Caricaturile

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Hannen, Isus al nostru este Printul Pacii. Isus, nu numai ca ne promite imparatia Sa vesnica de pace si bunatate, dar El ne si face capabili sa gasim pacea in noi insine si in altii.
Daca citesti in Biblie descrierile procesului si rastignirii lui Isus, ai sa vezi ca reprezentau un fel de comedie pentru majoritatea gloatei. Iti dai seama, sa-L vezi pe Acela care pretinde ca este Fiul lui Dumnezeu imbracat intr-o mantie tipatoare, incoronat cu spini si atarnand, in cele din urma, sub semnul batjocoritor de 'Rege al iudeilor". insa, rasul din acea zi a fost scump platit. Cat de scump? Aceasta trebuie s-o descopere ei...Numai Judecatorul divin va face dreptate.
Chiar si asa, la cruce, Isus i-a iertat pe toti. Pe soldatii care au batut piroanele, pe iudei, pe romani, pe toata multimea aia pestrita care statea gura-casca savurand spectacolul si, nu in ultimul rand pe noi, care continuam sa pacatuim de doua mii de ani.

quote:
Nu toti au studiat ca tine,ca Irina

Irino, ai trait s-o vezi si pe asta . Biata Hannen ne-a pus pe amandoua in aceeasi oala (imparat si proletar. Tu esti imparatul, fireste )

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by anghel1111

,,Intr-o Europa desacralizata modul in care musulmanii stiu sa isi apere valorile religioase poate fi un model demn de urmat " L-am citat pe Dan Ciachir

anghel

"Daca nu va iertati unul pe celalalt, nici Tatal vostru din ceruri nu va va ierta pacatele". L-am citat pe Isus.

Conchita, imi pare rau pentru ce am crezut.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Pai bine Hannen dar asta e grija si supararea ta si a musulmanilor moderati acum? Ca occidentalii risca sa puna toti musulmanii in aceeasi oala? Asta e doar o parte a problemei, problema ce isi are rezolvarea altfel: prin dovezi pt recistigarea increderii. Insa mi se pare absolut de un egosim strigator la cer ca pina si musulmanii aia moderati, ca la extremisti nu am pretentii, acum cind lumea occidentala se confrunta in ultimii ani cu atitea atacuri teroriste, cind exista oricind riscul unuia nou, cind in ultimii ani nu cred ca a mai fost in stare cineva sa calatoreasca cu un avion fara sa se gindeasca ..ca.., cind lumea occidentala traieste cu un stres maxim dn cauza pretentiilor extremistilor musulmani, acum mai nou islamizarea lumii se dovedeste a fi o dorinta adevarata a acelor musulmani si nu doar exagerari..Ei si in tot acest timp musulmanii moderati nu au o pozitie clara impotriva extremismului, daca ei ar reprezenta intradevar majoritatea islamului de ce nu se vede si nu se simte prezenta lor?! Singura pozitie clara e aia: noi nu suntem la fel, islamul e o religie a pacii si rusine occidentului ca nu ne intelege valorile.Corect ca si asta ar trebui sa fie o grija mare. Insa nu poti avea pretentia ca asta ar trebui sa fie cea mai mare grija a europeanului de rind!!! Ala de merge la servici si-si vede de casa si familia lui. El vrea doar sa fie protejat, vrea doar sa traiasca in tara lui in siguranta. E simplu! Si pt asta musulmanii moderati nu au vreo grija. Mi-e pur si simplu rau sa aud din partea moderatilor numai versete si citate. Aici lumea e laica, clara si realista. Poeziile si versetele nu-i tin de foame si nici nu-l apara. Cu ce il protejeaza pe el impotriva terorismului prezent acum in occident, faptul ca tu ca moderat ii spui versete si-i bati obrazul ca sa-i fie rusine ca ii e frica de musulmani? Frica e frica frate! Ori ca nu vrea sa se supuna regulilor islamice! E dreptul lui sa se opuna! Eu as fi preferat ca acei musulamni moderati, cind de ex ambasade din tara lor au fost vandalizate, ca vb aia tot sunt majoritari si vocea lor ar trebui sa fie auzita si respectata, sa puna la punct si sa inabuse din fasa iesirile extremiste! Nu citate si versete!Si acest exemplu cu ambasadele e doar unul, ca ocazii in care musulamnii moderati ce ne vb de islam religia pacii si iubirii, sa-si dovedeasca ajutorul impotriva terorismului si extremismului au fost enorm de multe! Ei si atunci ar fi venit si din partea occidentalior respect si incredere in ei! Cu fapte clare nu cu versete!Ori de aici nu pot trage decit 2 concluzii:1. musulamnii moderati care critica iesirile extremiste sunt putini, de regula inafara orientului si doar dau din cap din locul lor caldut, avind pretentia sa fie acceptati si de occidentali ca sunt la fel de liberi si democrati, dar si de musulamnii din tarile de origine ca sunt la fel de musulmani. 2. Musulamnii moderati sunt in nr mare, insa doar fizic nu sunt capabili de a face asemenea orori ca si extremistii, insa ideologic le dau dreptate lor, le gasesc scuze, ii accepta si ii protejeaza chiar. Cum altfel am putea interpreta ca instigatorii au fost pedepsiti doar in Liban?! Ah ok, Liban e un stat laic, cum sa uit asa un "amanunt". Pai atunci ce fel de musulamni moderati sunt aceia de accepta state islamice, unde sharia e constitutia si legile se desprind tot din ea.Cine sunt de fapt musulamnii moderati? Ce fac ei clar inafara citatelor si versetelor? De ce daca sunt majoritari pozitia lor nu e destul de palpabila? Sunt oare acesti moderati doar cei din diaspora, oameni care de multe ori sunt neacceptati de "bunii" musulmani?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

