Biblia (6)
Raspunsuri - Pagina 25
denizel spune:
fdoina, vad ca nu esti doar in trecere, asa ca iti urez si tie un uelcam calduros (adicatelea hot ).
Iti putem oferi ceva? Coffee? Tea?... Me?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
quote:?? pe table de piatra au fost scrise doar cele 10 porunci evreiesti si atat,iar asta tot din Sfanta Scriptura o stim,ca nu exista tablele de piatra ca dovada.Vreau sa zic ca Dumnezeu n-a scris nimic cu mana Lui proprie(cu exceptia mentionata)deci nu inteleg ce vrei sa spui,poate detaliezi.Adica ar fi fost mai bine daca tot ce se dadea omenirii ar fi fost cele 10 porunci sau cum?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by ManyHope
in schimb, daca ne ramanea neschimbata ca prima data, scrisa pe table de piatra de degetul LUI, atunci n-o mai puteam noi oamenii plia dupa chefurile noastre inovatoare.
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
cataghe spune:
quote:
Originally posted by ManyHopequote:
Originally posted by Jocelyn
ManyHope deci sa inteleg ca nu apartii nici unei credinte? Pur si simplu crezi in Dumnezeu si il asculti fara sa mergi la nici o biserica? -am incercat sa fac un rezumat, zi-mi te rog daca am inteles bine
...... ASTA se intzelege ori se intepreteaza?
Ca "a crede pur shi simplu" vine ca o neapartenetza la nici o eclesia ? shi poate nici n-ar fi destul ?? .......
De fapt am numele inscris in registrul unei biserici ...daca asta era problema... asha presupunez io, ca nu am vazutara cu ochishorii myei proprii shi personali registrul ala, daaaa la prima ocazie fac un xerox shi il public ii ghini ??? ...iar biserica n-o numesc care-i, ca shi cum ash reprezenta-o, ca nici ea nu m-a numit pe mine ca s-o reprezint...asha ca suntem chit !!!
Cu Biblia aia...mai vorbim ceva au ba?
--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
Mai Manyhope, zau, decat sa raspunzi in stilul asta la intrebari... eu personal ma lipsesc. Uite, asta numeam eu stilul "aluziv". Stii foarte bine ca ai fost intrebata daca mergi la vreo biserica/casa de rugaciune/ce vrei tu si daca da, la care. Ce e asa greu de priceput? Sau raspunzi, sau nu, e simplu, nu le mai imbarliga atata, te rog eu.
Joce, nu m-am suparat pe nimeni, pur si simplu m-am saturat de discutiile astea in contradictoriu intre "tabara" BO si "tabara" NP, atata tot. Nu va suparati nici voi pe mine, va rog.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
cataghe spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Dumnezeu nu ne-a dat Biblia ca scop, ci ca mijloc. Asa ca daca vrei sa iti faci cornete din ea cata vreme stii ce scrie acolo si incerci sa respecti, e ok.
Perfect corect/drept/adevarat ai vorbit in prima propozitzie, dar in a doua.... ce le mai amesteci mai Cataghe...ce le mai amesteci! ...va sa zica exista dupa tine Un Scop pentru Biblia asta c-o avem, insa ea fiind numai un simplu mijloc, se poate a face ci din ea cam ce ii trece prin cap persoanei... suna ingrozitor de asemanator cu faimosul dicton pamantean (shi foarte ne_ceresc!): "scopul scuza mijloacele"! - cu asta tu imi dai doar prilejul sa-mi intaresc convingerea ca "formatul original" al Bibliei in rezumat a fost cel mai adecvat pentru noi oamenii(dintr-o anume perspectiva), caci de cand o avem la dispozitzie pe hartie scrisa, uite ca putem sa-i indoim shi rasucim foile shi intzelesurile in pliuri,forme shi interpretari care mai de care mai... 'origami'_ste, in schimb, daca ne ramanea neschimbata ca prima data, scrisa pe table de piatra de degetul LUI, atunci n-o mai puteam noi oamenii plia dupa chefurile noastre inovatoare...sa facem ce vrem cu ea... atata doar ca era cam greu de avut fiecare persoana cate o Carte... la cate tone ar fi cantarit
Daca ar fi asha mai Cataghe, daca nu forma ar conta, ci contzinutul numai, iar cu forma orice s-ar putea face, atunci nicicand nu s-ar cuveni noua a cinsti trupul mort al unei persoane cu o viatza sfanta din care duhul a plecat la Cel Care cheama duhurile...ci "trupul ar putea shi sa fie aruncat la caini"! ... este sau nu este?
