Biblia (6)
Biblia (5)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68198
Raspunsuri
Cleomax spune:
quote:
Cleomax, eu am multe patimi si rautati, asta e problema mea, nu vad de ce ar trebui sa te smintesti tu ca sunt si ortodocsi ca mine...
Dar cand vine vorba de dragostea aia crestineasca...nu pot sa nu zambesc cu gura pana la urechi...Dragostea aia a avut-o Iisus cand l-a intampinat pe Iuda cu "prietene", stiind ca vine sa-L vanda...a avut-o Sf Stefan, can se ruga la Dumnezeu sa nu le socoteasca pacatul celor care-l omorau cu pietre...Cand iti va face cineva o mare nedreptate...atunci te invit la o discutie despre dragostea crestineasca...pana atunci sa vorbim despre politete si toleranta, ca suna mai bine...
te inteleg, doina, si eu am multe patimi si rautati, totusi nu as avea niciodata puterea sa le acuz pe fetele protestante ca ser inchina unei religii luciferice, cand in fiecare zi ele nu fac altceva decat sa-l ridice in slavi pe isus christos.
nu inteleg de ce ai zambi la ideea de dragoste crestineasca, in sminteala mea eu chiar cred ca aia este piatra de temelie a crestinismului, este ce a avut isus mai de pret sa ne invete. tu preferi sa discutam despre politete si toleranta, ok atunci trebuie sa-ti spun ca ai dat dovada ca-ti lipsesc ambele
fdoina spune:
Asta da, Cleomax, mie imi lipsesc amandoua, nici nu am afirmat eu ca le am, eu doar spuneam ca pe astea ai putea sa le pretinzi ...
Si apropo, oi fi fost tu botezata ortodox, da vad ca nici Numele Domnului nu stii sa-l scrii cu majuscule...dar asta nu e important...tu probabil ai dragostea
Elena, eu nu vad mare diferenta intre caini si fiii diavolului...e doar o asprime de limbaj...si iarasi nu vad nici o diferenta intre anatema si l-am dat satanei...dupa mine e vorba tot de o afurisenie
Si da, e vorba de erezii, pe care nu le condamna BO ci Biserica, singura Biserica Apostolica...Si ereziile au aproape aceeasi vechime ca si crestinismul, ca discutiile astea cu icoanele, cu Invierea, cu Sf Treime, nu sunt noi...acum vreau sa zic ca protestantismul nu mai e nici macar la moda, oamenii "destepti" care-l cauta pe dumnezeu aleg yoga crestina, zen-ul crestin, new-age
Elena spune:
Doina draga, daca tu nu vezi nici o diferenta si daca nici ce spune unul din Sfintii Parinti nu ti se pare valabil, atunci asta este ! dar in cazul asta sa nu mai spui ca tu te increzi in Sfintii Parinti si nu te bazezi pe mintea/logica ta !
quote:
acum vreau sa zic ca protestantismul nu mai e nici macar la moda, oamenii "destepti" care-l cauta pe dumnezeu aleg yoga crestina, zen-ul crestin, new-age
Apai, maica, pe mine nu prea ma intereseaza ce e la moda, eu atita stiu ca pe Domnul Iisus revelat numai in Biblie vreau sa-L urmez si apoi iti reamintesc ca aici nu vorbim de mode, nici de Cosmopolitan, nici de Vogue, ci de Biblie !!
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Asta da, Cleomax, mie imi lipsesc amandoua, nici nu am afirmat eu ca le am, eu doar spuneam ca pe astea ai putea sa le pretinzi ...
neah, m-ai convins, nu-ti mai [pretind nimic.
quote:
Si apropo, oi fi fost tu botezata ortodox,
chiar am fost, da' nush' de ce am impresia ca ai impresia ca as considera-o asa o chestie extra-speciala.
quote:
da vad ca nici Numele Domnului nu stii sa-l scrii cu majuscule...dar asta nu e important...
nu mai spune.si ce altceva nu stiu? hai sa te ajut un pic, am folosit un singur i, vai, blasfemie.
quote:
tu probabil ai dragostea
pentru isus da, in fiecare clipa a existentei mele.pentru oameni, unii dintre ei- chestie care ma face pacatoasa, conditie pe care sper sa o pot depasi. pentru tine, acum? sa ma ierte dumnezeu, doar condescendenta.