hannen,
daca sotul tau e asa moderat si om cu frica lui allah, de ce nu incepe el o contra-demonstratie, impreuna cu ceilalti musulmani moderati de care zici tu ca-s toti oripilati de faptele extremistilor?
ca n-or fi numai extremistii usor de influentat (sau manipulat, cum spuneai tu mai sus), iar cei moderati, daca s-ar lasa "manipulati" de catre cineva ca sotul tau, ar face un lucru placut lui allah. nu?

ps/ sa-mi scuzi lipsa majusculelor, asa scriu eu online, nu e o ofensa intentionata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:

,,Intr-o Europa desacralizata modul in care musulmanii stiu sa isi apere valorile religioase poate fi un model demn de urmat " L-am citat pe Dan Ciachir

anghel

"Daca nu va iertati unul pe celalalt, nici Tatal vostru din ceruri nu va va ierta pacatele". L-am citat pe Isus.

Conchita, imi pare rau pentru ce am crezut.

nici o problema, Denizelule , nimeni nu e profet in tara lui. plus ca, o santinela nu urmareste niciodata aprobarea publica, ci apararea adevarului, pentru care imi asum mereu responsabilitatea cand vorbesc sau faptuiesc. referitor la ce zice anghel11...sa facem un exercitiu de imagintatie despre ce s-ar intampla daca si restul religiilor ar fi " aparate" cum e islamul. pai, in primul rand ca Hannen aici de fata ar fi trebuit sa fie linsata pentru "mirarile" ei cum ca crestinii cred ca Iisus e Dumnezeu. sa pui asta in discutie, e blasfemie, dpdv crestin. dar, logica ne sopteste ca Hannen are dreptul sa spuna ce gandeste si sa gandeasca ce doreste fara a-i fi teama pentru propria viata daca o face. si ea stie asta, ca doar locuieste in Japan, pamant democrat. iar noi, astia de pe DC care nu respectam la comanda, respectam macar acest drept fundamental si nu se lasa cu crime si pedepse pentru opinii - libere fiind aceste opinii de la mama lor. adica de la Tatal lor, si anume Dumnezeu.

quote:
Sunt milioane de crestini care n-au vazut cum arata o Biblie ,care zic ca ccc credinta e in suflet si atit,credinta e personala si fiecare are propria-i relatie unica si personala cu Dumnezeu,vorbesc de parca ei stiu cu siguranta,de parca le-a vorbit Dumnezeu insusi ,sau de parca au vreo promisiune cu Dumnezeu.

