Biblia (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Draga Madalina, acum m-am uitat la "test".
Uite ce cred eu:
- Duhul lui Dumnezeu lucreaza la mintea oamenilor, indiferent daca ei merg sau nu la biserica, daca sunt crestini sau nu, pentru ca El vrea "ca oricine crede sa nu piara ci sa aibe viata vesnica". Lucrarea lui Dumnezeu uneori dureaza chiar si o viata de om, pana cand acesta il recunoaste si Il alege pe Dumnezeu.
Sa nu creada cineva ca numai crestinii, de un fel sau altul, vor ajunge in imparatia lui Dumnezeu!
Intreg capitolul 2 din Romani, lamureste atat de bine acest aspect. Dar ca sa aleg o fraza pentru a raspunde "testului" iata Romani 2,14-15: "Cand Neamurile (care erau considerati pagani), macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele."
- Pe de alta parte, Dumnezeu se foloseste de unii oameni pentru a-si face lucrarea de mantuire a altora, fara ca primii sa beneficieze de viata vesnica (probabil ca si Iuda, cat timp a fost impreuna cu ceilalti ucenici si cu Iisus, a influentat o parte din cunostintele lui sa se apropie si sa asculte invataturile Domnului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Manyhope, ma risc si eu cu un raspuns :
Eu zic ca acea femeie este "valoroasa pentru Cer", cum spui tu, pentru ca nu a cautat in mod special placerea in viata, nu a cautat fericirea cu orice pret pe acest pamant si nu si-a zis "merit si eu sa-mi traiesc viata, ca o viatza am", ci a luat viata asa cum a fost, si-a pastrat patul neintinat si in plus a mai si reusit sa-l ierte si sa-l primeasca inapoi !
Dar ma gandesc ca si daca nu l-ar fi primit inapoi pe sotzuŽ ratacitor, eu cred ca tot n-ar fi gresit ! daca ar fi reusit sa-l ierte, asta ar fi fost de ajuns si apoi sa-si traiasca viata in continuare fara el, ca si pana atunci.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

ManyHope: Prin traire si bunatate. Dumnezeu nu ne vrea farisei. Asa cum, in timpul vietii, nu s-a limitat la a-i vindeca doar pe evrei, nu se va limita nici acum doar la ortodocsi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Cleomax, daca tot mi-ai dat ultimul cuvant... era evident de la prima ta postare cam cat valora pentru tine botezul ortodox...

fdoina... nici macar in ultimul tau cuvant nu ai gasit sa spui ceva de bine, macar pentru cineva care nu e protestant deci despre care nu ai presupus din start ca se inchina lui Satana. Nu stiu cum poti privi de sus pe atatia oameni si sa-ti dai cu parerea, atat de sigura pe tine, despre cat de credinciosi sunt ei.
Nu stiu ce fel de profesoara esti si cred ca nu e treaba mea sa ma bag, dar daca la niste discutii in mediu virtual sustii asemenea idei si mai ai si curajul sa insinuezi ca din cauza noastra ar fi plecat hannen si yank, chiar stau si ma gandesc cum ai trata un copil dintr-o familie protestanta care este in clasa ta.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iubibubi

lipsesc putin si uite ce se intampla, tz, tz

mai copii, discutia noastra a debutat altfel: ca un schimb de informatii, pareri, interpretari, intrebari etc. de exemplu, se aduce in discutie un citat din biblie si fiecare isi expune punctul de vedere, fie el conform unei anumite dogme, fie ca interpretare personala. si atat, fara verdicte, fara concluzii, fara plan de actiune pe viitor, fara a avea pretentia ca un anumit punct de vedere este adevar absolut sau o cale necesar de urmat.

constat ca suntem off-topic de cateva pagini incoace

a ne adanci intr-o disputa Dumnezeu ortodox/catolic/protestant/greco-catolic/si celelalte produce, dupa cum se vede, doar distrugerea oricarui rezultat al scopului povestii noastre. eu, personal, sunt departe de a fi experta in zona dogmelor vreuneia dintre religiile enumerate sau nu, cu atat mai mult ne-pozitionata sa emit judecati pro sau contra. ce am cautat in topicul de fata au fost informatiile/cunostintele/intelegerea. si, probabil, discutand si intelegand, voi putea sa vad cat de aproape de ce credeam eu e Dumnezeul meu personal... marturisesc cu bucurie ca multe dintre postarile de pana acum m-au ajutat.

