Caricaturile
Raspunsuri - Pagina 7
hannen spune:
quote:
Originally posted by cait
Zeynat eu una sper ca nu toti care au pierdut cate ceva sa devina sinucigas..Chiar aseara aratau ca in Polonia au facut reclama la o bere cu Iisus care asculta muzica la casti si l-au mai si pus pe cutia de bere..S-au rasculat niste clerici dar nimic mai mult..Acum la TV la stiri erau manifestatii la Jakarta si dadeau foc la ambasada USA din cauza caricaturilor..cred ca se exgereaza totusi :nu ne convine ceva punem bombe, foc si dam drumul la amenintari.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Ai dreptate,si aici exista diferite reclame cu Iisus.Sta el tolanit intr-un jiltz cu doua pipitze care-i fac vint.El tot in valuri su o coroana pe cap,probabil frunze de maslin.Si intra lumea in audienta sa-l intrebe cite ceva din viitor.
Apar doi japonezi care-l intreaba cind o sa vina cutremurul cel mare pe care il asteapta japonia.El de colo plictisit zice "nu stiu"
Cei doi indignati ,"pai cum nu stii,nu esti tu Dumnezeu?"Atunci lui Iisus i se aprinde o lampita si zice "aaa sa-l intreb pe tata"
Fuge el si se trinteste la pamint in rugaciune,pipitzele din jur la fel si apoi vine gafaind,"ei?" il intreaba cei doi,El de colo "se pare ca nici EL(tatal) nu stie"
Frumos nu????
Ce e asa mirare ca nu se revolta lumea,credinta e slaba de aia nu se revolta.Sa stii ca nici eu,nici alte milioane de musulmani n-am iesit in strada sa dam in cap,sa ardem steaguri sau altele.Ne-am revoltat si noi,am dezaprobat si-atit!
Pt. asta trebuie sa fiu insultata mereu si sa-mi fie insultata religia?Pt. faptele unora?Fiecare plateste pt. ce face si voi ziceti ca nu sunteti in masura sa judecati pe altii.
Atunci de ce judecati toti musulmanii si Islamul dupa faptele unora dintre ei???
-------------------------------------------
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
(Coran 42:13)
hannen spune:
quote:
Originally posted by conchita
ma onoreaza apelativul, multumesc, draga bereta roz.
ura pe care o vezi tu in mesajul meu e in ochii privitorului. daca musulmanii ar fi plantat floricele in jurul WTC, pe model mineresc, ai fi auzit aplauze prelungite din partea mea. la subiectul inchis de Qsar, nu stiu cine a inceput ofensele, amintind de muste si parasute, sau de cei care, sub lupa clarvazatoarei Hannen, n-au citit nici Biblia, nici Coranul (fiind ei niste tampiti cu foliculina la cote maxime). interventia mea continea demonstratii cum ca voi, deschizatoarele de drumuri tolerante, cam mintiti poporul cu televizorul - caci, nu e asa, insusi Coranul dezminte afirmatiile voastre cum ca am avea acelasi Dumnezeu.
Ori te lasa memoria,ori suferi de mania persecutiei.
Si pina la urma cum e,ai citit Biblia?ca pe mine nu m-ai convins
Permite-mi sa o intreb pe Qsar cum ii place subiectul?il savurezi ?
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
mate spune:
quote:
Originally posted by hannen
Pt. asta trebuie sa fiu insultata mereu si sa-mi fie insultata religia?Pt. faptele unora?Fiecare plateste pt. ce face si voi ziceti ca nu sunteti in masura sa judecati pe altii.
Atunci de ce judecati toti musulmanii si Islamul dupa faptele unora dintre ei???