(nu te supara te rog ca tzi-am apreciat cam cu indrazneala spusele, caci pentru mine tot cel mai mult conteaza ca ai spus ceva foarte bine, decat ca ai spus shi ceva nu tot asha de grozav... ca tot asha am invatzat shi eu pas cu pas shi putzin cate putzin!)
--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
Manyhope, nu te supara, insa esti departe rau de tot de ceea ce am vrut eu sa spun. Acuma, daca iti face tie placere, cum spuneam, sa batem campii, e ok, da' te rog eu mult nu imi mai atribui elucubratii care iti apartin si pe care eu nu le-am spus/scris/gandit/niciodata.
_
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
?? pe table de piatra au fost scrise doar cele 10 porunci evreiesti si atat,
Cum mai Irina ? "porunci evreieshti" ? eshti sigura ca asta ai vrut tu sa scri? poate totushi e o gresheala de dactilografie...
quote:
...iar asta tot din Sfanta Scriptura o stim,ca nu exista tablele de piatra ca dovada.Vreau sa zic ca Dumnezeu n-a scris nimic cu mana Lui proprie(cu exceptia mentionata)deci nu inteleg ce vrei sa spui,poate detaliezi.Adica ar fi fost mai bine daca tot ce se dadea omenirii ar fi fost cele 10 porunci sau cum?
E simplu: in formatul ala original, "samantza" aceea de Biblie, "rezumatul" Scripturilor in Cele 10 porunci, a fost scrisa pe table de piatra, pe doua table din piatra - din moment ce scrie asha in Biblie,imi pare c-ar trebui sa nu mai se puna macar pentru noi problema sa dorim a le pipai, ca sa ne convingem ca au existat shi ca inca mai exista ...(bineintzeles ca mai exista inca...da Slava Domnului! ca nu le mai pipaie mainile oamenilor) ; in afara de altele care or fi fost "Ratziunile" de-a se alege piatra ca suport... probabil durabilitatea sau rezistentza in timp o fi fost intre ele, din faptul ca pietre a ales sa fie scrisa pe ele Legea initziala/fundamentala, nu lemnul,nici papirus sau piei de animale, nici pe tablitze de lut sau mai stiu eu pe ce...ba inca nici nu a aplicat scrisul ca pe vreo scriere imprimata cu vreo vopsea, ce in timp poate se estompa, ishi pierdea stralucirea sau chiar disparea de tot, ci pietrele au fost ca incrustate, sapate, ca daltuite adica, s-au scris in materialul lor Cele 10 Porunci; ei bine, numai aspectul asta luat izolat shi ne deschide ceva sa intzelegem ori sa interpretam(cum vretzi voi sa o luatzi! :) :
in acea "forma de prezentare", incrustata in piatra adica, Acele 10 Porunci ne-au fost date ca fiind dupa cum le-a fost Datatorul, caci dupa cum EL este Neschimbat, dupa cum Hristos a fost pus Stanca pe care Shi-a zidit Biserica shi tot EL ca "piatra din capul unghiului cladirii", la fel pietrele afishau o Lege intranzitorie, de neschimbat, de nealterat, ceva de la care sa nu se mai adauge sau sa se mai scoata...sa se sublinieze sau sa se accentueze... O Lege Veshnica, Dumnezeiasca, Unica shi Neschimbatoare, de origine cereasca pentru oamenii de pe pamant .... care oameni s-au dovedit rapid incapabili s-o tzina in formatul ala...acei care au primit-o aidoma primilor oameni din gradina Edenului au reactzionat...asha ca "prin pogoramant", nu doar suportul Scripturilor a devenit pielea sau hartia cea rasucibila in fel shi chip... dar chiar shi contzinutul,mesajul Bibliei, intzelesurile shi invatzaturile din ea, in mainile oamenilor a ajuns cum sti (shi se stie!) sa fie indoit shi rasucit shi cipopartzit chiar... cauza durerii asteia a fragmentarii gruparilor creshtinilor gasindu-se la "adaptarea" care fiecare shi-a facut-o originalului mesaj al LUI shi prin Biblie dat noua!