ba chiar le vorbeste Dumnezeu. asa cum le vorbeste direct Allah miilor de neispraviti analfabeti care aleg sa se sinucida dupa ce si-au inconjurat braul de explozibil ca sa ucida alte mii de nevinovati carora Allah nu le vorbeste de nici un fel. pentru ca astora din urma, care or fi deschis coranul macar o data in viata lor, le-a sunat satanic indemnul la jihad si la crima si nu si-au putut inchipui cum cineva poate sa creada "revelatiile" unui razboinic insetat de sange si putere cum fuse mohammed.

altfel, despre care musulmani moderati vorbiti voi? ca eu stiu doar de doua feluri: fanatici si indiferenti. or, indiferenta nu vine din moderatie. ca daca am vedea moderatie, am vedea si ce propun Cleomax si Vikinga acolosha.

pe de alta parte, fanaticii aia care pun pret pe capul caricaturistului danez, nu au invatat si ei la scoala ca poti sa acoperi gura cuiva sa nu se mai exprime, dar asta nu inseamna ca i-ai cenzurat si gandirea? or despre musulmani gandim dupa faptele lor. asa ca, musulmanii ar trebui sa-si cenzureze ei faptele criminale inainte sa aiba pretentia sa taca intreg mapamondul de frica lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Intr-o Europa desacralizata modul in care musulmanii stiu sa isi apere valorile religioase poate fi un model demn de urmat " L-am citat pe Dan Ciachir
anghel

Ia te uita, alt 'pacifist'! Pai si cum anume ar trebui sa-si apere europenii valorile, asta nu ne invata "celebrul" domn Ciachir? La cate ambasade trebe sa dam foc si cam cati necredinciosi ar trebui sa ucidem? Pai sa inceapa dumnealui, uite www.brasov-hotels.ro/information/BvH-Ambasade_in_Bucuresti.ro.php" target="_blank">aici adresa ambasadei Nigeriei la Bucuresti, sa mearga dl Ciachir cu Biblia intr-o mana si cu buzduganul in celalata sa-i hacuiasca pe diplomati ca sa-si apere valorile. Ca-n evul mediu.
quote:
Originally posted by hannen
Ce e asa mirare ca nu se revolta lumea,credinta e slaba de aia nu se revolta.

Personal, ca observator 'neutru' , as zice ca e exact invers. Adevaratul credincios e acela caruia nu-i pasa ce parere au altii despre credinta lui. E cel ce accepta critica fara ca aceasta sa-i 'raneasca' ideile.
Cât de 'tare' e o credinta pe care un simplu desen o poate leza? Ce profet mai e si ala a carui reputatie e 'stirbita' de o caricatura si care trebuie aparat cu arma in mana?
quote:
Originally posted by zeynat
ar credintele sau necredintele trebuie sa fie protejate, unele lucruri sunt sacre si tabu si trebuie tratate ca atare.
...
Sunt uimita ca exista atata intoleranta, xenofobie si sarcasm

Ceea ce e sacru pentru unii pentru altii nu inseamna nimic si intr-o tara libera nu sunt toti obligati sa cunoasca toate tabuurile din toate religiile.
Mai mult, o religie e sfanta pentru fidelii ei si atat, ceilalti n-au nici o obligatie sa le respecte obiceiurile. Asta nu inseamna lipsa de respect ci libertate de opinie oricat de urate li se par unora cuvintele astea.
Iar critica unei religii nu inseamna jignirea tuturor credinciosilor! Pentru ne-musulmani Mohamed nu e decat (eventual) un personaj istoric care apartine umanitatii in egala masura, faptul ca unii l-au pus un piedestal sacru si ca se identifica cu el e treaba lor! Ceilalti au insa dreptul sa-l critice si sa-l caricaturizeze, asta nu-i face nici intoleranti si nici xenofobi, cel mult pot fi calificati drept 'infideli' (ceea ce, drept sa spun, pentru mine e un compliment!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ca sa raspund strict la intrebarea de pe prima pagina : DA, reactiile musulmanilor mi se par excesive.

