Biblia (5)
Raspunsuri - Pagina 17
cataghe spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Jocelyn,numele de protestantde la ce vine?Nu de la a protesta?Si protestantiinu au luat nastere din protestul lor anti-catolic?Asta e istoria.Sau acum protestantii se rusineaza de propria origine?
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
Mai Irina (pe cuvantul meu ca nu am nimic cu tine, pur si simplu postarile tale imi sar in ochi), tu n-ai auzit de chestia aia cu "dusmanul dusmanului meu este prietenul meu"? Pai de cand faci tu apologia catolicilor, surioara? A catolicilor, care sunt ereticii ereticilor si nici sa sezi cu ei la masa nu e voie, dupa cum a reiesit din discutii anterioare pe acest forum?? Ei, sa fie!! Chiar ca s-a intors lumea cu fundul in sus!!
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
amuleta spune:
Daca esti catolica, nu te inteleg. Daca esti greco-catolica, te inteleg dar nu asta-i solutia.
cataghe spune:
Amuleta, m-am tot uitat "in jur" da' nu m-am dumirit: cu mine vorbesti?
_
cataghe spune:
Aha. Nu pricep eu prea bine despre ce e vorba, de aia nu eram lamurita... in ce privinta nu ma intelegi?
_
mmag spune:
quote:
Originally posted by joanna
Denizel,te rog frumos sa le ierti pe fetele ortodoxe.Ele nu iti spun ce iti spun din rautate.Ci din durere.Dintr-o foarte mare durere ca nu ai patruns in inima frumoasa a ortodoxiei in care te-ai nascut si botezat.Si ca trebuie sa iti asezi frumusetea sufletului tau in alta religie.Da,draga mea,doare foarte tare cand cineva pleaca din biserica ortodoxa.
Daca tu crezi cu adevarat ca faci pasul cel bun Dumnezeu sa fie cu tine!
Te rog iarta-ma,eu nu prea scriu la subiecte unde se disputa religii,dar recunosc ca citesc si uneori ma trezesc judecand,eu vierme al pamantului.
Doamne ajuta,
Joanna
Draga Joana, se vede ca un suflet curat da dovada de dragoste, dar de ce sa suferi pentru cel ce-si gaseste linistea alaturi de Dumnezeu.
Dumnezeu spune: "Cine Ma iubeste, va pazi poruncile Mele!"
Si de nenumarate ori, prin apostoli Dumnezeu a trimis mesaje de incurajare ca sa cercetam cuvantul Sau.
Uite, in Faptele apostolilor 17.11 sunt apreciati cei care "Au primit cuvantul cu toata ravna, si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa."
Cuvantul Lui Dumnezeu este atat de simplu si de clar incat nu este nevoie de prea multe interpretari, dar faptul ca oamenii nu sunt incurajati sa citeasca Biblia este un pacat al mai marilor bisericilor. Caci la judecata, fiecare va raspunde in dreptul lui, iar atata timp cat libertatea de a avea Bibliile in case a fost castigata cu pret de vieti omenesti, a raspunde "asa mi-a spus preotul sau parintele cutare" nu va fi suficient pentru mantuire.
Ioan, care a fost cel mai iubit apostol, vorbeste atat de frumos si de clar despre CUNOASTERE si ADEVAR:
"Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui.
Cine zice "Il cunosc" si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos si adevarul nu este in el." 1Ioan 2,3-4.
Acum ramane doar ca cel rau sa spuna ca cuvantul lui Dumnezeu nu este adevarat sau ca el nu este in Biblie...si acest lucru se intampla deja sub diferite forme...Dar aici este rabdarea si intelepciunea sfintilor.
Daca Il iubesti pe Dumnezeu, vei primi linistea de care ai nevoie, nu mai plange pentru cei care aleg sa asculte de Domnul, caci nu ei sunt de plans.
Jocelyn spune:
Draga joanna apreciez faptul ca tu vrei sa indulcesti lucrurile spuse de altii si se vede ca iti iubesti aproapele fara deosebire.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
fdoina spune:
quote:
Originally posted by Cleomaxquote:
Originally posted by fdoina
Astept sa vina Jocelin sa-mi spuna ca am calcat in strachini...
permite-mi, pana vine jocelyn, sa-ti spun eu, pentru ca intr-adevar asta ai facut. eu sunt ortodoxa dar cu cat ascult mai multi ca tine, cu atat ma indepartez mai tare de BO.
ce se-ntampla cu dragostea crestineasca? dumnezeu sa ne ajute sa ne revenim, parca am innebunit cu toti.
Cleomax, eu am multe patimi si rautati, asta e problema mea, nu vad de ce ar trebui sa te smintesti tu ca sunt si ortodocsi ca mine...
Dar cand vine vorba de dragostea aia crestineasca...nu pot sa nu zambesc cu gura pana la urechi...Dragostea aia a avut-o Iisus cand l-a intampinat pe Iuda cu "prietene", stiind ca vine sa-L vanda...a avut-o Sf Stefan, can se ruga la Dumnezeu sa nu le socoteasca pacatul celor care-l omorau cu pietre...Cand iti va face cineva o mare nedreptate...atunci te invit la o discutie despre dragostea crestineasca...pana atunci sa vorbim despre politete si toleranta, ca suna mai bine...
Cat despre ura aia "interconfesionala " la care instiga Parintii, si despre afurisenia Bisericii, Elena, uite ce zice Sf Apostol Pavel:
"Paziti-va de caini! Paziti-va de lucratorii cei rai!"(Filipeni, 3:2)
"Dintre acestia sunt Imeneu si Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca sa se invete sa nu huleasca."(Timotei 1:20)
Acum eu nu cred ca Sf Apostol ii lipsea dragostea crestineasca, doar ca o intelegea mai bine decat noi...Dragostea nu e siropel caldut, dragostea crestineasca trece mai intai prin dragostea de Dumnezeu. Daca vreti, eu consider o dovada de dragoste faptul ca am zis ce am zis, eu consider ca doar in Biserica e mantuire, si as vrea sa se mantuiasca toata lumea ...problema mea e doar ca, nevindecate fiind, am ingamfarea sa incerc sa-i vindec pe altii.
denizel spune:
Doina, stii ca in viata oricarui copil aproape, vine vremea cand neaga toate valorile pe care le "asimilase" pana atunci. In adolescenta, majoritatea copiilor contesta autoritatea parintilor, a educatorilor si nu in ultimul rand, a lui Dumnezeu. Depinde foarte mult de intelepciunea parintilor sa ii ajute sa treaca victoriosi peste aceasta etapa din viata lor si sa le reimprime adevaratele valori.
Genul tau de discurs este, ca sa folosesc un termen ortodox, smintitor. Este smintitor chiar pentru un om matur, care nu il neaga pe Dumnezeu. Ce spui tu il dezonoreaza pe Dumnezeul Iubirii, pe Rascumparatorul nostru.
Faptul ca ai continuat sa sustii ideile de aseara ar fi trebuit sa ma faca sa te ignor cu desavarsire de acum inainte. Asa voi face, dar nu pot sa nu te sfatuiesc ccc cu toata caldura pe care o pot arata cuiva pe care nici nu-l cunosc: niciodata sa nu spui copiilor tai acest gen de lucruri, daca vor trece printr-o perioada in care il vor nega pe Dumnezeu sau autoritatea bisericii in care ii cresti. Ii vei pierde, Doina! Gandeste-te bine la ce ti-am scris si te rog sa nu consideri ca e vreun atac la adresa ta. Ar fi insemnat sa raman cu mustrari de constiinta daca nu ti-as fi spus ce gandesc.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.