si cu asta, am terminat discutia asta cu tine, ai ultimul cuvant. oops, uite ca am si dragoste
[
denizel spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Si apropo, oi fi fost tu botezata ortodox, da vad ca nici Numele Domnului nu stii sa-l scrii cu majuscule...dar asta nu e important...tu probabil ai dragostea
Doina cea Dreapta si Atotstiutoare, iti dau o tema de meditatie: crezi ca ar fi posibil ca pentru sufletul lui Cleomax sa dai vreodata socoteala in fata lui Dumnezeu?
Daca as fi in locul tau, dupa jignirile atat de grave aduse protestantelor, m-as retrage pentru vreo 2 zile sau macar n-as mai insista sa demonstrez aberatiile alea.
Dar deh, stii ce spune semnatura Elenei...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
cleomax, !
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
iubibubi spune:
lipsesc putin si uite ce se intampla, tz, tz
mai copii, discutia noastra a debutat altfel: ca un schimb de informatii, pareri, interpretari, intrebari etc. de exemplu, se aduce in discutie un citat din biblie si fiecare isi expune punctul de vedere, fie el conform unei anumite dogme, fie ca interpretare personala. si atat, fara verdicte, fara concluzii, fara plan de actiune pe viitor, fara a avea pretentia ca un anumit punct de vedere este adevar absolut sau o cale necesar de urmat.
constat ca suntem off-topic de cateva pagini incoace
a ne adanci intr-o disputa Dumnezeu ortodox/catolic/protestant/greco-catolic/si celelalte produce, dupa cum se vede, doar distrugerea oricarui rezultat al scopului povestii noastre. eu, personal, sunt departe de a fi experta in zona dogmelor vreuneia dintre religiile enumerate sau nu, cu atat mai mult ne-pozitionata sa emit judecati pro sau contra. ce am cautat in topicul de fata au fost informatiile/cunostintele/intelegerea. si, probabil, discutand si intelegand, voi putea sa vad cat de aproape de ce credeam eu e Dumnezeul meu personal... marturisesc cu bucurie ca multe dintre postarile de pana acum m-au ajutat.
fdoina spune:
Cleomax, daca tot mi-ai dat ultimul cuvant... era evident de la prima ta postare cam cat valora pentru tine botezul ortodox...
Denizel, mi-ai mai promis de vreo trei ori pana acum ca o sa ma ignori, vad ca stai cam prost cu vointa. Eu nu pot sa pretind ca am judecata ca altii, si nici ca vorbesc asa frumos, da uneori vorbitul asta frumos se transforma in fatarnicie. Stai linistita, o sa am decenta sa ma retrag, am ajuns sa inteleg de ce nu participa fetele ortodoxe la discutiile astea, si mi se pare distractiv ca la inceput eram tare multi la Biblia, s-au retras evreii, s-au retras si musulmanii, iata se cam retrag si crestinii...Biblia va apartine fetelor...continuati
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by conchita
ManyHope, cum zice Bubi cred ca e.
Hai maaai ... nu mai raspundeai o data
Merci ! = un buchetzel !
quote:
Originally posted by iubibubi
constat ca suntem off-topic de cateva pagini incoace
Io nu sa sti, ca io am cerut voie sa scriu si am propus acest pseudo-test ca pe o intamplare ce sa fie judecata conform Bibliei, nu "off-topic", nu mai zicea asha de minea ca iar !!!
Eeee... 'observez' ca lumea nu prea se inghesuie sa 'raspunza', poate ca mutra mea nu place ...mi s-ar parea logic/legic pe undeva... dar poate ca nu intereseaza si de aia nu zice multa lume ni'ka sau poate ca nu se bazeaza si se fereste lumea de datu cu batzu-n balta ...dar nu...nu cred asta.... nu cred ca lumea nu se pricepe.... mai degraba e prea nesemnificativ sau prea lung mesajul si prea complicat formulat... asta trebuie sa fie...da mai astept putzin, pentru orice eventualitate,iar pe urma va spun raspunsul corect.
Hai pa!
(PS. Sa stitzi ca putzin se cunoaste ca azi nu mai e martzi.)