Acu' ma bag nitel in vorba (prima data cind postez la un topic cu religii), mi se pare inadmisibil ca sa manipuleaza cete needucate cu niste desene. Iar mi se pare inadmisibil, ca unii (gen Ciachir, acelasi calibru cu Florin Salam ?) se gasesc interesanti sa le dea dreptate la cei din turmele manipulate ajutindu-se argumente ieftine.

Acu' o intrebare pentru Hannen aparuta intr-o caricature franceza (Cannard enchaine) reprezentind un picior cu degete : dar piciorul lui Mahomed il putem desena ?

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by doruletz

Adevaratul credincios e acela caruia nu-i pasa ce parere au altii despre credinta lui. E cel ce accepta critica fara ca aceasta sa-i 'raneasca' ideile.
Cât de 'tare' e o credinta pe care un simplu desen o poate leza? Ce profet mai e si ala a carui reputatie e 'stirbita' de o caricatura si care trebuie aparat cu arma in mana?

exact!

Serbanica talharica

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:

anghel

In urma acestui citat, ii sugerez d-lui Dan Ciachir sa se lase de scris carti teologice si se se apuce de scris carti de bucate!!!
Da' fiindca tot veni vorba de citate, dau si eu unul: "Cei care spun că Mahomed a fost pacifist sînt niste mincinosi inculti. El a folosit si a practicat violenta (...). Un atac împotriva unui musulman este un atac împotriva tuturor musulmanilor; un atac împotriva unui non-musulman în numele Islamului este un atac de apărare, efectuat în numele tuturor" (sursa: www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=932794" target="_blank">Mohammed Bouyeri, asasinul lui Teo van Gogh, 2 februarie 2006). Cum reactioneaza musulmanii moderati la o astfel de declaratie???

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lilanda
Cum reactioneaza musulmanii moderati la o astfel de declaratie???

moderatii isi pastreaza anonimatul, de parca nici n-ar exista.

http://freedomhouse.org/religion/pdfdocs/FINAL%20FINAL.pdf
linkul de mai sus ofera in intregime un raport al Center for Religious Freedom despre cartile, publicatiile si instructiunile care circula prin moscheele si universitatile americane, publicatii sponsorizate de guvernul arabiei saudite, prin ministerul afacerilor islamice. mesajul principal al acestor scursuri publicistice este ura impotriva crestinilor si a evreilor, crima si persecutia.

acum, despre mult laudatele "profesionalism, obiectivism si misiune educativa" ale celebrei televiziuni al-jazeera. "pacifistii" jihadisto-coranisti au gasit de cuviinta sa se foloseasca iarasi de binefacerile tehnologiei vestice (furand-o, adica) si sa se lanseze pe internet. ce fac baietii? pai ce se pricep cel mai bine: filme teroriste, scurt metraje oribile cu ostateci maltratati si ucisi, ba chiar video-clipuri muzicale pe ritm de rap care proslavesc victoriosul atac de la WTC si ameninta cu altele asemanatoare (rap-urile astea prind de minune la tinerii musulmani britanici). organizatia asta se numeste Brigade of Media Jihad si se lauda cu: "Our objective is to undermine the morale of our enemies, dash their hopes and dreams and reveal the truth of what is happening in Iraq. The media war is an integral part of the war on the ground"; "We have succeeded in attacking 1 600 forums and electronic addresses through which our messages have reached 60 000 people". au ales internetul pentru un motiv simplu: ca nu poate fi controlat. ce face al-jazeera? la fel, ce se pricepe cel mai bine, si anume sa dea pe post video-urile astea horror, mentionand, in culmea cinismului, ca sursele nu pot fi verificate. al-jazeera nu e decat un post de propaganda jihad cu continut criminal si instigator la crima, iar cine incearca sa faca roz din negru-satanist se face, pur si simplu, complice la crima. ignoranta nu e o scuza si nici frica. tacerea in fata terorii, doamnelor si doamnelor, ucide. mai ales noi, romanii, ar trebui sa fi invatat lectia asta, ca doar am vazut unde ne-a dus tacerea lasa si nepasarea in timpul comunismului. avem datoria, oriunde ne-am afla, sa luam atitudine.

Mergi la inceput