Biblia (6)
Raspunsuri - Pagina 26
Adela99 spune:
ManyHope de ce nu vrei tu sa fi generoasa, asa cum ai zis?
ma feresc sa interpretez ca probabil n-am inteles, de aceea te si intreb
ManyHope spune:
Adela99 m-ai fi prins...daca era sa fie vorba ca voiam sa ma scap eu pe mine !!! Presupun ca te referi la oferta-mi de-a evidentzia in mod interactiv diferentza dintre Intzeles shi interpretare, utilizand un pasaj anume din Biblie caruia eu ii stiu Intzelesul shi despre care in circulatzie n-am aflat decat interpretari a fi...da poate ma inshel in privintza asta, cine stie?!
(era vorba despre un anume aspect dintre cele care in Biblie istorisesc despre judecatorul Ghedeon.)
Oferta am luat-o de pe masa, pentru ca n-am pus-o de prima data ca sa fac io parada de minusculele-mi cunoshtintze din Biblie sau ca sa testez/dau de rushine priceperea cuiva de pe aici, sa scot ochii cuiva sau mai stiu io ce...era doar un argument ce aparea mie doar ca potrivit in discutzia respectiva!
Cum discutzia s-a incheiat, cum nimeni nu s-a interesat in timp util sa vrea sa participe, gata...pentru mine personal mi s-a luat bucuria de-a impartashi public acel detaliu..."fiecare lucru are vremea lui"...nimic nu tzine veshnic... ocaziile ori se prind, ori nu shi nu se mai intalnesc unele din ele niciodata...asha e lumea asta "cu nebuni"(cum Irina shi-a semnat! :) ...aici exist shi eu... ma potrivesc ashadar, ma conformez... ca oricum, numai copilului foarte mic i se da mancare ca shi gata mestecata, insa cand putzin creshte shi inadins ca sa creasca shi sa se dezvolte, oricarui copil i se da mancare pe care sa shi-o mestece singur/a ..."bucate tari" adica = deci la ce bun sa pun eu pe masa asta "mancare mestecata"? sa ma scuipe copii cu ea varsand-o? nu merci! a fost shi nu mai e shi gata....ca noi oamenii avem limite fiecare, chiar shi presupusa mea generozitate tot foarte limitata e ...daca e ....asta e... poate altceva alta data...poate...mai ma gandesc !
Multzumesc de intrebare Adela99 , e frumos din partea ta ca te interesezi, da sper tzie ca te interesezi mai degraba despre cele folositoare tzie din Biblie decat despre mine! ...decat ce fel oi fi sau n-oi fi eu...o simpla faptura trecatoare shi de indoielnica valoare/folos pentru tine sau oricare...
Urmatoarea persoana la deschis Biblia! Poftitzi va rog ! (nu va inghesuitzi va rog!!! poftitzi in ordine!!!)
tanita spune:
[quote="ManyHope"]Urmatoarea persoana la deschis Biblia! Poftitzi va rog ! (nu va inghesuitzi va rog!!! poftitzi in ordine!!!)[/quote]
si pentru spovedanie se sta la rand? as dori sa discut cu staretul daca se poate sau cu cineva disponibil.
iata intrebarea mea: e vreo diferenta intre a curvi si a preacurvi?
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
Cum discutzia s-a incheiat, cum nimeni nu s-a interesat in timp util sa vrea sa participe, gata...pentru mine personal mi s-a luat bucuria de-a impartashi public acel detaliu
mi se pare un pic nedreapta chestia asta cu "in timp util", pentru ca aici intram fiecare cand are timp si chiar vrem sa ne fie util - timpul petrecut p-aici ... in fine oi incerca sa mestec singura, deschizand Biblia (si azi am s-o deschid si la Judecatori)
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Adela99
mi se pare un pic nedreapta chestia asta cu "in timp util", pentru ca aici intram fiecare cand are timp si chiar vrem sa ne fie util - timpul petrecut p-aici ... in fine oi incerca sa mestec singura, deschizand Biblia (si azi am s-o deschid si la Judecatori)
Da Adela99, ai dreptate asha e cu timpul shi disponibilitatea shi cu sincronizarea, e chiar foarte "nedreapta chestia asta" dupa mine, nu doar "un pic"! de fapt viatza e nedreapta prea ades, oamenii sunt nedreptzi shi fac nedreptate unii altora... uite ca nici eu nu fac vreo exceptzie shi nici nu incerc macar sa fac dreptate la toata lumea...pentru ca-mi pare imposibil sa pot impaca pe toata lumea... a satisface shi pe care e de la rasarit simultan cu cine provine de la apus = la fel de oamenii totzi dinspre partea mea.... cineva oricum va avea nemultzumire de ceva...singur EL este Drept...eu... aaaa... eu ma straduiesc 'preferentzial', aleg ba asha, ba invers...dupa puterile shi posibilitatzile mele ! dar shi dupa dreptul meu !!