Hannen,vezi tu,problema e ca "unora" astia se pare ca sint multi,mai multi decat moderatii ca tine si celelalte fete...Si atunci,cand vezi ca majoritatea se manifesta asa,calificativul e pus,musulmanii sint violenti,rai,ard steaguri,condamna celelalte religii.Nu-mi spune ca fac asta pentru ca sint religiosi si religia inseamna totul pentru ei...ca te contrazici cand sustii ca e religia pacii.Mai fetelor,lasati cearta ca nu aduce nimic bun si constructiv,cred ca prea mare atentie s-a dat desenelor astora de catre toata lumea,in fond sint doar niste desene...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Cine da din coate...departe ajunge...
hannen spune:
Nu mate,nu am sa zic ca fac aceasta pt. ca sunt religiosi.
Cei care fac fapte reprobabile,evident gresite ,o fac dintr-o proasta intelegere si necunoastere a religiei.
Masele sunt usor de strinit,stii spiritul de turma.Poate multi habar nu au despre ce este vorba.Poate unora li se indruga cine stie ce prostii...Nu vreau sa le gasesc scuze,insa cei exagerati gresesc.
Profetul Mohammad a avertizat de asemea ca extremele ne sunt dusmani.Sa nu exageram si sa nu ducem absolut nimic la extreme,sa fim moderati in absolut totul.
De aceea imi pare rau pt. ca religia ,Islamul este cu totul si cu totul altceva decit ce se crede acum in lume.
Si nu mai condam pe cei care nu stiu ,pe cei care ne condamna asa cum o faceam inainte.Nu-i mai condamn decit ca nu se informeaza,sa stie adevarul...dar cel mai mult acum ii condamn pe cei care "construiesc" o asa imagine Islamului.
Crezi ca mie imi place ce vad??Crezi ca eu sunt de acord?
Aseara vorbeam cu sotul meu,stii ce mi-a zis?
"Cum sa omor eu un om nevinovat doar din cauza ca este de alta religie?Allah il tine in viata nu?Allah ii da cele necesare de trebuinta,hrana,apa ,daca Allah nu l-ar vrea in viata nu i-ar da toate acestea.Cu ce drept ma duc eu cu un pistol sa-l omor pe cel pe care Allah insusi il hraneste?
Zilnic pamintul si marea se roaga lui Allah "Lasa-ma sa-i inghit pe cei ce nu cred ,dar zilnic raspunsul lui Allah este daca i-ai fi creat tu ,i-ai fi lasat,ai fi avut mila cu ei.Aceasta este Mila Mea,fiecare zi este o sansa pt. ca ei sa creada!"
Asta a fost raspunsul sotului meu.Vezi tu un asa om capabil sa-si puna o bomba in circa si sa se urce intr-u school bus??
irina.c. spune:
Hannen,tu sau sotzul tau,sau celelalte fete n-ati face asa ceva.Dar am o nedumerire,seful ala de moschee,pe care l-am vazut aseara ca a pus 1 milion de dolari recompensa pe capul ziaristilor,n-a citit Coranul?Ca tu zici ca acesta indeamna la mila,dar seful religios a zis ca nici gand,trebuie omorati,ca sa se spele onoarea islamului.Zi si tu,cel putin eu sunt tare confuza,ce sa mai cred?E totusi un sef religios,nu?Nu stiu cum e organizarea in islam,daca ala vorbeste de-aiurea si incalca cuvintele Coranului(dupa cum sustii tu),nu-l trage nimeni la raspundere,nu-l "cateriseste"?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
denizel spune:
originally posted by hannen
quote:
Ai dreptate,si aici exista diferite reclame cu Iisus.Sta el tolanit intr-un jiltz cu doua pipitze care-i fac vint.El tot in valuri su o coroana pe cap,probabil frunze de maslin.Si intra lumea in audienta sa-l intrebe cite ceva din viitor.
Apar doi japonezi care-l intreaba cind o sa vina cutremurul cel mare pe care il asteapta japonia.El de colo plictisit zice "nu stiu"
Cei doi indignati ,"pai cum nu stii,nu esti tu Dumnezeu?"Atunci lui Iisus i se aprinde o lampita si zice "aaa sa-l intreb pe tata"
Fuge el si se trinteste la pamint in rugaciune,pipitzele din jur la fel si apoi vine gafaind,"ei?" il intreaba cei doi,El de colo "se pare ca nici EL(tatal) nu stie"
Frumos nu????
