Biblia (6)
Raspunsuri - Pagina 17
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by mmag
Si cum Dumnezeu spune ca in vremea sfarsitului cunostinta va creste, de ce nu am accepta ca cineva, chiar dintre noi, ar putea aduce "reflectorul" asupra unor aspecte importante?!
Ba eu accept ca este foarte posibil shi te invit sa spui ce ai de spus!
quote:
In ceea ce priveste "relele lumii", nu este o solutzie sa ne facem ca nu stim de ele.
Bine, de acord shi cu asta Mmag: adu tu in discutzie una concreta shi propune solutzia potrivita la ea, sa vedem pe urma daca este ceva practic!
Caci iata cum este scris in Carte din cuvantarea tanarului Elihu:
"Fiindca urechea deosebeste cuvintele, precum cerul gurii gusta mancarea.
Sa cercetam intre noi ce este drept, sa stim intre noi ceea ce este bine"!
De acord cu asta ?
mmag spune:
Chiar acum prezentau la actualitatzi aglomeratzia din magazine...care mai de care preocupati de oua, vin, miel si altele...stiu totzi oamenii acestia ce i-a invatzat Hristos pe ucenici cu privire la Paste?
In afara de aceasta perioada, in care sarbatoarea Pastelui este intens mediatizata, mai mult cu tenta comerciala, catzi cred cu adevarat ca Hristos a inviat si este viu de doua mii de ani?
Catzi stiu ce face Domnul Iisus acum si catzi cred ca Apocalipsa este o proorocie care urmeaza sa se implineasca, poate chiar in zilele noastre?
Catzi dintre cei ca noi, care au pretentzia ca stiu ceva mai mult decat ceilaltzi fac cu adevarat ceva pentru ca adevarul si evanghelia lui Hristos sa ajunga la totzi oamenii?
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by mmag
Chiar acum prezentau la actualitatzi aglomeratzia din magazine...care mai de care preocupati de oua, vin, miel si altele...stiu totzi oamenii acestia ce i-a invatzat Hristos pe ucenici cu privire la Paste?
In afara de aceasta perioada, in care sarbatoarea Pastelui este intens mediatizata, mai mult cu tenta comerciala, catzi cred cu adevarat ca Hristos a inviat si este viu de doua mii de ani?
Catzi stiu ce face Domnul Iisus acum si catzi cred ca Apocalipsa este o proorocie care urmeaza sa se implineasca, poate chiar in zilele noastre?
Catzi dintre cei ca noi, care au pretentzia ca stiu ceva mai mult decat ceilaltzi fac cu adevarat ceva pentru ca adevarul si evanghelia lui Hristos sa ajunga la totzi oamenii?
Bine Mmag, ai definit o situatzie de fapt care nu este chiar ideala:
oamenii sunt majoritar ignorantzi shi napasatori fatza de credintza shi de EL, preocupandu-se mai ales cu&+inca&... restul !
Ce solutzie propui tu? "Propaganda"? Pai ia socoteshte pe degete cam cata lume din asta shi-a intors cu adevarat fatza inspre EL cat a umblat catziva ani pe pamantul asta? Foloseshte o numaratoare sau poate chiar un abac, sa calculezi cam cat a reushit in privintza asta creshtinatatea toata in doua mii de ani! Tzi se pare ca vestitul pe sticla sau pe unde da rezultate mai grozave?
Spune tu deslushit shi pe puncte ce e de facut in privintza asta shi arata rezultatele concrete ale metodei, ca poate o preiau shi eu... dar, m-ash mira foarte sa fie una!
Eu dimpotriva, cred ca ce se poate face, chiar se shi face, iar mai mult de cât se reusheste nici nu se poate reushi, caci oricat de bravi cavaleri am fi, cu morile de vant nu te pui...sau te pui, daca chiar vrei, insa nu o sa le potzi infrange niciodata! ....parerea mea!