Itzi dau dreptate pentru ca ai Adela99 ! shi constat totodata ca e mai simplu a cere dupa dreptate, a pretinde dreptate, dar e mai greutz un pic a o implini desavarshit!
(daca tot zici ca vrei a deschide shi la cartea "Judecatorii" din Biblie, cauta de citeshte shi la capitolul 7 prima parte, iar de observi ceva ce ar lipsi de acolo shi ceva ce s-ar putea interpreta in fel shi chip, pune-mi un pm...cand ai tu timp...iar de-oi avea shi eu timp, poate tzi-oi raspunde; e drept asha?)
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Adela99quote:
Originally posted by ManyHope
Cum discutzia s-a incheiat, cum nimeni nu s-a interesat in timp util sa vrea sa participe, gata...pentru mine personal mi s-a luat bucuria de-a impartashi public acel detaliu
Adela, deh, daca n-ai fost pe faza... Al'data stabileste-ti si tu ca lumea prioritatile si mai lasa alte alea - daca intri aici tot la doo ore si cinci minute poate o prinzi pe Manyhope si in toane mai fericite.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by tanita
iata intrebarea mea: e vreo diferenta intre a curvi si a preacurvi?
Da, in Biblie curvia se refera la relatiile sexuale inaintea casatoriei si preacurvia se refera la relatiile sexuale extramaritale, cu alte persoane sau cu alta persoana decat cea cu care esti casatorit.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
denizel spune:
quote:
Adela, deh, daca n-ai fost pe faza... Al'data stabileste-ti si tu ca lumea prioritatile si mai lasa alte alea - daca intri aici tot la doo ore si cinci minute poate o prinzi pe Manyhope si in toane mai fericite.
Tare as vrea sa inteleg si eu cum de a ajuns ManyHope fata rea a topicului asta...:(
Cred ca fiecare dintre noi am avut momentele in care am aratat cat de usor deranjabile putem fi (din motive mai mult sau mai putin de inteles pentru ceilalti). Poate de aia mi se pare ciudat ca, dupa ce i se spune lui MH in repetate randuri ca mai "mai bine nu", avem pretentia sa insiste sa ne convinga.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Tare as vrea sa inteleg si eu cum de a ajuns ManyHope fata rea a topicului asta...:(
Cred ca fiecare dintre noi am avut momentele in care am aratat cat de usor deranjabile putem fi (din motive mai mult sau mai putin de inteles pentru ceilalti). Poate de aia mi se pare ciudat ca, dupa ce i se spune lui MH in repetate randuri ca mai "mai bine nu", avem pretentia sa insiste sa ne convinga.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Da' cine a zis ca e fata rea? Si care "repetate randuri"? Mi-a propus mie un exercitiu si eu am refuzat din considerente pe care le-am explicat, Adela si-a exprimat interesul si a fost "respinsa" pe motiv ca vezi draga Doamne nu a ridicat mana la timp si acuma oferta de vara a expirat. Mie mi se pare o atitudine copilareasca, dar poate exagerez si eu raspunzand cu ironie la atitudini care imi par copilaresti. Restul "repetatelor randuri" n-au nici o legatura cu discutia de fata, pur si simplu am fost in dezacord si eu am recunoscut ca mi-e greu sa ii inteleg stilul de discurs, fapt de care s-au mai plans si altii.
Dar oricum ar fi, imi cer scuze tuturor celor carora le-am creat neplaceri, inclusiv (sau mai ales) tie si lui Manyhope.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
denizel spune:
Catalina, si tie !
hai ca editez : dupa ce i s-a spus in nenumarate randuri ca bate campii + ca nu se intelege nimic din ce scrie. E corect acum?:)
Acuma, daca tot se vorbeste atata de cat e de criptica Manyhope, presupun ca s-ar putea ca nici eu sa n-o inteleg de fapt . De un lucru insa sunt f. sigura: daca as fi fost in locul ei, "oferta de vara" de care pomeneai (si nu ma refer strict la ultima "oferta") ar fi stat muuuult, muult mai putin in vitrina. In mod sigur nu as fi pierdut atat de mult timp ca sa explic ce si cum, mai ales in conditiile date. ma cunosti doar, nu?
E atat de greu sa vorbesti despre Dumnezeu, incat am ajuns la concluzia ca e o alegere destul de...riscanta sa o faci pe un forum.
Asa ca, am sa ma folosesc de cuvintele Gandacelului si zic si io ca o sa iau o pauza (sper) luuuunga de forum .
pe toata lumea!