Adica mai Irina, daca forma se pastra neschimbata, poate shi contzinutul ar fi ramas chiar acelash-acelash-acelash! la fel de original shi "ne-completat"/ne-alterat cu nimica-nimica-nimica... ca nu avea ce a facut EL nevoie de vreo adaugire sau perfectzionare... insa forma nu s-a pastrat...de la piatra s-a trecut la maleabila hartie...iar in ce priveshte contzinutul... de la intzeles s-a ajuns la interpretari...shi cine mai stie in timp cat de departe de original se mai poate ajunge pe calea asta a permisivitatzii, a tolerantzei, a "hartiei" ca suport...hartie care permite sa se impatureasca din ea fel de fel de figurine in fel shi fel de scopuri ne-cereshti... asha ca se ajunge pana la a folosi unele persoane Biblia ca shi cum ar face din foile ei 'cornete pentru "bomboanele agricole" '... adica o degradeaza/trivializeaza la maxim fatza de Scopul pentru care a fost data, prin modul in care o intrebuintzeza !
Se intzelege? destul de "detaliata-i" paralela intre forma shi contzinut ce-am indraznit? clar e ca de nici forma nu se respecta, pai cu contzinutul cu care e muuult mai greu...nu va fi deloc mai bine? realitatea inconjuratoare nu asta arata? nu se trece prin forma ca sa se ajunga ca contzinut? iar daca trecand prin forma ajungi la contzinut shi forma nu mai e asha importanta, va deveni oare pentru o persoana duhovniceasca VREODATA un fel de "obiect al batjocorii" sau "cornet de semntze"? chiar "mijlocul" prin care shi-a atins Scopul?
quote:
( asta ce-i? tu-mi "detaliezi" mie ce-i asta?)
ManyHope spune:
quote:
Mai Manyhope, zau, decat sa raspunzi in stilul asta la intrebari... eu personal ma lipsesc. Uite, asta numeam eu stilul "aluziv". Stii foarte bine ca ai fost intrebata daca mergi la vreo biserica/casa de rugaciune/ce vrei tu ...
1. da merg.
quote:
si daca da, la care.
2. ..."care,unde,cand,cum,cu cine,cu ce shi de ce"... ...(nu completez).
quote:
Ce e asa greu de priceput? Sau raspunzi, sau nu, e simplu, nu le mai imbarliga atata, te rog eu.
Da, e foarte greu mie a pricepe cum vine asta, ca te intereseaza pe tine cel mai mult de mine! Daca ash fi ceva, ar veni ca-s "persoana de incredere", iar de-ash fi altceva, ar veni ca "nu valorez nici cat o ceapa degerata"? partida unde am afilierea ma defineshte pe mine (mai ales aici in mediul virtual!) mai bine decat ma definesc eu prin ceea ce scriu? pe mine cautzi tu a ma citi,iar nu cuvintele de pe monitorul tau shi contzinutul/ intzelesul lor, ca sa vezi de-tzi poate fi ceva de folos shi tzie ...totushi?!
quote:
Manyhope, nu te supara, insa esti departe rau de tot de ceea ce am vrut eu sa spun. Acuma, daca iti face tie placere, cum spuneam, sa batem campii, e ok, da' te rog eu mult nu imi mai atribui elucubratii care iti apartin si pe care eu nu le-am spus/scris/gandit/niciodata.
