume acuma, ca sa postesc, cu inima si mintea. tocmai ca galagia lumii ma ajuta sa nu ma mai gandesc la nimic important. plus ocupatiile frivole... asa ca, de ce sa ma mint ca as tine postul numai prin dieta (care ar fi usoara), cand inima e oricum hai-hui, departe de smerenie? asa ca, vezi si tu ca nu-s vrednica si nici nu am de gand si nici nu ma mai intereseaza. ce-o fi sa fie o sa fie si basta. am obosit. si daca asta e ultima mea sansa sa tin post, foarte bine, fie.
Originally posted by irina.c.
Conchita,cum adica nu te simti vrednica,iubita? Treci imediat de posteste ,lasa scuzele,ca cine stie daca mai prinzi o alta minunata ocazie de a posti.Cum zice si Amuleta,ia-o incetisoru',cate o zi la rand,si nici n-ai sa simti cand a trecut postul
Hai te rog mult nu mai fi suparata ca trebuie sa-l amani pe bb un pic,,profita acum de libertate ,ca dupa aia o sa fie mai greu.Ai sa vezi ca totul va fi bine.Haideti sa va povestesc ceva frumos,despre cat de mare e puterea rugaciunii.La biserica unde merge prietena mea,este o mamica care avea doi copilasi,nascuti prin cezariana,si era insarcinata cu al treilea.In timpul celei de-a treia cezariene nu stiu ce s-a intamplat si a intrat in coma profunda,medicii nemaidandu-i sanse de viata.Parintele a facut apel la toata lumea sa se roage pentru mamica aceasta si pentru copilasii ei.Si ca sa vedeti minune dumnezeiasca,femeia si-a revenit,spre uimirea medicilor.A anuntat parintele in biserica vineri seara,dupa Sf. Maslu.Prietena mea mi-a spus cat de impresionata a fost cand a auzit.Asa ca sa nu subestimamn puterea lui Dumnezeu,care ne da toate cele spre folos,daca ne rugam cu credinta.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today
Sabina spune:
http://www.treklens.com/gallery/Europe/Romania/photo116678.htm
Pt Conchitoaia si sot de Amuleta:)
Post usor.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
irina.c. spune:
Sabinelule,post usor si tie!Megbeng,bine ai venit printre noi,sigur ca te primim cu drag!
Despre conceperea unui copil in post,Biserica,prin marii sai duhovnici,nu recomanda acest lucru.Postul e o perioada de infranare si in domeniul intim.Acum daca ai asteptat patru luni,ce mai inseamna inca una jumate?Desigur,tu decizi cum crezi mai bine si sfatuindu-te cu sotzul tau si cu duhovnicul,daca ai unul.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
today