Ce e asa mirare ca nu se revolta lumea,credinta e slaba de aia nu se revolta.
Hannen,
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
cait spune:
Mama doamne..daca nu ne manifestam si nu dam foc la nimic credinta e slaba..
Uitati aici un articol care sincer pe mine m-a traznit.
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?section_title=Externe&article_title=175053
Războiul caricaturilor aruncă lumea înapoi în Evul Mediu
În Nigeria, creștini africani arși de vii în biserici
de Romulus CAPLESCU
16 persoane, majoritatea africani de origine creștină, au murit în urma gravelor tulburări care au avut loc în orașul Maiduguri, capitala statului (provinciei) Borno, din nord-estul Nigeriei. T ulburările au început după ce poliția a încercat să împrăștie cu gaze lacrimogene o manifestație de protest a africanilor de origine musulmană împotriva caricaturilor ofensatoare la adresa Profetului Mahomed. Mulțimea înfuriată, purtând săbii, bare de fier și bâte, a devastat centrul orașului, dând foc bisericilor creștine și magazinelor care aparțineau creștinilor. Cea mai mare parte a victimelor au murit arse de vii înăuntrul bisericilor, scenele atroce evocând autodafeurile din timpul Evului Mediu. Uneia dintre victime, surprinsă pe stradă, manifestanții i-au atârnat de gât un cauciuc de automobil pe care, stropindu-l cu benzină, i-au dat foc. Incidente de mai mică amploare s-au înregistrat și în provincia învecinată Katsina.
"Ministrul cu tricourile" își dă demisia
Grave tulburări au avut loc și în orașul Benghazi, din Libia, unde manifestanții au atacat Consulatul Italiei, în semn de protest față de gestul ministrului italian Roberto Calderoli, care a distribuit tricouri cu caricaturile incriminate, purtând el însuși un asemenea tricou. Tulburările s-au soldat cu 10 morți în rândurile manifestanților. La cererea premierului Berlusconi, ministrul, care aparține partidului Liga Nordului, cunoscut pentru pozițiile sale împotriva imigranților musulmani, a fost nevoit să-și dea demisia. La rândul lor, autoritățile libiene, care au condamnat incidentul, l-au suspendat pe ministrul de interne al țării, până când ancheta va stabili cine sunt vinovații.
11 milioane de dolari recompensă de fiecare caricaturist ucis
Între timp, Danemarca și-a închis ambasada din Pakistan, iar Pakistanul și-a rechemat pentru consultări ambasadorul din Danemarca. Un cleric musulman din orașul pakistanez Peshawar a promis o recompensă de peste un milion de dolari și o mașină celui care va ucide pe unul dintre caricaturiști, iar un alt cleric, de data aceasta din statul Uttar Pradesh, a supralicitat, ridicând recompensa la 11 milioane de dolari. Unul dintre caricaturiști, Kurt Westergaard, care trăiește ascuns de teama de a nu fi ucis, a declarat că nu regretă nimic.
Fostul președinte american Bill Clinton a apreciat că publicarea caricaturilor a fost o greșeală, iar președintele Pakistanului, Pervez Musharraf, a cărei poziție este vulnerabilă în cazul în care demonstrațiile de protest vor continua, a condamnat în termenii cei mai vehemenți caricaturile. Organizația Reporters sans Frontieres a lansat un apel pentru eliberarea a șapte ziariști aflați în închisori în Yemen, Siria și Algeria pentru că au publicat caricaturile din singura dorință de a-și informa cititorii.
Pai asta e normal sa dai foc unui concetatean doar pentru ca e alta religie..Au dreptate cu Evul mediu ...