... paaaai... io chiar nu ma supar, da "nu ai spus/scris"...respectiv/implicit "gandit" ? ...asha o fi cum zici,se poate...da ciudat...mie mi-a aparut ca mesaj de-al tau cu "... Biblia...ca mijloc. Asa ca daca vrei sa iti faci cornete din ea cata vreme stii ce scrie acolo si incerci sa respecti, e ok." - "ok." ar insemna "in regula" sau "acceptabil" presupun...ca la restul io n-ash prea avea dubii despre ce s-ar fi vrut a se spune...numa cu "ok."-ul ala...
In fine, hai sa lasam astea de vrei shi sa ne intoarcem la chestiune, daca nu te-ai plictisit shi nu tzi-ai pierdut interesul de tot sa intzelegi ce am vrut sa arat!
Iata ce-tzi propun: hai sa incercam sa trecem de la discutarea principiilor la o aplicatzie concreta,la ceva practic shi din care ne lamurim poate mai bine!
Iata cum ma gandesc eu: am in minte un episod anume din Biblie, o intamplare consemnata acolo undeva, in Vechiul Testament mai precis(daca n-ai nimica impotriva), unde se intampla ceva ...nedefint,neexplicat in Biblie; e un loc anume,un pasaj la care eu personal ii stiu intzelesul...nu conteaza de unde il stiu, da il stiu shi acolo in Carte nu e scris; eu itzi pun tzie dinainte pasajul respectiv, tzie shi la toata lumea ce vrea sa participe,invitatzia fiind generala shi din partea mea generoasa, iar tu (sau cine vrea) sa propui raspunsul la intrebarea care se pune despre acel lucru ce nu se stie precis, ca nu este scris acolo...sa incerci tu sa interpretezi sau sa spui intzelesul... tu sau oricine vrea sa participe la "joc", fara limita de timp... potzi sa te gandeshti oricat shi cu oricine impreuna, potzi sa consultzi orice bibliografie sau comentarii ale Bibliei vrei tu,potzi sa incerci oricate raspunsuri...shi pe ghicite daca vrei sa le iei la rand de oricate ori vrei, tu sau oricare...sa vedem daca potzi tu in vreun fel(in ORICE fel!) sa afli intzelesul a ce voi intreba ...adica Acel Intzeles...ca poate in felul asta practic,concret vei intzelege care este diferentza dintre interpretare shi intzeles la care m-am referit?
Vrei Cataghe?
Sa stitzi ca nu caut sa prind pe nimeni in vreo capcana sau sa fac de rushine pe careva cu propunerea acestui "joc"(sa-i zicem!) shi nu voi rade de nimeni orice ar spune,oricat de departe de raspunsul corect ar fi cu oricare shi oricate incercari - e ceva din Biblie care nu e scris acolo, eu va intreb shi sa vedem de stitzi intzelesul care e sau nu il stitzi shi numai avetzi interpretari ca raspunsuri ! Practic-concret-la obiect...shi simplu...e foarte simplu...e chiar simplu de tot...nu e nici o complicatzie!
Vrei Cataghe? ...sau daca tzi-o fi "nu stiu cum" sa ai atata "curaj" cat sa trecem impreuna "pe mana mea" de la "partea teoretica" la un exercitziu concret cu Biblia pe masa...uite, propune tu de la tine ceva in genul asta, adu-mi tu dinainte din Biblie ceva cu interpretari multiple shi sa vedem ce voi raspunde eu, de ma voi putea apropia de intzelesul unic sau nu!
Vrei sa intzelegi ce am inceput a spune sau vrei numai ...altceva...sa sti io mai stiu ce despre acest user sau io mai stiu ce altceva?!
cataghe spune:
Nu, Manyhope, multumesc, dar nu vreau. Te cred pe cuvant ca tu esti detinatoarea intelesului pasajului cu pricina si sunt mai mult decat convinsa ca nici o incercare nu te va multumi pe deplin. Dar poate vrea altcineva, cine stie. Eu prefer sa ma abtin deocamdata sa mai comentez ceea ce scrii pt ca e clar ca asa cum eu nu pricep prea bine ceea ce scrii tu, nici tu nu pricepi ceea ce scriu eu, de unde rezulta ca intre noi doua comunicarea nu merge prea stralucit.
