Biblia (5)
Raspunsuri - Pagina 18
Elena spune:
Joanna , toata admiratia pentru blandetea si dragostea ta !!
Asa cum ti-a spus si Magda, sa stii ca nu aveti nici un motiv de suparare si durere cand cineva paraseste ortodoxia, pentru ca, daca ortodoxia este singura cale catre mantuire, atunci acea persoana se va intoarce negresit la ortodoxie !! Ai incredere in Cuvantul Lui, caci El a spus ca oricine iL va cauta iL va gasi si apoi, ca nimic din ce este al Lui NU se va pierde ! Slava Lui !
Magda (mmag)
quote:
Originally posted by fdoina
Cat despre ura aia "interconfesionala " la care instiga Parintii, si despre afurisenia Bisericii, Elena, uite ce zice Sf Apostol Pavel:
"Paziti-va de caini! Paziti-va de lucratorii cei rai!"(Filipeni, 3:2)
"Dintre acestia sunt Imeneu si Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca sa se invete sa nu huleasca."(Timotei 1:20)
Acum eu nu cred ca Sf Apostol ii lipsea dragostea crestineasca, doar ca o intelegea mai bine decat noi...
Da, Doina, stiu ce a scris Apostolul Pavel, dar de unde stii tu, ca acei "caini" si acei "lucratori rai" la care se referea Apostolul sunt la fel cu protestantii de azi ? stii tu ce invatatura raspundeau aceia, de l-au facut pe Apostol sa spuna asta ? Edit: Pentru ca tu ai scos versetul din context si nu ai citat si ce spune Apostolul in continuare, si anume ce fel de invatatura raspundeau acei lucratori rai:
Căci cei tăiati împrejur sîntem noi, cari slujim lui Dumnezeu, prin Duhul lui Dumnezeu, cari ne lăudăm în Hristos Iisus, si cari nu ne punem încrederea în lucrurile pămîntesti.
Acei oameni pe care Apostolul ii numeste caini spuneau ca nu se poate obtine mantuirea daca nu se taie imprejur si astfel, prin cuvintele lor faceau jertfa Domnului Iisus zadarnica !
Poate ca Apostolul Pavel daca ar fi trai azi , nu i-ar considera deloc "lucratori rai" pe unii dintre protestanti, ci lucratori vrednici ai Domnului ? Cine poate stii asta ? Tu stii sigur ?
In plus, Apostolul Pavel si nici un apostol NU a anatemizat si blestemat oameni, ci doar au condamnat ereziile !!
Uite ce spune Sf. Ioan Gura de Aur:
"Negresit, trebuie să anatemizăm învătăturile eretice, cele potrivnice învătăturilor primite de noi, să condamnăm învătăturile lipsite de credintă, dar să crutăm cu toată grija pe oameni si să ne rugăm pentru mântuirea lor." Deci cum se impaca asta, cu faptul ca sunt facuti "fiii diavolului" ?
si apoi el mai zice:
"De aceea Apostolii si urmasii lor au fost, si în această privintă ca si în toate faptele lor, cu multă luare-aminte: condamnau si alungau ereziile, dar nu aduceau pe nici unul dintre eretici sub blestem."
Pe cand BO tocmai asta face in canoanele ei, pune anatema si blestema OAMENI, care in viziunea ei sunt eretici:
"Orice crestin nu se cuvine a parasi pe martirii lui Hristos si a se duce la pseudomartirii ereticilor , sau la insusi cei ce merg la sus zisi eretici , caci acestia sunt streini de Dumnezeu . Deci cei ce se vor duce la dansii , fie anatema ."
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
joanna spune:
Dragele mele,nu ma laudati,ca nu merit si ma smintesc.
Va spuneam ca uneori citesc si ma trezesc judecand.Sa va spun la ce ma gandesc si va rog sa ma iertai de am sa va gresesc .
Eu inteleg ca nu ati gasit frumusetea ortodoxiei si ati ales alta religie.Bun.Popular:''Nu-i frumos ce-i frumos da-i frumos ce-mi place mie''Deci v-ati eliberat de povara botezului ortodox si ati ales libertatea in cadrul altei confesiuni.Da ma gandeam eu asa ca omul pacatos....eu de cand m-am lasat de tigara nu ma mai gandesc la ea,m-am eliberat.Idioata comparatie,ma iertati.
Voi de ce va mai ganditi la biserica ortodoxa,fie cu ganduri bune,fie cu ganduri necajite?E din dragoste pentru Dumnezeu din noua religie?
Sa stiti ca si pe noi ne doare cand ne spuneti una si alta despre biserica noastra ortodoxa .Si incercam sa o aparam asa cum ne tin pe noi cuvintele.Ca-n saracia credintei mele eu n-as putea s-o apar mai mult si nici cu vorbe nu prea stiu...
Va rog sa ma iertati si sa nu va smintiti,
O mare pacatoasa,
Joanna
" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
mmag spune:
[/quote]
...eu consider ca doar in Biserica e mantuire, si as vrea sa se mantuiasca toata lumea ...
[/quote]
Draga Doina, Biserica in sine nu are nici un efect miraculos de mantuire asupra oamenilor. De fapt, biserica este formata din credinciosi, iar "mantuirea nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu".
Inainte de inaltarea la cer, Domnul Iisus a lansat o misinue pentru adevarata biserica: "...duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit..." Matei 28,19-20.
Niciodata nu a spus: "lasati Iudeii sa se mantuiasca in religia in care s-au nascut", desi ei erau poporul ales al Lui Dumnezeu si aveau pretentia ca respecta Legea.
Iar "a face ucenici" inainte de a-i boteza, oare nu inseamna ca vorbeste despre oameni maturi capabili sa ia o decizie in libertate de constiinta? Ce stie un copil botezat inainte de varsta intelegerii!? Si apoi cum poate un adolescent sa faca o alegere, pentru Dumnezeu, daca se considera din start ca el este "increstinat" de la botez?
Ati vazut adolescenti, asa numiti crestini, pentru ca au fost botezati cand erau prunci, care acum se dedau la tot felul de rautati (putin spus)...cu care nici nu poti deschide o conversatie despre Dumnezeu
denizel spune:
quote:
Originally posted by joanna
[br.
Voi de ce va mai ganditi la biserica ortodoxa,fie cu ganduri bune,fie cu ganduri necajite?E din dragoste pentru Dumnezeu din noua religie?
Joanna
" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
Joanna, nu cred ca am inteles bine. Ce intelegi prin Dumnezeu din alta religie (in cazul meu, Dumnezeu adventist)?
Eu pot spune cu mana pe inima ca m-am detasat complet de BO. In discutiile avute pe forum, de la intrarea mea si pana acum, nu am sa-mi reprosez decat un singur lucru: am luat in deradere faptul ca Stefan cel Mare ar putea sa fie sfant. In rest, niciodata nu am aratat acuzator cu degetul spre ortodocsi, catolici sau musulmani. Am comentat doar diferite aspecte ale religiei ortodoxe, aspecte care pe mine m-au facut sa ma indepartez de aceasta.
In rest, joanna, nu trebuie sa fii trista pentru cei care s-au indepartat de biserica ortodoxa. Cea mai mare bucurie din Acea Zi nu va fi sosirea neprihanitilor in cer, ci sosirea acasa a celor neasteptati - biete fiinte umane slabe care, prin harul lui Dumnezeu, au sosit si ele acolo. Multora care se simt pregatiti sa intre in Imparatie s-ar putea sa li se spuna: "Niciodata nu v-am cunoscut".
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.