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
hannen spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Hannen,tu sau sotzul tau,sau celelalte fete n-ati face asa ceva.Dar am o nedumerire,seful ala de moschee,pe care l-am vazut aseara ca a pus 1 milion de dolari recompensa pe capul ziaristilor,n-a citit Coranul?Ca tu zici ca acesta indeamna la mila,dar seful religios a zis ca nici gand,trebuie omorati,ca sa se spele onoarea islamului.Zi si tu,cel putin eu sunt tare confuza,ce sa mai cred?E totusi un sef religios,nu?Nu stiu cum e organizarea in islam,daca ala vorbeste de-aiurea si incalca cuvintele Coranului(dupa cum sustii tu),nu-l trage nimeni la raspundere,nu-l "cateriseste"?
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Da Irina,dupa opinia mea si a altora vorbeste aiurea.Sau cel putin sunt instigati cine stie in ce fel,n-am idee ce le ajunge la ochi sau la urechi.Unii afla ceva ,altii afla altceva.
Si nu e vorba dupa cum sustin eu,eu stiu ce vorbesc si in ciuda citatelor care le scoate si le arunca conchita aiurea pe aici,e simplu de tot,lecturarea Coranului ti-ar lamuri niste dileme.
Nici eu nu stiu cum e organizarea prin diferitele state islamice ,nici ce prioritate are educatia religioasa corecta.
Dar probabil ca prost,din moment ce asa aleg unii sa spele onoarea islamului.
Nu uita,Islamul are patru mari scoli si interpretarile difera,in sensul ca unii iau totul mai lejer,altii duc totul la extreme(este ceea despre care ziceam ca am fost avertizati de catre Profet)
Si unii sunt prea cap de catari,adica nu pricep nimic in afara de felul cum au fost educati.Sotul meu are experiente cu musulmanii din jurul lui care nu suporta sa-i corecteze sa sa-i invete/sfatuiasca nimic(ma refer la moschee in adunarile de vineri unde el vede multe lucruri gresite).El citeste mult,incearca sa inteleaga cit mai bine si cind vede o greseala incearca sa o indrepte,dar daca n-ai cu cine vorbi?Nu toti sunt dispusi sa se indrepte si sa corecteze.Chiar daca stiu ca gresesc prefera sa spere ca vor fi iertati ...In cazul asta ce sa facem,sa-i indreptam cu forta?Nu se poate,nu?
hannen spune:
quote:
Originally posted by denizel
originally posted by hannen
quote:
Frumos nu????
Ce e asa mirare ca nu se revolta lumea,credinta e slaba de aia nu se revolta.
Hannen,
" Maamiii, ûi place pielea ta. E ca de câltitzE :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizel,eu n-am zis-o cu rautate ,ci cu parere de rau.Si nici nu m-am referit la cineva in mod special,la tine,Irina sau alti crestini pe care-i cunosc.
M-am referit la cei care se amuza pe seama bancurilor,glumelor despre Dumnezeu,Iisus,sau alte cele dintre cele sfinte.
Majoritatea rid sau ridica din umeri cind se intimpla sa se puna in scena ceva in genul piesei lui pippidi,reclame cu Iisus.
Si mereu ,ce sa facem noi?De asta am zis ca ccc credinta-i slaba.Oamenii nu mai pun mare pret pe religie,toti stiu atit suntem crestini asa ne-am nascut,asa i-am gasit pe parintii nostri...si restul e un fel de inertie.
Sunt milioane de crestini care n-au vazut cum arata o Biblie ,care zic ca ccc credinta e in suflet si atit,credinta e personala si fiecare are propria-i relatie unica si personala cu Dumnezeu,vorbesc de parca ei stiu cu siguranta,de parca le-a vorbit Dumnezeu insusi ,sau de parca au vreo promisiune cu Dumnezeu.
Nu toti au studiat ca tine,ca Irina.Nu toti si-au pus intrebari despre Creatorul lor.
Spune gresesc?
Nu am vrut sa te jignesc,nici pe tine nici pe altcineva.Asa cum am zis ,am zis-o cu tristete.
anghel1111 spune:
,,Intr-o Europa desacralizata modul in care musulmanii stiu sa isi apere valorile religioase poate fi un model demn de urmat " L-am citat pe Dan Ciachir