Ti-am spus, te-am intrebat despre "apartenenta" religioasa (ca vad ca orice cuvant folosesc nu e pe masura asteptarilor tale) in speranta ca iti voi intelege mai bine pozitia, nu ca sa-i spun lu' Popeasca de la trei la ce biserica mergi tu, din punctul asta de vedere chiar nu ma intereseaza. Asteptam fie un raspuns clar, fie sa spui "nu vreau sa raspund/nu consider relevant pt discutie/ma priveste" sau ceva asemanator. Daca nu s-a putut, nu s-a putut, asta e, haide sa ne oprim aici.
_
irina.c. spune:
quote:E un cuvant al par.Serafim Rose.Daca ai citit Scriptura inseamna ca stii cine-s nebunii si de ce lumea in care traim e paradisul lor.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
( asta ce-i? tu-mi "detaliezi" mie ce-i asta?)--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
Serafim Rose
ManyHope spune:
Cataghe inseamna ca "la revedere!"
quote:
Nu, Manyhope, multumesc, dar nu vreau. Te cred pe cuvant ca tu esti detinatoarea intelesului pasajului cu pricina si sunt mai mult decat convinsa ca nici o incercare nu te va multumi pe deplin.
Itzi multzumesc oricum de participare, iti multzumesc shi ca ai atata incredere cat sa ma crezi "pe Cuvant"!
Dinspre partea cu "multzumirea mea deplina"...cu "deplinatatea" e mai greutz un pic, dar cu multzumirea nu-i pentru mine,pe aia o am cam totdeauna shi cam orice ar fi...pentru ca nu ashtept sa mi se faca/dea din afara, ci mi-o fac/"cosntruiesc" eu shi am grija de ea sa nu mi-o pierd, ci sa mi-o pastrez = nici nu-mi mai e foarte greu...greu a fost numai pana am descoperit ce shi cum se face ! () ...adica NU asta ar fi fost problema ...cel putzin nu din partea mea sa sti!
quote:
Dar poate vrea altcineva, cine stie.
Ash! Se shi vede cata lume da buluc...parca ash fi io "un zbir" shi ash lua pielea de pe cineva cu o ghicitoare din ceva din Biblie...
...daca pe tine nu te intereseaza...pe restul lumii...itzi dai seama ca "shi mai shi"!
(de ce sa spun ca nu ma ashteptam...de vreme ca mai surpriza ar fi fost mie sa fi indraznit tu sa zici "da"... mi-ar fi placut desigur sa trecem shi dincolo de copertzile Biblie cu discutzia...sa-mi spui tu mie,eu tzie...nu conta asta, conta ca nu e o tema ce shi-a epuizat resursele de-a ne aduce ceva de folos la oricare din noi = dar asta e! atata a fost sa fie! multzumesc Cataghe pentru cat a fost!)
Iata, profit de ocazia ce-mi oferi aici shi retrag oferta mea publica ce-am facut in mesajul anterior, nu mai e valabila, a fost pe masa shi acuma nu mai e, ramane "intzelesul" ala la mine doar.
quote:
Eu prefer sa ma abtin deocamdata sa mai comentez ceea ce scrii pt ca e clar ca asa cum eu nu pricep prea bine ceea ce scrii tu, nici tu nu pricepi ceea ce scriu eu, de unde rezulta ca intre noi doua comunicarea nu merge prea stralucit.
"Cand intzeleg ca nu intzeleg"...deja e un pas inainte in intzelegere totushi...!parerea mea"!
Va sa zica...pana la urma imi dai implicit dreptate cu "chestiunea" de la care incepusem:
INTELES = cand cineva recepteaza exact(sau foarte aproape!) sensul intentzionat de emitent!
(adica ce eu pare-se ca n-am reushit fatza de cuvintele tale in mult prea mare masura... sorry!)
iar
INTERPRETARE = cand receptorul pricepe altceva decat a intentzionat emitentul!
( lucru care mie zici ca "mi-a reushit" din plin shi pentru care m-ai amendat pe buna dreptate instantaneu... pentru ca "interpretarile" nu-s chiar placute sau dorite shi nici nu se chiar lasa in circulatzie ashaaaa..."la liber" de cine a spus ce a fost "talmacit" aiurea! )
Va sa zica...pana la urma-urmelor se cunoashte ca nu-i vorba numai de o deosebire pur semantica intre cele doua, ca ar fi doar cuvinte sinonime care ("conform DEX") ar desemna acelash lucru... practica o dovedeshte ca nu-i asha! este?!
(Cum se poate face ca pentru unele persoane le e drept sa nu tolereze a le fi interpretate spusele lor proprii shi personale, in schimb acelash lucru le pare in regula sa se face Cuvantului LUI...poate asha o fi shi pentru ca Biblia ca shi carte simpla, ca shi obiect proprietate personala, cumparat pe proprii bani sau primit in dar shi posedat deplin...ar fi un obiect ca oricare altul de fapt, proprietarul poate face cu el/ea absolut orice vrea... apoi probabil doar un pas mai e ca shi "contzinutul" Bibliei sa fie aidoma tratat...de vreme ce Acel Care le-a Vorbit nu Se manifesta cu opozitzie fatza de interpretarile celor scrise in respectiva 'carte', inseamna ca sunt libere shi bine-venite chiar... probabil... ...hmmmm !! oare asha o fi? )
Sa sti Cataghe ca te intzeleg cand zici ca "daca 'mai-marii' fac asta, desigur ca shi noi 'mai-micii' avem dreptul...ba chiar datoria sa urmam pilda 'mai-marilor' noshtrii!"
(daca pe asta macar oi fi prins-o corect cat de cat...sper!)
Sunt de acord cu tine, cu oricine, in privintza asta, ca atata vreme cat altceva nu avem la dispozitzie, ne folosim de ce avem shi cautam ce e mai bun din ce ni se ofera...adica de ne lipsesc Intzelesurile, atunci utilizam bunele interpretari! > nu este nimic nedrept aici shi asta fac shi eu... insa de la asta pana la a afirma sus shi tare ca "INTERPRETARILE SUNT CELE MAI BUNE CA-S FACUTE DE CEI MAI BUNI DINTRE NOI!"...sau ca "Intzelesurile nu mai trebuie luate in calcul, caci daca nu le am eu,atunci inseamna ca NICI NU EXISTA! inseamna ca nu exista nicaieri shi la nimeni shi nici nu are rost sa fie cautate, ca nu mai se pot afla shi rezulta automat ca perfecte ne sunt interpretarile la cele din Biblie nelamurite..." - asta mie nu-mi pare a fi chiar asha O dreapta atitudine...mai ales shi mai ales cand vine ca o "dreptate dualista", binara, cu unitatzi de masura diferite cand vine vorba de "cuvinte personale versus Cuvintele din Biblie"! un fel se "dreptate acordata functzie de functzie" = sa sti ca eu de asta ...shi de asta tzi-am spus shi itzi mai spun inca o data ca m-ash bucura sincer nu atata de tare ca sa te intzelegi tu cu mine, ci muuult mai tare de te-ai intzelege tu cu tine, de ai fi adica tu in armonie,in concordantza cu tine insatzi, cu insushi duhul tau !
quote:
Ti-am spus, te-am intrebat despre "apartenenta" religioasa (ca vad ca orice cuvant folosesc nu e pe masura asteptarilor tale) in speranta ca iti voi intelege mai bine pozitia, nu ca sa-i spun lu' Popeasca de la trei la ce biserica mergi tu, din punctul asta de vedere chiar nu ma intereseaza. Asteptam fie un raspuns clar, fie sa spui "nu vreau sa raspund/nu consider relevant pt discutie/ma priveste" sau ceva asemanator.
Ba nicidecum mai Cataghe, nici vorba de desconsiderare fatza de tine sau dispretz-sfidare la adresa cuiva...mai curand dimpotriva ash zice io (ca pe undeva rushinea apare in conditzii de un oarecare respect shi consideratzie! nu?!) - ce spui tu chiar, anume "pozitzia mea", eu vreau chiar sa fie a mea proprie, nu a "grupului"! ca nu vreau nici cu meritele altora sa ma asociez ca sa beneficiez de un statut nemeritat de bun in ochii cuiva...shi nici invers nu-mi convine defel... ca sa ma trezesc a avea din partea ta(ori a oricui) vreo apreciere-depreciere din pricina mai stiu eu carei "aratari de ...om" care apartzine poate de de aceiashi "denominatziune" cu mine - eu aici nu sunt decat in ceea ce fac, ceea ce spun shi atat...alte "elemente ajutatoare" consider ca doar mi-ar "imbunatatzi" sau poate "polua" imaginea shi eu n-am nevoie, pentru ca nici nu voi muri shi nici nu voi trai pe baza a ce face sau cum este congregatzia Bisericii mele, ci numai conform propriei mele vietzi voi avea parte de Judecata LUI cea Dreapta...iar daca asha va fi atunci, acum de ce sa imi fac altfel? pentru ca asha face toata lumea? nu-i destul...nu pentru mine,ca eu nu vreau sa fiu ca "toata lumea" shi nici nu voi a merge acolo unde merge "lumea toata", ci voi a ajunge acolo unde pot eu,eu insumi sa ajung,acolo unde merit eu shi numai eu,sufletul meu singur fara nici o eticheta/firma atashata!
(...iar daca era sa fiu asha...sa spun pe bune cum sta treaba...de fapt trebuia s-o fi inceput asta inca mai din urma......alta era drept&corect s-o fi lamurit/raspuns inainte de asta cu "apartenetza religioasa"...iar daca n-am ajuns nici la "gradinitza"...ce sa caut la "facultate"?!)
quote:
Daca nu s-a putut, nu s-a putut, asta e, haide sa ne oprim aici.
Corect. Hai !
Cataghe itzi urez intzelegere shi multzumesc cu toata sinceritatea pentru rabdarea ta cu mine!
Pa!
ManyHope spune:
Irina,
Serafim Rose
quote:
Originally posted by irina.c.
E un cuvant al par.Serafim Rose.
(Stiam asta.)
quote:
Daca ai citit Scriptura inseamna ca stii cine-s nebunii si de ce lumea in care traim e paradisul lor.
( citat-am io putzintel Scriptura, scrie acolo de nebuni shi de lume shi de traire scrie, dar:
- "paradis" am impresia ca-i un termen propriu catolicismului...shi nici nu "se traduce" chiar exact la fel cu termenul ordodoxiei de "Rai"... imi pare adica ca nu prea corespund 100% perceptziile despre Paradis shi Rai ale celor doua Biserici...asha o fi oare? iar de o fi...ce-o cauta la tine? asta m-a mirat!
- este evident "o licentza literara", e expresie frumoasa numai... despre faptul ca lumea asta e asha cum e ea...
insa,
# ce fel de "traire" potzi avea intre nebuni? ...mai curand ai shanse "a muri", a te degrada intre "nebuni" decat a te insanatosha...
# nebunii n-au cum sa aiba "un paradis"...nu poate fi un loc in care sa se simta ei fericitzi shi bine din moment ce chiar ei inshishi sunt "ne-buni"...adica oricum ar strica orice le-ar fi lor bine...
# ... - ar mai fi, da iaaaar apar ca despicand prea in lungi mesaje "firu-n patru" ...doar ca mi-a parut mie cam nefericita "semnatura" asta noua a ta ...pentru tine adica...la alta lume mergea ca o manusha zic io, da pentru tine... stiu shi eu... a fost doar o impresie personala,nu o lua in seama, merci pentru "detalierea"-model de concizie a ta ! )