Este Vinerea Mare shi e o zi numai buna pentru plans, ai dreptate sa chemi la asta, insa vine Duminica Invierii LUI shi mi-ar place sa aud de la tine ori de la oricine o chemare la bucurie shi sarbatoare in locul chemarii la inristare! (ce spui?)
mmag spune:
Citind ce ai scris, mi-am amintit ca de fiecare data cand mama inecerca sa-mi povesteasca cate ceva din Apocalipsa, ma apuca o groaza cumplita si ii spuneam sa ma lase in pace. Atunci ea imi spunea: dar de ce? este o veste buna, este un motiv de bucurie...dar degeaba, imi puneam degetele in urechi si nici nu vroiam sa aud.
Femeile care statusera langa crucea lui Hristos au asteptat sa treaca orele Sabatului si in ziua intai a saptamanii, foarte devreme, au plecat catre mormant, cu miruri de pret pentru a unge trupul Mantuitorului.
Femeile nu au venit toate din aceeasi parte; Maria Magdalena a fost prima care a ajuns si vazand ca mormantul este gol a fugit sa le spuna ucenicilor. Deasupra mormantului stralucea o lumina dar trupul lui Iisus nu era acolo. Un inger le-a dat vestea ca Mantuitorul a inviat si le-a trimis sa spuna asta si ucenicilor.
Maria nu auzise vestea cea buna, ajunsese la Petru si Ioan cu solia trista :"Au luat pe Domnul din mormant si nu stiu unde l-au pus". Mergand la mormant, Petru si Ioan au descoperit ca lucrurile erau asa cum la spusese Maria. Vazand panza si stergarul impaturite cu grija, fiecare separat, si-au adus aminte de cuvintele lui Hristos, care prevestise invierea Sa. Ucenicii s-au intors la Ierusalim, dar Maria a ramas acolo, privind cu durere mormantul gol. Maria plangea in timp ce Mantuitorul statea langa ea. Ochii ei erau atat de orbitzi de lacrimi, incat nu era in stare sa-L recunoasca. Iar inima ucenicilor era asa de plina de durere, incat nu credeau vestea ingerului si nici cuvintele rostite chiar de Hristos.
Sunt multzi astazi carora li s-ar putea spune cuvintele Mantuitorului: "Pentru ce plangi? Pe cine cautzi?" El este chiar langa ei, dar ochii lor orbitzi de lacrimi nu-L cunosc.El le vorbeste, dar ei nu pricep.
Invierea lui Hristos inseamna sperantza pentru totzi oamenii care-si pun increderea in El:
- "Eu sunt calea, adevarul si viatza.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine" (Ioan 14,6)
- "Va las pacea, va dau pacea Mea.Nu v-o dau cum o da lumea.Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante" (Ioan 14,27)
Inainte de a se inaltza la Tatal, Domnul Iisus le-a dat ucenicilor insarcinarea de a lucra si o asigurare de care cu totzii avem nevoie:
- "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.Duceti-va si facetzi ucenici din toate neamurile, botezandu-i in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" (Matei 28,18)
- "Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.Amin" (Matei 28,20u.p.)
Ce motiv mai mare de bucurie decat ca HRISTOS A INVIAT! si ne spune:
"Iata, Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine" (apoc. 3,20)
irina.c. spune:
Adevarat a inviat!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Elena spune:
ZI DE BUCURIE !!
ADEVARAT A INVIAT !!!
Cantati cu bucurie acelui Ce-a scapat
Pe om si omenirea de moarte sufleteasca.
E Pastele! Vieata! Hristos a inviat!
Iubire intre oameni si pace sa domneasca.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
mmag spune:
Hei, pe unde suntetzi?!
Toata lumea este bine? Eu trag cu fetele mele...se imbolnaveste cand una, cand cealalta. Acum Andreea are febra mare, de la gat, iar Ameliei i-au aparut niste afte pe limbutza. Adevarul este ca baga in gura tot ce prinde...
Rugatzi-va si voi ca Domnul sa ne dea indelunga rabdare,intzelepciune si pricepere sa ne ingrijim cum trebuie copiii.
Mai spune-ti si voi ceva...un verset de incurajare, o experientza de a voastra, ca eu cand mai intru pe forum, mai ales sambata, pe voi va caut mai intai.
Pupici si sanatate la mamici si cei mici.
Magda
Elena spune:
Magda, multa sanatate fetitzelor !! of, e tare greu cand sunt copilasii bolnavi....sa le ajute Cel Bun sa se faca repede cat mai curand si sa va inveseleasca din nou casa !!
Versete de incurajare...ooh, sunt o multime in Psalmi, nici nu stiu pe care sa le aleg.....uite, de exemplu, din Psalmul 34:
"Eu am cautat pe Domnul, si mi-a raspuns: m-a izbavit din toate temerile mele."
"Domnul este aproape de cei cu inima infranta/ si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit. De multe ori vine nenorocirea peste cel fara prihana, dar Domnul il scapa totdeauna din ea."
Am mai gasit si un comentariu inspirat din Psalmul 25, iata-l :
La Tine, Doamne, imi inalt sufletul!" (Psalmul 25:1)
Bun pentru orice imprejurare
Daca ai astazi nevoie de ajutor, du-te la Psalmul 25 si observa ceea ce a facut David. Mai intai de toate, el a stiut unde sa mearga atunci cand dadea de necaz. Asculta: "La Tine, Doamne, imi inalt sufletul!"
Vietile noastre se pot schimba atat de repede! Rezultatul fatal al unor analize medicale aparent de rutina, un accident "stupid" sau disparitia cuiva iubit iti pot da viata pur si simplu peste cap. Dar in astfel de imprejurari neasteptate nu avem voie sa uitam unul dintre Numele biblice ale lui Dumnezeu: "Iehova Rapha- Domnul vindecarii". Ce minunat ! Cuvantul Sau spune: "El iti vindeca toate boalele tale." (Psalmul 103:3) Poti merge chiar astazi sa Ii ceri ajutor. La El gasesti intotdeauna alinare si mangaiere pentru bolile noastre, sufletesti sau fizice.
Apoi, David a stiut in Cine sa se increada. "In Tine, Dumnezeule, ma incred...", spune el in Psalmul 25:2. Cel care nu crede trebuie "sa joace rolul lui Dumnezeu" in propria viata. Acest lucru poate fi ok in vremurile bune, dar ce zice de...celule canceroase...atacuri de cord...telefoane la ora 4 dimineata care iti aduc o veste proasta? La cine apeleaza atunci?...chiar si cei mai puternici oameni de pe pamant devin neputinciosi si slabi in fatza durerii si a suferintei....
In cele din urma, David spune: "Arata-mi, Doamne, caile Tale si invata-ma cararile Tale! Povatuieste-ma in adevarul Tau si invata-ma, caci Tu esti Dumnezeul mantuirii mele..." (PSalmul 25: 4, 5). Invata-ma! Condu-ma!... Rugaciune dupa voia lui Dumnezeu, cu siguranta!
Richard Foster spune:"A te ruga inseamna a schimba. Este bulevardul central pe care il foloseste Dumnezeu pentru a ne transforma. Daca noi nu suntem doritori de schimbare, atunci vom abandona, in curand, rugaciunea..." Daca ai neglijat in ultima vreme viata ta de rugaciune, intoarce-te chiar acum in prezenta lui Dumnezeu. Acolo vei gasi ajutorul pentru vreme de necaz, si bucurie fara margini in timpuri cu soare! Ce bun e El!
-----------------
Cu drag,
Elena
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
denizel spune:
Magda draga, si eu ma gandesc la tine!
Dupa ce a scris Elena, ce as mai putea sa-ti zic?
Sa fie sanatoase micutele si sa te bucuri de ele.
Pentru episoade repetate de amigdalite si tot tacamul, ai incercat imunizare cu Ribomunyl?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Daca trece vreun suparici si ingandurici prin zona, neaparat sa asculte Edenul meu.
Presupunand prin absurd ca nu a fost de ajuns , mai pun si asta.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.