Biblia (5)
Raspunsuri - Pagina 7
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Eu ma refeream la cazul in care ambele persoane nu repeta pacatul respectiv, pt ca inteleg ca altfel oricum nu exista iertare...
Revin si eu sa-tzi raspund la asta dupa cate stiu si cred:
pacatul...e "insidios"...adica chiar daca cineva nu-l mai face niciodata, asta nu inseamna ca l-a lepadat, nu inseamna ca nu-l mai poarta inca in sine, ca a fost iertata/vindecata/curatzita/absolvita/eliberata total si definitiv de pacatul respectiv si ca efectele lui au incetat sa existe, ci chiar daca pe din afara in fapta nu se mai arata respectivul pacat, chiar shi de acolo dinauntru de unde sade ascuns, inca mai "vibreaza", inca mai face si desface" dupa cum stie el sa ... sa strice vietzile oamenilor care-i cad prada si nu-si capata iertarea in timp util!
Da ! trebuie cautata neaparat iertarea pacatelor toate!
amuleta spune:
"iertarea gresalelor s-ar face exclusiv prin spovedania la preot?"
Tocmai, am spus ca Dumnezeu iarta pacatele cum si cind vrea, spovedania e una dintre taine, cea recomandata de bisericile catolica si ortodoxa (la celelalte nu ma pricep sa-ti spun cum vine cu spovedania), mie-mi ajuta foarte mult desi ma spovedesc imperfect si superficial de cele mai multe ori.
"insa arata-mi si mie te rog in Biblie unde spune Mantuitorul ca si preotii nevrednici pot lega si dezlega pacatele oamenilor !!"
Elena, aici iar intram in controversa dintre protestanti si bisericile apostolice, aia cu " daca nu spune in Biblie nu exista" si pe panta aia nu merg, am trecut de faza la care imi justific credinta.
" Nu uite ca El se adresa Apostolilor, pentru ca ei da, erau vrednici de a face o asemenea lucrare !!"
Ba mie apostolii mi se par cit se poate de umani, tocmai aici e frumusetea. Petru s-a lepadat de Hristos cind a dat de greu, asta dupa ce-l vazuse facind toate minunile. Cind l-a vazut pe Hristos mergind pe apa nu a crezut, l-a pus sa faca o minune ca sa creada ca el este. Chiar Hristos i se adreseaza cu "Putin credinciosule, de ce te-ai indoit ?". Cind i-a intrebat cine este el, nici unul nu l-a recunoscut, in afara de Petru. Hristos i se adreseaza cu "piatra de poticnire imi esti..." iar pe munte il ispiteste pe Hristos sa-si faca o coliba si sa ramina acolo. Dintre oameni, "mai mare ca Ioan nu este", zice Hristos si totusi el nu-si intemeiaza Biserica pe Ioan Botezatorul, ci pe niste pescari cu suisuri si coborisuri umane.
De aceea, credinta mea este ca un preot poate avea har sfint sa ierte si sa dezlege. Daca-s preoti care pot cadea din har nu stiu, ar trebui intai ca eu sa am harul, ca sa-l recunosc pe cel lipsit de har dar eu nu-l am asa ca folosesc criterii mult mai simple in a-mi alege preotul.
Elena spune:
quote:
"insa arata-mi si mie te rog in Biblie unde spune Mantuitorul ca si preotii nevrednici pot lega si dezlega pacatele oamenilor !!"
Elena, aici iar intram in controversa dintre protestanti si bisericile apostolice, aia cu " daca nu spune in Biblie nu exista" si pe panta aia nu merg, am trecut de faza la care imi justific credinta.
amuleta, eu te-am rugat sa imi arati in Biblie, tocmai pentru ca tu ai dat de inteles ca in Biblie ar exista scris asa ceva (daca mi-ai fi spus de Sf. Parinti, te-as fi rugat sa-mi spui din Sf. Parinti, nu m-am legat neaparat de Scriptura).
quote:
Ba mie apostolii mi se par cit se poate de umani, tocmai aici e frumusetea. Petru s-a lepadat de Hristos cind a dat de greu, asta dupa ce-l vazuse facind toate minunile. Cind l-a vazut pe Hristos mergind pe apa nu a crezut, l-a pus sa faca o minune ca sa creada ca el este. Chiar Hristos i se adreseaza cu "Putin credinciosule, de ce te-ai indoit ?". Cind i-a intrebat cine este el, nici unul nu l-a recunoscut, in afara de Petru. Hristos i se adreseaza cu "piatra de poticnire imi esti..." iar pe munte il ispiteste pe Hristos sa-si faca o coliba si sa ramina acolo. Dintre oameni, "mai mare ca Ioan nu este", zice Hristos si totusi el nu-si intemeiaza Biserica pe Ioan Botezatorul, ci pe niste pescari cu suisuri si coborisuri umane.