I.www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei&Mara

iubibubi, eu sunt dispusa sa discut in continuare si orice intrebari ai...go ahead.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Ceva frumos pentru cine vrea sa citeasca.

Acceptarea

"Atunci cind este vorba despre noi, lucrurile am vrea sa fie pozitive , adica sa fim acceptati , sa fim intelesi de cei din jurul nostru.
Insa in toate domenile vieti cotidiene ne confruntam cu accest lucru : neacceptarea. In primul rind cred ca acest flagel al neacceptarii celor din jurul nostru, a acelora din casa noastra , a acelora din familia noastra, a acelora din biserica noastra este undeva ascuns in felul nostru de dispozitie.

Dispar proiecte frumoase, se rup relatii, copiii pleaca de acasa, familiile se destrama, biserica slabeste, spiritualitatea este tot mai rara, pentru ca nu am acceptat ceva sau astazi acceptam ceva gresit. Exista aici o sabie cu doua taisuri care de cele mai multe ori produce frica, si, in final, taieturi din care curge sange.

De cele mai multe ori a accepta pe cineva implica un anuma risc. Poate cei care nu sunt pregatiti astazi sa accepte pe oricine, au experimentat un esec sau cunosc efectele unei deceptii. A fi acceptat de cei din jurul tau este o favoare, a fi inteles este un lucru mare, a fi acceptat si inteles in acelasi timp este o binecuvantare.

Cat de rar se gaseste acesta binecuvintare ? Atunci cand suntem rugati sau ajutati sa acceptam pe cineva, atat de greu se poate ajuge la un rezultat, deoarece vrem sa verificam fiecare amanunt, vrem sa stim dinainte riscurile si, rareori privim la imaginea pozitiva a unei reusite care ne poate aduce victoria.

Poate chiar tu care citesti aceste cuvinte ai experimentat acest lucru. Este totusi un mare eveniment care s-a petrecut in univers si care va ramane vesnic un exemplu pentru omenire. De la Cine sa invatam acceptarea ? De la Cel care ne-a acceptat inainte de a ne naste, de la acel care ne-a salvat si ne-a invatat marea lectie a acceptarii.

Isus a renuntat la tronul Sau ceresc, la maretia Sa, si a acceptat un corp omenesc. A acceptat pe oameni asa cum au fost, l-a acceptat pe Iuda. A acceptat crucea. A acceptat coroana de spini, a fost batut, scuipat, batjocorit, palmuit, neinteles, respins, si in final a murit. Dar a inviat.

Acceptarea are de a face cu iubirea, cu privirea, cu jertfirea, cu sentimentele noastre si in final cu dispozitia noastra de a accepta. Atunci cind intelegi toate acestea te intrebi de ce a acceptat El chiar totul ? Este o lectie pentru noi.

A accepta pe cei de langa tine, pe cei de aproape si pe cei de departe, asa cum sunt, este o binecuvintare si o datorie. El, Isus este si astazi cu aceia care stiu sa accepte pe oricine, fara a cantari riscurile, fara a fi speriati de urmarile unei esec. As dori sa gresesc ca am acceptat pe oricine chiar cu riscuri , decat sa nu accept pe nimeni si in final sa nu accept nici pe Isus.

El nu s-a oprit numai la acceptare noastra, ci a mers mult mai departe : ne-a oferit in dar Mantuirea. Numai daca Il primesti pe El, daca il accepti si Il intelegi poti sa primesti una din marile binecuvantari ale cerului. A accepta este un risc pentru cei care vad doar aproape, si o mare binecuvintare pentru cei care vad departe … pina in vesnicii."

"Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare si un chimval zanganitor.
Si chiar daca as avea darul proorociei si as cunoaste toate tainele si toate stiinta, chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu are pizma, dragostea nu se lauda, nu se umfla in mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
Dragostea nu va pieri niciodata." 1 Corinteni, cap. 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Jocelyn, !

Am cautat si eu ceva despre dragoste si am gasit minunatii in 1 Ioan.

Trebuie sa ne iubim unii pe altii (3.11)
Cel care nu-si iubeste fratele nu este de la Dumnezeu (3.10)
Noi stim ca am trecut din moarte la viata pentru ca ii iubim pe frati (3.14)
Cel care iubeste nu ramane in moarte (3.14)
Oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si-L cunoaste pe Dumnezeu (4.7)
daca spune cineva: "Il iubesc pe Dumnezeu" si isi uraste fratele este un mincinos (4.20). Cum poate cel care nu-si iubeste fratele, pe care l-a vazut, sa-L iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu L-a vazut?

Se spune ca Ioan, cand a ajuns la adanci batraneti si nu mai putea sa umble era dus la biserica de altii si, intotdeauna cand vorbea zicea: "Copilasilor, iubiti-va unii pe altii! Este porunca Domnului"
Ce sa mai zic? Dragostea ar trebui sa fie cea mai puternica arma a bisericii. Dragostea- fara de care toate celelalte daruri ale Duhului nu sunt de nici un folos.
"Chiar daca mi-as da toate lucrurile la saraci, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si n-as avea dragoste, nu mi-ar folosi la nimic"
Ce pasaj vrednic de meditatie!
Darul de a vorbi ca ingerii, de a prooroci, de a vea toata cunostinta, darul credintei care poate muta muntii, darul darniciei pana la ultimul ban, chiar darul de a fi martir, toate sunt in zadar daca nu avem Duhul Dragostei crestine.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Jocelyn, Denizel

Apropo de iubire, am si eu o poezie frumoasa:

Am căutat iubirea...

Am căutat iubirea ca pe-o cetate sfântă
ca pe un cer de cântec în lumea de dureri.
Am dat năvală-n lume spre tot ce ochiu-ncântă.
Si-am întâlnit durerea. Dar cerul nicăieri.

Am căutat iubirea ca patrie voioasă
ca pe-un pământ edenic de pace troienit,
să spun odată clipei: "Rămâi, esti prea frumoasă!"
Si-am străbătut pământul, dar pace n-am găsit.

Am căutat iubirea ca pe un cer al firii.
Si-am vrut să-i ies în cale cu ramuri de finic,
să sorb din cupa lumii nectarul fericirii.
Si-am spart în țăndări cupa, căci n-am găsit nimic.

Am căutat zadarnic. Dar într-o primăvară,
am întâlnit în cale deodată un drumet.
Pe umerii Lui trudnici purta o grea povară,
o sarcină de zdrente si cioburi fără preț.

Trecea pe-o cărăruie întâmpinând batjocuri,
lăsând să-i rupă câinii din haină câte-un fald.
Urca pe colti de stâncă. Si-n urma Lui, pe-alocuri,
vedeai pe piatra rece sclipiri de sânge cald.

Si totusi în privire avea un cer de taină
cum n-am văzut în lume în ochii nimănui.
Si-am vrut să-i smulg povara. Dar am căzut cu spaimă,
căci mult prea grea era povara Lui.

M-am ridicat degrabă si L-am ajuns din urmă
să aflu ce comoară în sarcină a strâns.
Dar am simtit că viata ca de-un prăpăd se curmă,
când am privit prin zdrente cutremurat de plâns.

Căci se vedea-n comoară un clocot ca de cloacă,
un clocotit de drojdii, un spumeg de scursuri.
Tot ce-i murdar si putred în lumea asta-ntreagă
vuia strivind grumazul sărmanei Lui făpturi.

-Dar unde duci străine povara Ta ciudată,
povară de osândă sub care-atât Te-apleci?
am întrebat drumetul. Si El mi-a spus în soaptă:
-Spre apele uitării, ca s-o arunc pe veci...

-Dar tu, vorbi străinul, urcând încet privirea,
dar tu pe cine cauti înnourat si crunt?
-Eu... am soptit în silă, eu... căutam iubirea...
-Iubirea? ... fu răspunsul străinului. Eu sunt...

Costache Ioanid

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

....
"Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare si un chimval zanganitor.
Si chiar daca as avea darul proorociei si as cunoaste toate tainele si toate stiinta, chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu are pizma, dragostea nu se lauda, nu se umfla in mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
Dragostea nu va pieri niciodata." 1 Corinteni, cap. 13

quote:
Originally posted by denizel

....
Darul de a vorbi ca ingerii, de a prooroci, de a vea toata cunostinta, darul credintei care poate muta muntii, darul darniciei pana la ultimul ban, chiar darul de a fi martir, toate sunt in zadar daca nu avem Duhul Dragostei crestine.

Fetele, sa nu va suparatzi va rog pe mine degeaba, dar am un "amendament" la cele de mai sus ( e cam inalt, recunosc ... dar acuma...asta e!)... adica nu ca as avea un adevarat amendament la Biblie nu-nu-nu! ca nu e cazul, insa socot valabil acest "amendament" la acea mult disputata mai inainte (p-aci!!) interpretare sau intzelegere a cuvintelor scrise in Biblie; acuma io ma refer strict la acestea citate direct ori indirect de voi doua mai sus, nu la altele !

(Personal, chiar ca-mi pare mai de folos sa se puna in discutzie chestiuni serioase de tipul asta,lucruri care sunt valabile pentru toata lumea, indiferent ca se trage de la rasarit ori de la apus, decat cantonarea discutziilor pe atipicitatzi si pe particularitatzi specifice, ca sa se ajunga inevitabil de fiecare data la "cearta de vorbe" a "zilei de martzi" !!)

Asadar,in loc de comentariul meu personal, voi completa direct in textul Bibliei intzelesul care - dupa convingerea mea - ar trebui prins, dar de cele mai multe ori scapa...lucru normal mi se pare,caci toate lucrurile unse aluneca,daramite cele Unse sau cei Unshi de Ungerea Cereasca !
Iata dar cum citesc eu ce este scris si ce nu este scris in Biblie:

"Chiar dacă ar fi posibil de as vorbi în limbi omenesti si îngeresti, si n`as avea dragoste, dar asa ceva nu este posibil, insa presupunand ca ar fi totusi posibil, atunci eu sînt o aramă sunătoare sau un chimval zîngănitor.
Si chiar dacă ar fi cu putinta de as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toată stiinta; chiar dacă as avea toată credinta asa încît să mut si muntii, si n`as avea dragoste, desi nu este posibil a avea vreuna din astea fara de dragoste, dar daca sa zicem ca ar fi cumva posibil, cu ele cu tot nu sînt nimic.
Si chiar dacă mi-as împărti toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-as da trupul să fie ars, si n`as avea dragoste, desi ar fi imposibil in afara dragostei sa fac una ca asta, dar sa admitem ca le-as putea face fara dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
"

Ce vi se pare? Vorbesc pe nas sauuu....

(Tu Jocelyn ai compus acest "ceva frumos"?)

Mergi la inceput

Daca as fi compus eu nu mai puneam ghilimele si nu m-as fi apreciat singura ca e frumos ce am scris. O sa pun mai tarziu si ceva scris de mine poate. Si o sa aduc si versiunea moderna scrisa de cineva la 1 Corinteni 13, nu o am acum la indemana dar sper sa va incante.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput