Biblia (5)
Raspunsuri - Pagina 16
mmag spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Fiecare da citate de unde crede de cuviinta,nu cred ca e cazul sa faci astfel de afirmatii.Domnul nostru Iisus Hristos este Dumnezeu,dar El S-a inaltat la ceruri si a trimis Bisericii Duhul Sfant care o "invata toate".Iar Sfantul Nicodim Aghioritul este unul din Parintii Bisericii,si invatatura lui este de la Duhul Sfant.Pentru protestanti parerile si interpretarile personale sunt mai presus de orice altceva,dar pentru noi ortodocsii conteaza interpretarea pe care o are Biserica de la Duhul Sfant,fiindca numai de la El ne vine Adevarul,nu din mintile noastre patimase.
Duhul Sfant este de fapt o persoana - a treia a Dumnezeirii si nu este un dar doar pentru cei sfinti...de fapt doar Dumnezeu este sfant.
In Luca 11,13, Domnul Iisus ne asigura ca Dumnezeu va trimite Duhul sfant tuturor celor ce i-l cer :"Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu atat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce i-L cer!".
Iar "rodul Duhului este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor...Daca traim prin Duhul sa si umblam prin Duhul.
Sa nu umblam dupa o slava desarta, intaratandu-ne unii pe altii, si pizmuindu-ne unii pe altii." Galateni 5,22-26.
mmag spune:
quote:
Jocelyn,numele de protestantde la ce vine?Nu de la a protesta?Si protestantiinu au luat nastere din protestul lor anti-catolic?Asta e istoria.Sau acum protestantii se rusineaza de propria origine?
In 1529 printii crestini din Germania au adresat un protest la dieta din Speier impotriva fortarii constiintei si interzicerea cercetarii libere. curajul, credinta si statornicia acelor barbati au castigat LIBERTATEA DE GANDIRE SI CONSTIINTA pentru secolele urmatoare.
Acest protest al lor a dat bisericii reformate numele de Protestanta. Iar marele principiu protestant este BIBLIA SI NUMAI BIBLIA ca regula a credintei si datoriei.
Ce bine ar fi daca toate bisericile protestante ar ramane la "ASA ZICE DOMNUL"!
iulia_b spune:
Mi-am adus aminte relativ la preoti de cel din satul bunicii mele...la cate-un praznic dupa ce citea cele sfinte isi sufleca mainile si zicea "mortii cu mortii, vii cu vii"...si atat de mult respecta principiul asta ca de multe ori pleca pe 2 carari...
Viziunea mea de copil(si de adult de altfel)...despre preot era ca trebuie sa fie un exemplu in primul rand, un model si in viata asta pamanteasca a noastra. Care duce o viata ferita de vicii, de barfe si nimicuri,cu renuntare, ajutor al altora necajiti...Spunea cineva mai inainte, nu mai retin exact cuvintele ca prin spovedania la un preot suntem iertati pt ca Dumnezeu lucreaza prin Duhul Sfant pe care il are preotul respectiv...ori eu nu pot sa inteleg daca acest dar primit prin anume ritual se mentine chiar daca nu duce o viata conforma cu principiile crestine. Si asta nu inseamna numai cele 10 porunci ...ar trebui sa respecte si altele... sa nu bea, sa nu injure, sa nu umble dupa capatuiala etc.Nu degeaba exista vorba " sa faci ce zice preotul nu ce face el".
Fara trairea intru totul a preotului, daruire...nu inseamna nimic..
Parca imi suna la fel cu un botez la un om care nu crede si mai ales nu respecta legile din religia in care a fost botezat.
Observ ca multi urmaresc propria mantuire...eu ma intreb... si presupun (prin absurd sa zic) ca ajung alaturi de Dumnezeu, in rai...as fi fericita(presupunand ca mai am ganduri) sa stiu ca poate mama sau tata sau cineva apropiat (sau sotul meu ateu nu-i acolo langa mine). Hmmm...sau sunt ganduri egoiste, pamantesti si marea si unica dragoste ar trebui sa fie El.As prefera sa fie ei in locul meu acolo...
Sau un om bun, care respecta in general niste principii de viata corecte (implicit si o parte din porunci) dar nu crede in Dumnezeu...de ce ar trebui sa ajunga in iad? Ce multumire al obtine El prin asta? Ca doar tot el l-a creat si pe omul ala, nu?
Multi oameni si de la tara dar si de la oras "invata" ortodoxia din biserica mai mult, din ce spune preotul...superstitii, blesteme, frica...si putini citesc Biblia sa inteleaga...
Scuzati-mi aberatiile...ma cuprinse melancolia...
dianette spune:
de la "anti-religie" pana la asa zisul "protest anti-catolic" e cale lunga, nu crezi?
bineinteles, nu astept nici un raspuns, in continuare...
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Jocelyn
[quote]Originally posted by fdoina
Dar protestantismul nu e o religie, e o anti-religie, un protest la o religie, o reactie luciferica la o religie...Vrei sa-ti mai spun ce zic Parintii despre rau?...zic ca el nu exista ca o entitate distincta, ci e doar o negare a Binelui.Astept sa vina Jocelin sa-mi spuna ca am calcat in strachini...
[quote]
Jocelyn,numele de protestantde la ce vine?Nu de la a protesta?Si protestantiinu au luat nastere din protestul lor anti-catolic?Asta e istoria.Sau acum protestantii se rusineaza de propria origine?
Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
denizel spune:
fdoina: "...Eu pe fete ca Hannen le respect, macar ele apartin unei religii, cred in ea, asculta de mai marii lor, duc o viata de jertfa pentru religia lor...asa, inselata, cum o fi religia lor, Dumnezeu e iubire si el poate ierta orice...
Dar protestantismul nu e o religie, e o anti-religie, un protest la o religie, o reactie luciferica la o religie...Vrei sa-ti mai spun ce zic Parintii despre rau?...zic ca el nu exista ca o entitate distincta, ci e doar o negare a Binelui."
Cand am intrat prima data pe forumul asta, replicile de genul acesta erau ceva obisnuit. Deja imi puneam semne de intrebare in legatura cu ortodoxia, iar randuri ca acestea, insotite de citate fulminante din parintele Cleopa m-au facut sa-mi caut mai repede o alta cale...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
joanna spune:
Denizel,te rog frumos sa le ierti pe fetele ortodoxe.Ele nu iti spun ce iti spun din rautate.Ci din durere.Dintr-o foarte mare durere ca nu ai patruns in inima frumoasa a ortodoxiei in care te-ai nascut si botezat.Si ca trebuie sa iti asezi frumusetea sufletului tau in alta religie.Da,draga mea,doare foarte tare cand cineva pleaca din biserica ortodoxa.
Daca tu crezi cu adevarat ca faci pasul cel bun Dumnezeu sa fie cu tine!
Te rog iarta-ma,eu nu prea scriu la subiecte unde se disputa religii,dar recunosc ca citesc si uneori ma trezesc judecand,eu vierme al pamantului.
Doamne ajuta,
Joanna
" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
denizel spune:
Joanna, am crezut ca poate intelesesem gresit o postare a ta intr-o situatie asemanatoare. Se pare ca nu si nu pot decat sa te admir si sa-mi plec fruntea in fata ta .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
cataghe spune:
quote:
Doina,sunt de acord,Sf. Nicodim a spus un mare adevar:n-avem voie sa judecam viata nimanui,dar dogmele credintei trebuie sa le trecem prin filtrul gandiri,altfel cum ne-am pastra credinta noastra curata?Ca daca nu judecam credinta nimanui,atunci de ce ortodox si nu martor a lui Iehova,mormon,baptist,budist sau altceva.
Denizel,Doina nu te-a atacat cu nimic,ar fi frumos sa nu mai fi asa agresiva fata de ea.Nimeni nu ti-a judecat viata,asa ca linisteste-te.
today
Poti judeca credinta in sine, important e sa nu judeci alegerea celuilalt. Pentru ca poate ca el a judecat altfel decat tine si are motivele lui pt care ia o decizie sau alt, motive care tie nu ti se aplica.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
cataghe spune:
quote:
Fiecare da citate de unde crede de cuviinta,nu cred ca e cazul sa faci astfel de afirmatii.Domnul nostru Iisus Hristos este Dumnezeu,dar El S-a inaltat la ceruri si a trimis Bisericii Duhul Sfant care o "invata toate".Iar Sfantul Nicodim Aghioritul este unul din Parintii Bisericii,si invatatura lui este de la Duhul Sfant.Pentru protestanti parerile si interpretarile personale sunt mai presus de orice altceva,dar pentru noi ortodocsii conteaza interpretarea pe care o are Biserica de la Duhul Sfant,fiindca numai de la El ne vine Adevarul,nu din mintile noastre patimase.
Ei Irina, aici tare m-as bucura sa ma lamuresti. Ce s-a intamplat cu contemporanii Sfintilor Parinti, care faceau parte din biserica, si care au fost declarati eretici? In ei nu lucra Duhul Sfant? Daca in ei n-a lucrat Duhul Sfant, cum ai certitudinea ca in ceilalti lucreaza si ca nu esti indusa in eroare? Cand s-au separat bisericile la marea schisma, in care dintre cele doua parti crezi ca a lucrat Duhul Sfant si pe ce te bazezi?
_
cataghe spune:
quote:
Elena,Biserica nu uraste pe nimeni si marii duhovnici nu instiga la nici un fel de ura.Cand doctorul ii zice omului ca e bolnav inseamna ca-l uraste?Conform rationamentelor voastre,iubirea doctorului pentru pacient se arata atunci cand ii zice acestuia ca e sanatos,desi omul e pe moarte.
today
Si daca doctorul se inseala si ii spune omului ca e pe moarte si cand colo ala e sanatos tun? Uiti ca rolul doctorului e in primul rand sa suntina pacientul, indiferent de diagnostic? Iubirea e iubire, de ce amestecati iubirea cu diagnosticul si cu confesiunea religioasa? A zis Isus "ortodocsi, sa va iubiti unii pe altii"?
In alta ordine de idei, sa inteleg ca sustii afirmatia Doinei conform careia protestantismul e anti-religie?(afirmatie pe care nici nu vreau s-o comentez)
_