Perfect adevarat ce spui !! Apostolii au fost cat se poate de umani ! insa in ciuda imperfectiunii lor, ei aveau ceea ce CONTEAZA cu adevarat in fatza lui Dumnezeu: aveau dorinta sincera de a-L asculta si urma pe Dumnezeu ! Si Dumnezeu le-a cunoscut inima acestor "pescari cu suisuri si coborasuri umane" si El stia, stia prea bine de atunci ca ei isi vor trai viata in curatie si ascultare de Domnul, Dumnezeul lor ! El stia prea bine CUI incredinta El aceasta lucrare ! pentru ca acelasi Petru care s-a lepadat asa de repede de Hristos in acel moment de frica/panica, a murit rastignit pe cruce cu capul in jos...pentru ce ? Pentru Hristos !!
Deci, in opinia mea, nu se compara acesti sfinti, care viata si inima si-au inchinat-o lui Dumnezeu, cu niste oameni (preoti), care prin viata lor iL batjocoresc pe Dumnezeu, nu are cum sa fie acelasi har si aceiasi lucrare a Duhului Sfant in ambele situatii ! caci Hristos a spus clar: "nimeni nu poate sa slujeasca la doi stapani; si lui Dumnezeu si lui Mamona."
quote:
De aceea, credinta mea este ca un preot poate avea har sfint sa ierte si sa dezlege.
Si eu cred din toata inima ca exista preoti care pot avea har sfant sa ierte si dezlege, insa cred ca exista si din cei cu....lipsa.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
Conchita,parerea ta ti-ai exprimat-o deja de n ori.
Eu o stiu,daca vrei s-o afle si altii n-ai decit,desi cred ca toti o stiu
Si uitam sa te intreb,cam cit ti-a luat aceasta "cercetare" cu nea gogu sa afli toate acele versete cu referinta la lupta din Coran?
Ori n-ai dormit azi noapte si-ai stat sa cauti ,ori ele erau pregatite pt. cei ca tine care le cauta in mod special.Sunt curioasa cum a sunat search-ul tau "versete cu referire la...."
doar atata? avusesi un uichend la dispozitie si tot ce-ai gasit de comentat la versetele din Coran care te contrazic a fost sa te iei somnul meu? daca te uiti la ceas, vezi c-am postat la pranz. altfel, in Coran scrie clar ca nu avem acelasi Dumnezeu si ca evreilor si crestinilor tre sa li se toarne apa fierbinte in cap, sa li se jupoaie pielea si altele asemanatoare. orice ai zice tu altfel, e contra Coranului, dixit.
hannen spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by hannen
Conchita,parerea ta ti-ai exprimat-o deja de n ori.
Eu o stiu,daca vrei s-o afle si altii n-ai decit,desi cred ca toti o stiu
Si uitam sa te intreb,cam cit ti-a luat aceasta "cercetare" cu nea gogu sa afli toate acele versete cu referinta la lupta din Coran?
Ori n-ai dormit azi noapte si-ai stat sa cauti ,ori ele erau pregatite pt. cei ca tine care le cauta in mod special.Sunt curioasa cum a sunat search-ul tau "versete cu referire la...."
doar atata? avusesi un uichend la dispozitie si tot ce-ai gasit de comentat la versetele din Coran care te contrazic a fost sa te iei somnul meu? daca te uiti la ceas, vezi c-am postat la pranz. altfel, in Coran scrie clar ca nu avem acelasi Dumnezeu si ca evreilor si crestinilor tre sa li se toarne apa fierbinte in cap, sa li se jupoaie pielea si altele asemanatoare. orice ai zice tu altfel, e contra Coranului, dixit.
Hihihiii ma faci sa rid.
Nu tre sa li se,ci o sa li se(celor care merita) la momentul potrivit.
Cit despre contradictie ,nu pricep .Nu ma contrazice nimic si mi-am inchipuit c-ai postat la prinz cind ti-ai terminat cercetarile
Si da,doar atit ce crezi ca am chef de cearta ?Sau asta astepti
Ignor si eu ce nu-mi convine asa cum faci si tu,vezi ca ti se adresasera niste intrebari cu privire la Dumnezeul din VT.
-------------------------------------------
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
(Coran 42:13)
mmag spune:
Dragele mele,
Este un verset in Biblie care ar trebui sa ne dea de gandit: "Cautati pe Domnul cata vreme se poate gasi; chemati-l cata vreme este aproape." (Isaia 55.6)
In multe locuri din Biblie este scris despre Dumnezeu ca daca il vom cauta, din tot sufletul, El se va lasa gasit.(vezi 1Cronici 28.9, Ieremia 29.13) Aceasta se refera la orice informatie referitoare la viata spirituala.
Eu va invit la Institutul de studii biblice "Sola Scriptura" la www.solascriptura.ro - sunt si cursuri prin corespondenta si o biblioteca on-line.
irina.c. spune:
quote:Pacatele se sterg,in sensul ca Dumnezeu socoteste ca si cum nu le-ai fi facut,dar omul poate cadea din nou in ele,fiindca tine si de dorinta si vointa lui de a conlucra cu Dumnezeu.Despatimirea e un proces,nu ne sfintim instantaneu,dupa o spovedanie.La spovedanie e ca si cum ti-ai spala haina murdara de pe tine ,dar noroiul din jur ramane si daca tu vrei sa te tavalesti iar prin el...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by ManyHope
Spui tu Amuleto caquote:...dar te rog nu spune ca "sufletul este supus ispitei", caci daca se supune ispitei si asculta de ea ca implineasca ce-i soptesteee.... 'normal' ca deja a facut-o de oaie...a pacatuit, ci spune si tu ca este "expus ispitei" de pilda sau altfel!Nu stiu ce sti tu ca se petrece de fapt cu iertarea asta a pacatelor, dar ce stiu eu si ce spun sus si tare... cat ma tzine plamanul ...este ca iertarea pacatelor inseamna stergerea lor, este ispasirea lor, este anularea si incetarea lor din a exista si functziona in viatza cuiva. E dupa mine ca un robinet defect din casa ta,unul care picura mereu si e plin de calcar si fluiera cand il folosesti, iar Instalatorul cand ti-l inlocuieste toate neplacerile au disparut...numai in amintire mai persista,dar si de acolo ar trebui uitat cat se poate !--------------------------
Iertarea pacatelor nu inlatura nici raul si nici ispita careia sufletul este supus.
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
irina.c. spune:
quote:Elena,imi poti da te rog sursa exacta a cuvintelor par. Staniloaie,te rog.Ma intereseaza contextul.Invatatura Bisericii spune ca harul lucreaza prin preot indiferent de vrednicia lui,si taina sfintei spovedanii este valida .Exista o singura exceptie,si anume cea in care preotul este caterisit.Epitrahilul este acea parte a hainei preotesti care este pus pe capul celui care se spovedeste.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by Elena
@amuleta
quote:
Hristos nu conditioneaza promisiunea lui in Biblie, nici de starea pacatosului, nici de starea preotului (stiu ca asta-i pricina de poticnire pentru multi, din cauza orgoliului mare - ei ar vrea un sfint cu patalama sa-i spovedeasca).
Profesorul D. Staniloaie spune ca starea preotului ar avea oareshce influenta, pentru ca el le atragea atentia preotilor sa ia aminte la ei insisi, caci daca sunt nevrednici, ceea ce au legat ramane nelegat si ceea ce au dezlegat, nedezlegat ramane. Asa ca eu nu cred ca omuŽ nu se duce la un preot pacatos sa se spovedeasca din cauza orgoliului lui prea mare, ci pentru ca, atunci cand isi alege duhovnicul vrea sa se asigure ca este unul vrednic, care sa-l ajute in calea lui spre mantuire, nu sa-i puna piedici. Pentru ca orice ai spune, amuleta, una este "ajutorul spiritual" si rugaciunea unui preot curvar/betiv/pedofil/homosexual/iubitor de bani&avere, si cu totul altceva este ajutorul spiritual si rugaciunea unui preot cu o inima curata si care se straduieste in fiecare zi sa duca o viata placuta lui Dumnezeu.
Cum am mai zis, eu consider ca spovedania e importanta si are rolul ei, dar depinde foarte mult si cine este intermediarul intre tine si Dumnezeu. _"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
dianette spune:
pentru cine a intrebat daca adventistii serbeaza si cum serbeaza Pastele ...
Incerc sa raspund eu la aceasta intrebare, sper sa ma acceptati si pe mine printre voi, desi sunt noua pe-aici
Noi nu serbam Pastele in sensul in care il intelege majoritatea oamenilor (miel, oua etc). De ce? Ganditi-va: de ce a fost lasat acest ritual al Pastelor? Ce semnificatie avea mielul care se jertfea cu aceasta ocazie? Era un simbol care prefigura pe Mantuitorul care avea sa vina. De altfel simbolistica mielului e foarte raspandita in intreaga Scriptura (vezi Isaia 53 care este un capitol profetic: "ca un miel pe care-l duci la macelarie si ca o oaie muta inaintea celor ce ce o tund, n-a deschis gura"; "Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii"; vezi si in Apocalipsa (Cantarea Mielului) etc. (astea sunt doar cateva exemple care mi-au venit acum pe loc in minte).
Deci, Isus este mielul de jertfa si o data jertfa adusa, o data cu moartea lui Isus pe cruce si cu sfasierea perdelei care acoperea Sfanta Sfintelor in Templu, jertfele inceteaza. Noi avem intrare acum la Tatal prin meritele Domnului Hristos. Da, si noi credem ca putem sa venim direct in rugaciune la Dumnezeu, fara intermediul preotilor, care sunt tot niste oameni pacatosi si care ei insisi au nevoie de marturisirea pacatelor si de iertare ca toti oamenii.
SUnt foarte multe lucruri de discutat. Ideal ar fi ca fiecare om sa citeasca Biblia cu rugaciune si cu dorinta sincera de a descoperi adevarurile date in ea.
Sa ne certam pe teme religioase este cel mai mare castig pe care Satana il are.
DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop